Aktuellt

Matlåde-kris

ExtraPlus Rund 7 dl

Sara förde upp matlådan på tal häromdagen. Hon ogillar matlådor. Jag älskar min matlåda. Nu kan det förvisso spela in att hon har Stockholms lunchutbud till sitt förfogande medan jag får hålla tillgodo med Kävlinges mindre lockande dito. Här snackar vi pizza, gatuköksmat, överkokta morötter och friterat kinesiskt.

Jag älskar alltså min medhavda mat men har fobi för gemensamma mikrovågsugnar, där gamla tomatrester liksom hänger ner från taket. Därför har jag alltid haft en matlåda från Tupperware där man värmer maten med locket på. På så sätt minimerar man risken att en splashad tomatrest ramlar ner i maten.

Nu har den till min fasa gått sönder. Och att få tag på en ny var visst lättare sagt än gjort. Man måste gå på TUPPERWARE-PARTY för att komma över en. Men hallå, hur ofta blir man bjuden på ett sånt???

Så jag får snällt cykla hem på lunchen. Hellre motion i benen än en gammal tomatslamsa i maten.

Någon som vill bjuda mig på party?

20 Kommentarer

 • Svara
  Louise
  25 augusti, 2011 kl 17:30

  Var det en sak jag lärde mig på universitetet så är det att det alltid går att micra med locket på! Inte fastklämt, utan lossna på det och så lägg det löst över. :D

 • Svara
  Anette
  25 augusti, 2011 kl 17:34

  Ja jag håller med Louise, det går! Samt att jag vet att det finns matlådor som håller värmen väldigt länge, så man kan micra den på morgonen hemma. Fast om dom lådorna är tupperware vet jag dock inte? Du kan ju prova att linda in de varma matlådorna i folie också och se om dom håller värmen :) Man får testa sig fram! Du kanske kan köpa ett microlock annars som du har på jobbet och lägger över maten i micron?

 • Svara
  Kerstin
  25 augusti, 2011 kl 18:55

  Anna, jag ska gå på party den 5 sep, säg bara till om jag ska köpa en ny till dej. kram kerstin

 • Svara
  Sarah
  25 augusti, 2011 kl 19:09

  Går inte alla matlådor att micra med locket på?? Utom förstås Frozzypack. Men ICAs och IKEAs har alltid funkat perfa. Jag har alltid sluppit tomatslafset. Jag brukar förvisso städa om det är kladdigt, så löser man liksom problemet.

 • Svara
  Emelie
  25 augusti, 2011 kl 20:07

  Jag vill ha en sån där käck låda som håller kallt!

 • Svara
  Elin
  25 augusti, 2011 kl 20:18

  Har också alltid matlåda med mig, men använder vanligt hederligt microlock. Funkar ju utmärkt :)

 • Svara
  Keron
  25 augusti, 2011 kl 20:26

  Haha min mamma blir bjuden på sånt stup i kvarten. Du kanske är i fel generation helt enkelt.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  25 augusti, 2011 kl 21:11

  Louise – jo det går ju förståss, men det känns inte riktigt lika inbrottssäkert. Tänk om locket ramlar av….

  Anette – mikrolock är bra så länge ingen annan använder det. För då hamnar ju tomatslamsorna där istället :(

  Kerstin – DU är ju lösningen på alla problem! Klart du ska få shoppa till mig. Måste bara kolla ut rätt sort först! Återkommer :)

  Sarah – städa? Är du galen? Andras tomatslamsor!! Nähäru.

  Emelie – fast jag vill ha varm mat :)

  Elin – är det inte tomatslamsor i locket då? Och gamla havregrynsgrötsrester…

  Keron – där har vi nog felet!!!! Jag jobbar på det! Om 20 år får jag kanske min låda :)

 • Svara
  josefin
  25 augusti, 2011 kl 21:35

  IKEA har ju också lådor med ventil. Funkar hur bra som helst.

 • Svara
  Marie
  25 augusti, 2011 kl 22:55

  Jag har köpt min med ventil på Coop. De funkar väl lika bra som Tupper-Ware? :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 augusti, 2011 kl 06:26

  Josefin och Marie – aja där ser man! På stenåldern när jag köpte den förra så fanns den bara på Tupperware. Och sen har jag faktiskt inte letat… så klantigt :)

 • Svara
  Malin L
  26 augusti, 2011 kl 08:25

  Men… ska man värma maten i plastlådan? Är det inte då det liksom frigörs massa otäcka kemikalier från plasten? När den blir varm?

 • Svara
  mikael
  26 augusti, 2011 kl 09:07

  Värmer alltid min mat på tallrik och lock innan den går in i micron. Är alltid skraj att lådan ska smälta :)

 • Svara
  Emelie
  26 augusti, 2011 kl 09:17

  Värmer aldrig heller i plastlåda, tveksam till om det är en bra idé… Så låda som håller kallt så att jag kan värma på tallrik sen ;)

 • Svara
  Maria
  26 augusti, 2011 kl 19:08

  Kolla på Tradera! Massor av Tupperware, och oftast nytt.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 augusti, 2011 kl 20:29

  Malin L – fast om den är mikromärkt ska den väl klara det? I alla fall för de få gångerna jag faktiskt värmer på jobbet. Oftast blir det ju cykeln hem och där har vi tallrikar och inga tomatslamsor i taket.

  Mikael – ja det vore ju trist förståss!

  Emelie – har du inget kylskåp?

  Maria – tack för tips och för länkarna. Gulligt av dig att leta reda på till mig!

 • Svara
  Elin
  26 augusti, 2011 kl 20:40

  Nej. Inga tomatrester i den. Den diskas när en olycka skett. Förstår allvarligt inte problemet med folk som inte kan göra rent i micron efter sig. Är man så lat att man inte orkar använda microlock så får man snällt städa efter sig. Vi har stora problem på jobbet. Trodde det jobbade vuxna människor där, men nu börjar jag faktiskt tvivla på det.

  En annan idé är ju att köpa ett eget microlock att ha. Kostar max en tjuga på IKEA.

  Ha det bra!

 • Svara
  Johanna Lans
  28 augusti, 2011 kl 20:56

  Kunde inte låta bli att le lite… Samma dag som du skriver detta så jobbar jag men eftersom maten från dagen innan tog slut skulle jag ”unna” mig lite mat ute och blev så otroligt besviken!!!! Tre halva kasslerbitar, massa ris, påse sås, och en liten liten klutt med coleslaw, smojsig dessutrom… Nä då är min hemmalagade mat mycket godare :P

 • Svara
  Lisa
  28 augusti, 2011 kl 22:22

  Visst är den bra! Men synd bara att den är lite tung och otymplig, i alla fall min blå-svart modell. Vet du om den finns i lite nättare modell?

 • Svara
  Anna (orka mera)
  28 augusti, 2011 kl 22:33

  Elin – ja det är ju också en idé! Tack för alla bra tips, jag ska nog hitta en lösning!

  Johanna – usch! Hemmalagat är för det mesta allra godast!

  Lisa – jag hade en röd nätt modell, men den köpte jag för hundra år sen… Vet inte hur de är nu tyvärr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.