Aktuellt

Vägrar bikinibanta!

13.00. Står på pressbyrån och ska välja tåg-lektyr. Nya Runner’s hann inte komma i brevlådan och jag behöver ett substitut. Vill ha något med träningstips och inspiration, en mix av  fakta och mer lättsmälta notiser.

Ser mig omkring.

 Hälsa och Fitness

HÄLSA & FITNESS. En helt ny tidning. Kunde ju vara spännande. Om det inte vore för att hela framsidan vill få mig att få  platt mage innan semestern. Eller tappa 5 kg på 10 dagar.

Fortsätter förbi TOPPHÄLSA och IFORM. Båda med samma budskap om kilon som ska bort och rumpor som ska bli fasta.

Men hallå. Om jag vill ha ett recept på jordens häftigaste backintervaller då? Eller hellre vill ägna semestern åt att bli stark än att bikinibanta!! Var ska jag leta då?

Hittar en tidning som ser intressant ut på framsidan:

“LÖP PÅ STRANDEN – och få starkare benmuskler”"

“Så kommer du igång med intervallträning”

“Bygg en stark och frisk rygg hemma i vardagsrummet”

“Ät rätt efter träningen”

“7 metoder som ger dig massor av tid till att träna och leva sunt”

Bläddrar igenom tidningen och noterar två saker:

1) Jag gillar den. Här kan jag få både motivation, inspiration och lite nya infallsvinklar

2) Det är en kill-tidning. Killar på alla bilder och löpshortsen som testas är bara för män.

Jag köper tidningen ändå. Shorts-testet kan jag hoppa över. Det finns fortfarande mer i denna tidning som passar mig, än vad som finns i de klassiska tjejtidningarna. Här får jag i lugn och ro läsa om mina intervaller, styrkeövningar och recept på avokadosoppa. Här slipper jag matas med att min mage är för oplatt och min rumpa för stor.  Att jag inte duger och att jag behöver en quick-fix för att våga mig ut ur vassen.

Är det verkligen så att tjejer bara tränar för att bli smala och killar tränar för att bli starkare, snabbare och uthålligare. Att tjejernas resultat mäts på vågen och killarnas i prestationen?  I så fall är det rätt tragiskt!

Målet med min träning är att må bra, känna mig stark och uthållig. Att träna varierat och bli bättre på det jag tränar. Bikini-bantar-tidningarna går fetbort.

Aktiv Träning heter tidningen som fick förgylla min tågresa. Nu vet jag allt om kill-shorts!

Forside 07 2011 SE Forside 07 2011 SE Forside 07 2011 SE 

33 Kommentarer

 • Svara
  Biffen
  4 juli, 2011 kl 18:54

  Hale-lu-ja!

 • Svara
  Keron
  4 juli, 2011 kl 18:59

  Håller med, gillar inte alls tjejtidningarna… Håller mig till Runner’s

 • Svara
  Emelie
  4 juli, 2011 kl 19:17

  Åh vad jag håller med! Mailade faktiskt IForm om just det idag! Lånade nästsenaste nr på mitt bibliotek och där var ett reportage om benträning som kunde varit intressant om det inte var vinklat utifrån problemområden… Och då alltså problemområden som stora vader, för stora lår och så, inte löparknä och hälseneproblem… Det blir Runners och Outside för mig (men Outside är ju lite annorlunda…)

 • Svara
  Madde
  4 juli, 2011 kl 19:28

  Jag stämmer in!! Fy vad trött jag blir när jag ser dessa tidningar. Mitt syfte och motivation när jag började träna regelbundet för ca 7 år sen var utseende men blev ganska snabbt nåt helt annat, livsstilen! Tränar man med det genuina syftet och känslan av att vilja bli snabb, stark, pigg och känner dessa kickar – ja då får man ju en snyggare kropp på köpet dessutom! Och det tackar man ju inte nej till, det ska man ju inte sticka under stolen med. Man får en snyggare kropp om man älskar träningen och har andra mål med den än rent utseendemässiga tror jag, för då lägger man inte av eller trappar ner lika lätt! Det blir en starkare drivkraft att må bra och känna sig stark!

 • Svara
  Jane Hviid
  4 juli, 2011 kl 20:50

  Aktiv träning är kanon, prenumererar på den själv och såklart Runners.De andra tidningarn står det bara samma sak i varje nummer.

 • Svara
  Sara
  4 juli, 2011 kl 20:52

  +1 på den. Jag lackade ur senast på en artikel i IForm – Gå ner 1 kilo på 24 timmar. Går jag på toa kan jag gå ner 1 kilo…. Nä, in med vettiga artiklar i tidningarna!!!!

 • Svara
  mia
  4 juli, 2011 kl 21:13

  Prenumererade några nummer på Aktiv träning, och förstod precis som du att målgruppen inte var vi tjejer… :) Kalsongtester är kanske inte så mycket för oss. Men förutom testerna av diverse herrgrejer gillar jag också tidningen – deras hemsida är också bra!

 • Svara
  Lotta
  4 juli, 2011 kl 21:42

  Runners och Aktiv träning ftw. Tycker man hittar mycket matnyttigt i den senare – trots att den vänder sig till män. Fy för snabbbantning och smaltips. Usch.

 • Svara
  Sabina
  4 juli, 2011 kl 22:22

  Hej Anna, ville bara säga att du har en himla bra blogg. Du skriver så att man blir galet inspirerad och du lyftar fram andra tränande. Jag har bestämt mig:) ska försöka bli lika bra som du!
  Sabina

 • Svara
  Lotta
  4 juli, 2011 kl 22:54

  Har oxå köpt Aktiv träning ett par gånger (istf ”tjejtidningarna”) av precis samma anledning. Det är skrämmande hur tidningarna som påstår sig vara hälsosamma och inspirera till ett aktivt och nyttigt liv i så hög grad går ut på att tappa x antal kilon till semestern eller vad det nu är, lyfta rumpan, platta till magen, bli bikinisnygg osv, när de vänder sig till kvinnor.

 • Svara
  Carina
  4 juli, 2011 kl 23:03

  kan bara hålla med. Aktiv träning är en superbra tidning, den Runners World och Outside är de tidningar som jag tycker håller bra klass. Övriga tjej(tränings)tidningar lägger jag inte ett öre på!

 • Svara
  Carina
  4 juli, 2011 kl 23:03

  kan bara hålla med. Aktiv träning är en superbra tidning, den Runners World och Outside är de tidninagar som jag tycker håller bra klass. Övriga tjej(tränings)tidningar lägger jag inte ett öre på!

 • Svara
  Michelle
  5 juli, 2011 kl 00:05

  Åh jag älskar aktiv träning… Får nog skylla på min pappa haha!

 • Svara
  Ingmarie
  5 juli, 2011 kl 01:16

  Jag blir lika tokarg varje gång jag ser de där rubrikerna! just nu är det ju dessutom värsta perioden. Varenda tidning har minst ett ”fåplattmage-tips”.
  Aktiv träning är bra!

 • Svara
  Jonna
  5 juli, 2011 kl 08:10

  Vilket grymt inlägg – så jäkla rätt!!! Jag är så less på de där tidningarna, prenumererade ett tag på Topphälsa men blev så matt på att allting (eller iaf stora delar) handlade om hur man ska slimma sig, bli bikinisnygg etc etc. Nä hellre då läsa shorts-tips för killar, och få grymma träningstips och -inspiration istället och slippa hetsen om plattast mage och hur man går ner fortast i vikt.

 • Svara
  Marre
  5 juli, 2011 kl 08:17

  Så sant! Har också börjat prenumerera på Aktiv Träning för att få det gottaste ur träningspåsen och inga jädra bikinitips. Grrrrrr. Och så är det ju trevligt att titta på killarna när de testar shorts…. :-)

 • Svara
  Malin L
  5 juli, 2011 kl 08:54

  Aktiv träning är jättebra – den har så mycket mer än ”bara” löpning och slår runnersworld av den anledningen. Jag tror att de kunde sälja fantastiskt många mer nummer av sin tidning om de inte var så superkoncentrerade på killar… Även om det är trevligt att titta på shortstestande män så skulle säkert många fler tjejer (som inte vill bikinibanta utan vill träna..) köpa tidningen om den hade lite, lite mindre fokus på bara killar. Det hade ju varit första och enda träningstidningen som inte handlade om smalochsnygg utan om snabbochstark även för tjejer! En helt ny och säkert bra marknad :)

 • Svara
  Helena R
  5 juli, 2011 kl 09:43

  Stod själv på Pressbyrån i söndags och försökte välja. I brist på andra alternativ blev det dessvärre IForm till tågresan, något jag fick ångra… Gav mer irritation än avkopplande läsning av just de anledningar som du nämner!

 • Svara
  Johanna Lans
  5 juli, 2011 kl 11:25

  “Bygg en stark och frisk rygg hemma i vardagsrummet”

  “Ät rätt efter träningen”

  “7 metoder som ger dig massor av tid till att träna och leva sunt”

  Stod detta möjligtvis i tidningen?? :P

 • Svara
  helena
  5 juli, 2011 kl 11:55

  Förstàr precis. Brukade prenumerera pà Iform för en 5-6 àr sen, dà var den fortfarande intressant med en massa bra artiklar även om en del om viktnedgàng ocksà, men insipirerande.

  Nu när jag plockar upp ett exemplar blir jag alltid besviken, inget intressant alls oftast. Ett par recept möjligen, men helt fel fokus annars.

  Tror ändringen hos dem kom när de bytte chefredaktör – de brukade ha en supercool tjej, vet inte vad som hände med henne.

  Ska prova Aktiv träning nästa gàng jag kommer till Sverige – làter inspirerande.

 • Svara
  mikael
  5 juli, 2011 kl 12:33

  Fick en prenumeration på Aktiv träning när jag fyllde år senast. Tidningen är väl sådär
  Även Runners World har jag fått en prenumeration på. Även om tidningen har sjunkit i kvalitet är det den bästa på marknaden för tillfället

 • Svara
  josefin
  5 juli, 2011 kl 15:51

  gud vilket bra inlägg!!! visst, några förlorade kg hade inte varit fel här, men det finns väl inget som ger så mycket lycka och inspiration som bättre resultat och märkbart ökad styrka??!

 • Svara
  Lisa
  5 juli, 2011 kl 16:58

  Intressant inlagg! Haller med om att det ar skittrist att traning for tjejer (i princip) bara intriktar sig pa att se bra ut, inte bli bra (eller knappt ma bra heller for den delen)… Det varsta ar ju att det funkar rent forsaljningsmassigt…

 • Svara
  Viveca
  5 juli, 2011 kl 17:18

  Vi har en massa nummer du kan få låna när du kommer hem. Jimbo prenumererar på den.

 • Svara
  Lisa
  5 juli, 2011 kl 20:39

  Fantastiskt bra inlägg!!

 • Svara
  Linn
  5 juli, 2011 kl 22:57

  Aktiv träning är en riktigt bra tidning!
  Ha en trevlig träningsvecka i Umeå!

 • Svara
  Carolin
  6 juli, 2011 kl 01:09

  Haller helt med! Jag brukar kosta pa mig att kopa amerikanska eller engelska runners, eller triathlete nar jag redan last ut runners. Prenumererat ett tag pa fitness magazine, battre an de andra ”tjejtidningarna”, men gar mer och mer fran riktig traning och mot viktnedgang o platta magar.. hrrm.. Oka utbudet sverige!

 • Svara
  Gert
  6 juli, 2011 kl 16:08

  Brukar inte heller bikinibanta.:)
  Tränar på gym så att jag orkar lyfta pensionen.:)

 • Svara
  Sara
  6 juli, 2011 kl 17:13

  Riktigt bra inlägg Anna! :)

 • Svara
  Emelie
  8 juli, 2011 kl 14:35

  Fantastiskt inlägg och så tänkvärt. Jag är så trött på uppfattningen om att hälsa handlar om platta magar, bikinikroppar och ”gå ner fem kilo på fyra veckor”. Tack, tack, tack för att du satte ord på mina tankar den senaste tiden.

 • Svara
  Magnus
  8 juli, 2011 kl 22:41

  tycker också aktiv träning är riktigt bra, även om den borde bredda sin målgrupp lite. Runners är jag riktigt trött på. tycker Åkesson har gjort den mer grabbig än aktiv träning. Eller Runners lättklädda tjejer på omslaget kanske riktar sig till kvinnor? har avslutat min årenumeration på runners och köper lösnummer då och då av aktiv träning istället.

 • Svara
  Christy
  12 juli, 2011 kl 11:34

  Grym blogg! Den länkar jag till från min om det är ok?

 • Svara
  Anna (orka mera)
  12 juli, 2011 kl 22:46

  Oj vilken respons! Verkar som jag inte var ensam om mina tankar! Känns bra!

  Christy – Tack tack! Klart du får!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.