Aktuellt

Naprapatens dom

 
Rotera mera is the shit. Och lite sidobenlyft på det.

Det är kul att bli besiktigad av naprapat. Och upptäcka alla sina konstigheter. Som varför jag drar in högerbenet mot mittlinjen när jag lyfter det, men vänsterbenet går rakt fram. Eller varför högerbenet lyckas hålla emot när han pressar, men inte vänsterbenet. Och hur detta genom ett trollslag kan ändras…

Min vänstersida är knäpp. Den kopplar inte på stabiliseringsmusklerna kring höften. Dessutom kopplar jag inte på sneda musklerna i bålen som ska hjälpa till att stabilisera. Därför orkar jag inte hålla emot med vänsterbenet.

Som behandling fick jag akupunktur för första gången i mitt liv. Tre långa nålar i baken. Skönt att ligga med ansiktet ner så man slapp se eländet, då hade jag förmodligen dött. Jag tröstade mig med att det borde vara mjukare och mindre ont just där, än på andra delar av kroppen.

Kändes mycket märkligt. Ont men inte oöverkomligt. Men den molande värken var precis samma som den som uppkommer när jag sprungit. Så jag gissar att han var rätt på det.

Efteråt var det dags att testa benet igen. Hålla emot när Jimmy pressade på. Förändrat resultat. Jag tappade fortfarande i början för att sedan kunna hålla emot. Blev beordrad att “knipa strålen” och spänna det sneda muskelbandet i bålen, från axel till höft. Och vips som i ett trollslag orkade jag hålla emot hans tryck.

Domen var snäll: han hade goda förhoppningar om mig. Det är inget som är fel mer än att jag kopplar lite galet och inte aktiverar de muskler som behövs för de påfrestningar jag utsätter mig för.

Så planen just nu:

Löpning 3 ggr per vecka: 5 km. När jag klarat 5 km tre gånger smärtfritt får jag öka till 6 km.
Uppvärmning innan varje pass: 15 minuter benlyft i sidan och alla möjliga rotationer för att trigga igång musklerna och göra dem medvetna om att de ska vara med och leka.

Så håller vi tummarna för att det håller. Jag skulle testa redan ikväll.

1 km ökning per vecka i BÄSTA fall alltlså. Och typ nio veckor till Lidingö?????  Det är dags att börja hoppas på mirakel…

10 Kommentarer

 • Svara
  Fitnesscoachen
  20 juli, 2011 kl 11:08

  jag håller tummarna!

 • Svara
  JOHN
  20 juli, 2011 kl 11:24

  Vi är nog alla lite sneda och krokiga. Själv håller jag mig borta från allt vad naprapater heter så slipper jag att bli påmind om det :)

 • Svara
  Gert
  20 juli, 2011 kl 11:26

  Jag håller också tummarna.Du klarar det!!

 • Svara
  stina
  20 juli, 2011 kl 11:29

  Jag håller tummen för dig!

 • Svara
  Västgötskan
  20 juli, 2011 kl 12:07

  Naprapater (bra sådana) är grymma!
  Skönt att de hittade något som du kan förbättra i alla fall. :-)

 • Svara
  pilla
  20 juli, 2011 kl 14:45

  Hoppas det gör susen!

 • Svara
  Sara
  20 juli, 2011 kl 17:31

  Det är precis samma dom som jag fick när min höft bråkade. Jag hade samma svårigheter att hålla emot med vänsterbenet och kunde inte aktivera det sneda muskelband ordentligt. Fick också akupunktur i baken och order om att lära de sneda musklerna vad som gäller. Det tog ett tag, men det finns hopp om liv (läs löpning) :)

 • Svara
  Ingmarie
  21 juli, 2011 kl 10:06

  Jag tycker det låter som en riktigt bra dom! Inget skadat och du får springa! :-)

 • Svara
  soffan
  21 juli, 2011 kl 11:59

  Lycka till!

 • Svara
  Carina
  21 juli, 2011 kl 23:38

  Låter ju absolut hoppfullt. Det är märkligt för jag tycker det är rätt många som har just problem med höft/rumpa och muskler som inte riktigt är med i spelet. Undrar vad det kommer sig av!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.