Aktuellt

Men kom på något eget!

Det finns säkert något som heter blogg-etikett men jag kan inte svära på exakt vad det innebär. Säkerligen har vi alla olika uppfattningar om vad som är bra och dåligt bloggvett.

Personligen tycker jag det är trevligt om man länkar till den blogg där man hittat inspirationen till inlägget. Kan tycka det är frustrerande att hitta mina egna inlägg (i något annorlunda tappning) på en annan blogg redan samma eftermiddag, eller i vissa fall med några dagars förskjutning. Som att någon snor min idé utan att jag får cred för den.

Visst är inte mina tankar unika och många kan såklart tänka samma tankar eller gilla samma produkter. Men det blir lite uppenbart när det händer väldigt många gånger.

Haha, lite kinkig på en torsdag alltså.

Vad är bloggvett för dig?

11 Kommentarer

 • Svara
  Snorkkis
  21 juli, 2011 kl 16:32

  Nej fy och morr och grr. Tyvärr händer det ju nu som då, och ännu mer tyvärr är det ofta som detta sker bland ”större” bloggar; mindre brukar vara bättre på att länka tycker jag. Dock händer det ju ibland att man faktiskt haft samma idéer helt oberoende, och man hinner skriva innan man läst övriga. Snopet.

  Hoppas på skärpning av copy+past-ingarna!

 • Svara
  Thomas
  21 juli, 2011 kl 17:18

  Oj oj.. Bäst man inte kommer i onåd.. Annas dom kan bli hård:-)

  När man bloggar bör man behandla andra människor på samma sätt som i verkliga livet.
  Att kopiera är ju helt klart fel och om man citerar bör man länka till källan.

  För mig är det även viktigt att fråga de personer jag namnger eller tar bilder av om de vill medverka i bloggen..

 • Svara
  Josefine
  21 juli, 2011 kl 18:56

  Nä, usch, det gillas givetvis inte. Jag tycker att det är okej att spinna vidare på en tanke eller kommentera ett inlägg, men då ska man givetvis hänvisa till inspirationskällan och gärna vara tydliga med att det var just någon annan som inspirerade.

 • Svara
  Pernilla
  21 juli, 2011 kl 20:31

  Pinsamt och inte så mycket lönt att ha en egen blogg om man bara ska ”sno”! Men i vilket fall som helst så är din blogg iallafall den som faller mig bäst i smaken så det så ;)
  Go on och lycka till med löpningen!!

 • Svara
  Johanna Lans
  21 juli, 2011 kl 21:34

  Ja problemen är olika… Har dock inte sådana problem för de är bara jag som läser mig egen blogg typ…

 • Svara
  Anna (orka mera)
  21 juli, 2011 kl 22:23

  Snorkkis – jo det har faktiskt hänt någon gång att man tänkt på samma sak helt oberoende av varandra. Men inte flera gånger och med samma person. Sen beror det ju på vad det handlar om: skriver man att ”Anmälan till Sthlm marathon öppnar idag!” kan man ju inte förvänta sig att vara ensam om just det inlägget.

  Thomas – haha :) Eller hur ska man fråga. Fast ibland är jag lite för dålig på det när det är goda vänner/bloggvänner. De kanske inte alltid vill vara med, bara för att de varit det tidigare…. ni får skälla på mig om jag gör fel!

  Josefin – exakt!

  Pernilla – Å tack! Det var gulligt sagt!

  Johanna – det trodde jag med. Att det bara var jag själv och mamma som läste. Sen visade sig att det är en himla massa människor som läser (och INTE mamma. Inte som hon erkänner i alla fall…). Så du går aldrig säker, det kanske är en hel hög som läser!

 • Svara
  Daniel
  21 juli, 2011 kl 23:55

  Dåligt tycker jag men det är ju ett tecken på att det du skriver är bra ;)
  Skönt att det gick fint hos naprapaten, låter verkligen som en lösning på problemet och visst är det häftigt när man förstår hur allt hänger ihop :)
  Hoppas du snart är bra!

 • Svara
  Johan
  22 juli, 2011 kl 10:28

  Visst kan man låna av andra, om man tycker att de har en poäng eller en bra fundering. MEN man får ju skriva var man har fått det ifrån….. ”Jag läste på Orka mera! bloggen”, ”Anna på Orka mera! bloggen tog upp ett viktigt ämne” eller något liknande. Finns ju gamla hederliga citat med, funkar när man säger varifrån det kommer.
  Är man osäker så kan man ju alltid fråga författaren till bloggen…… Själv skriver jag ju ingen blogg så slipper den här problematiken. :-)

 • Svara
  stina
  22 juli, 2011 kl 13:41

  Jag förstår att du ledsnar. Så klart kan man inspireras av andras inlägg, men sitt eget perspektiv och en länk till ursprungsinlägget är att föredra. Härmapans läsare kommer nog att minska inom kort. Det brukar inte vara vinnande i lägnden att åka snålskjuts på andra.

  Förresten, min sambo kom hem med en ny pulsklocka här om dagen. En garmin – inspirerad av dig!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  22 juli, 2011 kl 13:46

  Daniel – haha, ja man får se det så!

  Johan – ja eller hur. Det känns mycket ärligare så!

  Stina – kul med ny pulsklocka. Hoppas han gillar den! Och förlåt att jag inspirerar till utgifter :)

 • Svara
  Ingmarie
  25 juli, 2011 kl 09:50

  Det där är ju superfräckt! Bojkott direkt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.