Aktuellt

Löpning–ingen prylsport?

De sägs att löpning inte är en prylsport. Att det enda man behöver är ett par ordentliga skor. Ja kanske inte ens det om man följer barfotatrenden…

Men det är ju lögn för tusan. När jag springer är det inte precis en gammal bomulls-tisha som åker på. Det ska vara funktion, kläder som andas, och gärna ser snygga ut. För visst är det roligare att springa om man känner sig fin!?!

Det där med “ett par ordentliga skor” höll jag mig till länge. Tills de började göra så roliga skor. I olika färger. Då blev det plötsligt nödvändigt med många. Nöta-skor och snabbeskor. Turkosa, gula och orange. Som en smällkaramell fast med skor.

Och pulsklocka är ju kul. För att liksom bekräfta för sig själv att man verkligen gav allt på intervallerna. Och få det svart på vitt om man kanske maskade lite. Ett bevis för coachen att jag faktiskt tog i, trots att kilometertiderna var dåliga i motvinden.

GPS. Hur överlever man utan? Vad ska man då regga i Funbeat liksom? Jag är siffernörd, jag kan ju inte uppskatta sträckan och råka skriva 10 när det bara var 9,83 km. Det bara GÅR inte. Och hur skulle jag hitta vägen på nya löpäventyr? 

Vätskerygga, vätskebälte. Ja hur ska man annars kunna springa långt. Man kan ju inte precis dricka brunnsvatten längs vägen.

Köpte min första pannlampa i vintras och har nu också blivit med solglasögon. Utifall att solen skulle bli jobbig. Den har aldrig varit det tidigare, men det är kul med nya prylar och det kanske eventuellt skulle kunna hända att jag fick solen rakt i ögonen någon gång…

DSCF5939

Nytt till samlingen är ett par support-strumpor för lättstukade fötter. Bra både i förebyggande syfte och när skadan väl är skedd. Inget jag kommer springa i till vardags för jag inbillar mig att fötterna själva måste få göra jobbet. Men så där på ett lopp när det INTE FÅR HÄNDA, eller när det väl har hänt…  

Nu vågar jag inte tänka på vad som kommer näst. Det är bara hoppas att det inte är så dyrt. För det ska vara billigt att vara löpare har jag hört!

Vad är livsnödvändigt för din löprunda?

17 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  3 juni, 2011 kl 15:37

  Uumm. Själv köpte jag idag ett tredje par löparskor på bara två månader…

 • Svara
  Maria
  3 juni, 2011 kl 16:12

  Hundarna. Utan dem springer jag inte. Och de är verkligen inte billiga.

 • Svara
  johan
  3 juni, 2011 kl 16:34

  Hur svar man på den? Det beror ju på hur långt, väder och vind, vilken slags pass det är, tränlng eller lopp, vilket underlag det är. Men att ha något på fötterna är ju aldrig fel.

 • Svara
  Anette
  3 juni, 2011 kl 17:20

  Jag kan bara inte springa i bomullskläder! Efter ett par kilometer rinner svetten om mig :P Så en funktionströja och shorts eller svala byxor så klarar jag mig ganska bra. Iof. så är jag rätt nöjd med strumporna i andasfunktion också. Bältet som man fäster hunden i var också en grymt bra investering :)

 • Svara
  L
  3 juni, 2011 kl 17:28

  Mina älskade skor såklart. Men annars är min ipod absolut nödvändig. Bryr mig inte om att lyssna på naturens ljud eller mina egna tankar. Jag vill ha musik som gör mig glad och ger mig extra kraft och helst på jättehög volym. :)

 • Svara
  Gert
  3 juni, 2011 kl 17:59

  Mina gamla slitna skor.Sen beror det på vädret.Träningsoverall när det är svalt.Pulsklocka har jag också.Funderar på att komplettera med en hjälm utifall det skulle komma en hackspett.:)

 • Svara
  Dessi
  3 juni, 2011 kl 18:38

  Jag vet inte om jag har något direkt måste faktiskt, men pulsklockan är den pryl som oftast åker med på löprundorna. Som sagt är det svårt att regga på funbeat utan att veta tid och distans.

  Jag har tänkt på det här med stukade fotleder och kommit fram till att det är omöjligt att stuka fötterna barfota. Det finns ingenting att trampa snett från. Jag har alltid haft tjaskiga fotleder som jag trampat snett riktigt illa ungefär fem gånger. Sedan jag bytte till fivefingers har jag inte stukat mig någon gång och då springer jag ändå i skogen bland stock och sten. Fötterna formar sig runt hindret istället för att vrickas. Så jag slår ett ordentligt slag för minimalistiska skor om man har problem med fotstukningar! :)

 • Svara
  Carina
  3 juni, 2011 kl 23:09

  Håller med, det är ren lögn att säga att löpning INTE är en matrialsport!! Jag har införskaffat tre par nya dojjor senaste två veckorna… De sista bara för att de stod nere på mässan och VAR SÅ FINA!!! Garmin springer jag inte utan!! Alltid funktionskläder… ja, jag är en riktig löparprylnörd!! :)

 • Svara
  Ann
  3 juni, 2011 kl 23:33

  Haha, WORD! I vintras när jag verkligen var dressad till max i kläder och prylar (tre lager upptill och två nertill, gps-klocka, Ipod, mössa x 2, vantar x 2, Icebugs och dessutom Haglöfsryggan med alla inneträningskläder eftersom jag transportlöpte till gymmet…) började jag räkna lite lätt på vad jag pröjsat för outfiten blev jag nästan mörkrädd! Synd att jag inte hade nån pannlampa då ;). Next winter!

 • Svara
  Ingmarie
  3 juni, 2011 kl 23:49

  Känner mig plötsligt så totalt omedern.
  Visst har jag både Garmin och funktionskläder men jag klarar mig fint med ett par bra skor (=Newton) och bekväma kläder så som det alltid har varit. Oftast använder jag en simpel start och stoppklocka. Vill ha så lite grejer som möjligt för att känna största möjliga frihet! :-)

 • Svara
  mopro
  3 juni, 2011 kl 23:56

  Är också en siffernörd, är ju så kul att överföra träningspasset till funbeat! gpsklockan är ett måste sen jag köpte den =)

 • Svara
  Malin L
  4 juni, 2011 kl 09:23

  Garmin måste med, annars är det ingen riktig löprunda! Och jag, med mitt korta, korta hår måste ha ett hårspänne med mig….. om ut i fall att ligger skulle störa. Strumpor är också viktigt, inte en meter utan riktiga löparstrumpor…

 • Svara
  Malin L
  4 juni, 2011 kl 14:05

  Luggen…

 • Svara
  Anna (orka mera)
  4 juni, 2011 kl 17:09

  Anneliten – man kan aldrig få för många…

  Maria – men är det inte jobbigt när de måste stanna och kissa hela tiden? Det måste bli intervallträning :)

  Johan – nej det har du rätt i, det kan vara klokt!

  Anette – nej bomull går inte, usch som det klibbar!

  L – och jag är tvärtom, vill ha det tyst och lugnt!

  Gert – bra idé. Ingen kommer att titta konstigt på dig. Ingen alls…. jag lovar… :)

  Dessi – så sant så sant. Jag ska börja springa in mina så smått även om jag aldrig kommer bli barfotalöpare på längre distanser.

  Carina – löp-prylarna är ju halva grejen. Nått måste man ju få ha för allt slit man lägger ner!

  Ann – man ska inte räkna så noga! Inte heller på vad man lägger ner på resor/boende i samband med alla lopp… löpning är definitivt inte gratis… men kul!

  Ingmarie – du behövs för balansen! Du är ju ändå snabbast av oss allihopa. Vi behöver liksom grejerna för att känna oss proffsiga medan du är proffsig på riktigt!

  Mopro – skönt med fler siffernördar!

  Malin L – tack för förtydligande, jag gick och var förvirrad hela morgonen när jag inte förstod vad du menade :)

 • Svara
  Johanna Lans
  5 juni, 2011 kl 22:09

  Livsnödvändigt på löprundan/promenaden/powerwalk osv är ju självklart min trogna följeslagare, hunden!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  5 juni, 2011 kl 22:48

  Johanna Lans – sälle är aldrig fel!

 • Svara
  Johanna Lans
  8 juni, 2011 kl 11:23

  Verkligen inte och speciellt inte när sällskapet har åsikter om ens outfit eller kondis eller som blir sur när man inte orkar prata under träningen….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.