Aktuellt

Vitargo eller inte Vitargo – det är frågan!

Det är nära nu. Och det är mycket att tänka på. Kläder som ska tvättas, vatten som ska drickas, Resorb som ska inhandlas och Vaselin… Och så maten. Lite mer än vanligt.

En Vitargo-laddning skulle enligt konstens alla regler startat idag, men så har det inte blivit. Vet inte om jag vill. Vet inte om jag borde. Det är ju så himla äckligt. Och jag älskar ju att äta, så varför inte passa på att äta lite mer istället?

Å andra sidan kanske man känner sig tung i magen med all mat? Och därför borde dricka till sig kolhydraterna.

Om det inte vore för att Vitargo gör en hård i magen. Och tänk om man då kanske inte kan göra sig av med eländet och lik förbaskat får springa omkring med tung last.

Förr drack jag alltid Vitargo, men jag har gått ifrån det mer och mer. Har nog inte laddat med Vitargo sedan förra maran för två år sedan. Möjligen en flaska innan Lidingö.

Men så känns det ju bra mentalt. Better safe than sorry liksom.

Jag blir inte klokare. Hur gör ni?

14 Kommentarer

 • Svara
  Carina
  25 maj, 2011 kl 22:33

  Jag sitter just nu och groggar i Vitargo… Jag har provat det några gånger tidigare. Jag har ibland svårt att äta tillräckligt så jag tar det säkra före det osäkra och dricker lite också. Hoppas på att det fungerar för på lördag tänker jag var STARK!!! :)
  Hoppas vi ses på lördag!! KRam

 • Svara
  annastei
  25 maj, 2011 kl 22:35

  Den gröna Vitargon, med elektrolyter, har jag hört är ännu bättre. Druv-smaken tycker jag är riktigt god, och jag har inte märkt några problem när jag druckit, så jag röstar på Vitargo :)

 • Svara
  Linn
  25 maj, 2011 kl 22:41

  Hahaha ja herregud vad det snurrar i huvudet innan en tävling! Vad ska man äta och vad ska man inte äta? Själv är jag som en duracellkanin innan start, efter allt intag, kissnödig och tung i magen. Livrädd för att ha ätit för lite och därmed ha mindre energi. Fast jag tror det hade gått bättre tvärtom:)
  Ska tänka på dig på lördag när jag ligger vid poolen och dricker drinkar! Kör så det ryker!

 • Svara
  Ann
  25 maj, 2011 kl 23:01

  Åh, jag har varit sugen att testa flera gånger, men det har aldig blivit av och såhär nära maran törs man ju inte då det helt enkelt kan bli katastrof i värsta fall. Jag äter lite mer kolisar bara, nån extra potät och nån extra knäckemacka. En halv portion gröt extra. Så kör jag lite resorb fredag och lördag frukost. Att tarmsystemet funkar är nummer 1. Och nu är jag förresten halvhysterisk igen…

 • Svara
  jona
  25 maj, 2011 kl 23:59

  Du känner dig själv bäst själv :o)

  Vi triathleter äter som vanligt, ingen skillnad mellan vardag och tävlingsdag med andra ord. Stor kram, kraft och lycka till.

 • Svara
  Ingmarie
  26 maj, 2011 kl 03:04

  Jag har aldrig laddat med sportdryck och/eller pasta och kommer troligtvis aldrig att göra det heller.
  Äter som vanligt (med något litet extra) men tränar minimalt får räcka för mig. :-)

 • Svara
  Helena
  26 maj, 2011 kl 07:14

  Nu är det ju min första mara, men jag kör på träningsvila och lite mer mat och hoppas att det räcker… Vågar mig inte på en massa uppladdningsdrycker, min mage är sjukt känslig och jag vill INTE missa varken starten eller målgången p.g.a. DEN. Vi får se om mitt recept är en vinnare eller inte… :)

 • Svara
  Pernilla
  26 maj, 2011 kl 08:28

  Jag hade nog pressat ner Vitargo också för säkerhets skull ;)
  Det kan ju inte försämra det brukar jag tänka, men det är nog rent mentalt. Jag har aldrig blivit hård i magen av det så jag har inget att förlora. Men sen det viktigaste är nog att bara tänka att: Jag är superstark och fixar detta galant!
  Lycka till på lördag!!

 • Svara
  Maria
  26 maj, 2011 kl 09:08

  Lycka till i helgen! Du har möjligtvis inte tips på lopp i Skåne, eller närliggande landskap? Jag har varit inne på loppen.se, men det måste väl sprinngas fler lopp än dessa i Skåne?

 • Svara
  Johanna
  26 maj, 2011 kl 09:16

  Ingen Vitargo för mig. Lite extra vanlig mat (och lite godis dagen innan) har varit ett vinnande koncept på alla tävlingar, halvmarathon till 24 h. Har tävlingen inte gått som den ska så har det inte berott på uppladdningen om vi säger så ;)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 maj, 2011 kl 09:17

  Attans, det blev typ lika mellan vitargo och inte vitargo bland kommentarerna… ingen hjälp av er alltså :)

  Carina – Lycka till på lördag och hoppas vi ses!!

  Ann – hoppas inte det var jag som fick dig halvhysteriskt, du var ju precis så lugn! Hoppas få lite av ditt lugn snart…

  Maria – jag ska springa malmömilen 18/6. Sen finns iformloppet (malmö) i slutet på augusti. St Hans extreme i Lund ikväll, Akademilen (Lund) 4 juni. Och några smålopp i mitten av sommaren, typ Alnarp och Hörby marknadslopp.

 • Svara
  mikael
  26 maj, 2011 kl 09:28

  Fortsätter med min vanliga kosthållning med fett och protein och lite, lite kolhydrater.
  På lördag morgon blir det dock gröt, smörgås och lite juice.
  Det har funkat bra inför tidigare långpass :)

  Testade Maxims engergigel igår. Den funkar men det brände lite i halsen av den. Tar med mig en gel men det blir nog druvsocker och vatten efter banan.

  Lycka till!

 • Svara
  Petter
  26 maj, 2011 kl 09:56

  Har slutat med Vitargo för tillfället, det smakar riktigt lurkigt, och det känns som man bara springer och pinkar hela tiden. Brukar äta som en dåre kvällen innan, och , hrm..sköta magen samt äta rejält tre timmar innan. Oavsett upplever jag att kolhydraterna tar slut efter 12 km.. Gel och vatten som bränsle under loppet blir viktigare då. LYCKA TILL! Kommer du och hejjar ikväll, så får du se mig i gorillafötterna!

 • Svara
  Lotta
  26 maj, 2011 kl 11:23

  eftersom jag aldrig sprungit maran (eller ens halvan än) och aldrig kolhydratladdat, aldrig behövt, så får du ta min kommentar med en nypa salt. ;) men jag skulle skippa vitargo, bättre med mer vanlig mat och ”riktiga” kolisar, som ihop med minskad träningsmängd ska ge ett överskott. vad jag läst och hört så är ju effekten av denna kolhydratladdning inför längre lopp ändå inte så stor (enligt t.ex Szalkai) utan kanske mer en mental grej och då är det väl viktigare att känna att magen funkar som den ska inför och under och sen att fylla på under loppet.

  Jag ska tänka på dig när jag sitter på planet till Turkiet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.