Aktuellt

Torekov

Sliten, utvilad och glupsk. Så kan man sammanfatta äventyret i Torekov.

IMG_0204

Startade dagen med 26 km löpning längs Skåneleden från Båstad till Torekov. Första 1,5 km gick käpprätt uppför, en chockstart som satte sina spår i mina vader. Leden fortsatte sedan mestadels på asfalt genom härliga lövskogar. Lite böljande väg men hela tiden mer upp än ner. Fick kämpa mot suget att trycka på – det var ju upplevelselöpning det skulle vara. Dock har jag svårt att hålla emot på asfalt, då vill jag låta benen pinna.

IMG_0216

IMG_0211

Efter 8-9 km tog kohagarna vid och löpningen blev mer naturnära. Med det fick jag också lättare att koppla bort tankar på kilometertider och bara njuta.

IMG_0212IMG_0215

Fortfarande hyfsat lättsprunget på gräset. Men hela tiden med en viss rädsla för att stöta på kor…

IMG_0218

Efter 15 km nådde jag havet och en helt fantastisk utsikt. Till en början ganska snarlikt Sydkustloppet som jag sprang för två veckor sedan. Efterhand blev det mer stenar och vissa kilometrar var jag tvungen att promenera.

Jag klarade mig 23 km utan kor. Sen stod dom där. Mitt på stigen. Tog en lång omväg för att undvika konfrontation. Trött i benen nu. Vaderna slitna. Hungrig. Sista biten upp mot hotellet består av en lång backe. Kämpar mig upp med små trötta steg. Värmen har gjort sitt, jag är törstig, sliten och trött. På ett underbart sätt.

Resten av dagen bestod mest av mat…

IMG_0225
Lunch på uteplatsen.

IMG_0222

IMG_0228
Mellanmål någonstans mellan Torekov och Båstad. Fast fåglarna åt upp ena kakan när vi tog kissepaus…

IMG_0232
Förfest på rummet…

IMG_0234IMG_0237

Gott bröd. Sen förrätt. Spickeskinka med primörer.

 

IMG_0240

Gös

IMG_0241
Körsbär på burk. Burken var godare än själva körsbären… Choklad, vaniljskum och maräng.

Och här kan man tro att vi var mätta. Men det var vi inte riktigt. Så vi knaprade vidare på nötterna när vi kom upp på rummet. Man blir hungrig av att träna…

6 Kommentarer

 • Svara
  Ann
  11 maj, 2011 kl 15:16

  Åh det låter som ett riktigt drömdygn! Bilderna ser fantastiska ut, både de på dig, omgivningarna och maten.

 • Svara
  Snorkkis
  11 maj, 2011 kl 19:02

  Ja vilken drömdag! Tur att jag inte var medveten om att andra hade en sådan onsdag när jag satt inomhus och slet.

 • Svara
  Jannica
  11 maj, 2011 kl 19:17

  Härliga bilder :D

 • Svara
  Jonna
  11 maj, 2011 kl 21:10

  Guud vad härligt! Som jag velat byta en sjukdag mot en dag liknande din… maten såg så god ut. Gös är ju fantastiskt gott när det är bra tillagat.

 • Svara
  Gert
  11 maj, 2011 kl 21:58

  Vilken efterrätt sen.Man blir ju hungrig.=)

 • Svara
  anneliten
  11 maj, 2011 kl 22:41

  Vilken dag! Vilken vinst! Vilken tur att du är så bra på mackor så att du kan få så god mat (utom körsbären då).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.