Aktuellt

Test: Body Combat

Jag testar vidare bland era favoritpass och igår hade turen kommit till Body Combat på Fitness24seven i Lund.

Salen är svettig efter Body Pumpen som precis avslutats. Instruktör Annika kliver in och presenterar sig. Jag är kinkig när det gäller instruktörer men Annika ger ett bra första intryck. Hon verkar glad och sprudlande utan att bli klämkäck. Hon verkar tuff och hård på samma gång. En perfekt mix.

Till saken hör att jag är sämst på att sparkas och slåss. Saknar förmodligen nervförbindelsen mellan hjärnan och slåssmusklerna. Eller egentligen är det inte just slagen och sparkarna som är värst, utan GARDEN. Trots min, om jag får säga det själv, höga koordinationsförmåga har jag aldrig lyckats koordinera den där gard-handen. Den bara flaxar omkring.

Hur som helst. Passet börjar. Och det med besked. Jag har sällan känt mig så INSLÄNGD i något jag inte behärskar. Inte en chans till att lära sig slagen utan det är pang på från start. Inser att det bara är att hänga på efter bästa förmåga. Det går fort och jag kämpar -  med tungan rätt i mun.

När första chocken lagt sig infinner sig en slags partystämning. Det är ös i salen. Musiken är ös, instruktören är ös. Svetten sprutar. Vad spelar det för roll om min uppercut blir en krok – jag har ju roligt!  Vad spelar det för roll att jag tappar garden, det finns ju ingen därinne som kommer att slå på mig på riktigt…

Glider med, svettas och njuter.

Så mycket party på en helt vanlig onsdag!

10 Kommentarer

 • Svara
  Elin
  12 maj, 2011 kl 11:57

  Hej Anna!
  Jag har precis köpt mig en racer och skall cykla halvvättern. Har du några tips att ge? Cyklade tjejvättern ifjol, men på en MTB. Vad bör jag tänka på? Vilken är tekniken? Hur använder jag energin på bästa sätt?

  Tycker din blogg är fantastisk och ger sådan inspiration.
  Kram Elin

 • Svara
  soffan
  12 maj, 2011 kl 14:53

  Åå, Annika är en av mina allra bästa vänner, jag är glad att du gillade henne, och min älskade BC :D !

 • Svara
  Ann
  12 maj, 2011 kl 15:01

  Den ska du ta!! Så himlans skoj ju (och jag har faktiskt inte så särskilt bra koordinationsförmåga och älskart ändå!!). Inte bodybalance. Det är inte alls skoj tycker jag! Och bodyjam är omöjligt. Och attack är för hoppigt och hattigt.
  Nej, jag säger combat. Om pump redan är taget!

 • Svara
  Västgötskan
  12 maj, 2011 kl 15:59

  Ja, Combat är GRYMT roligt! Kul att du (också) tyckte om det! :-)

 • Svara
  Ingmarie
  12 maj, 2011 kl 21:23

  Jag tycker ”riktig” box är roligare för jag vill kunna känna motståndet och kraften av slaget på något vis. Viftar gör jag oavsett (inga boxningsanlag här inte) men i tomma luften blir det verkligen ingenting av någonting,

 • Svara
  Onsdags-Party-Annika
  12 maj, 2011 kl 22:20

  Hej Anna!
  Soffan skickade en liten länk till mig på facebook så då hittade jag också hit. Vad roligt att du gillade passet, välkommen tillbaks om du inte fick nog =).

  Mvh
  Annika

 • Svara
  Anna (orka mera)
  12 maj, 2011 kl 22:45

  Elin – läs gärna på vätternrundans hemsida, så har de säkert bra tips inför loppet. Eller i tidningen Cykla.

  Soffan – hon var jättebra! Och passet med! Så glad att jag kom iväg och provade.

  Ann – då litar jag på dig :)

  Västgötskan – jajemen! Och jag känner mig allt lite stel i axlarna idag :)

  Ingmarie – jo, det är ju en annan träning. Fast jag får ont i handlederna när jag boxas på ”riktigt”… Såklart pga min totalt obefintliga teknik!

  Onsdagsparty-Annika – haha, misstänkte att Soffan skulle skvallra :) Som sagt, jätteroligt pass. Kommer gärna tillbaka!

 • Svara
  Marre
  13 maj, 2011 kl 10:44

  Men JAAAAA, visst är det kul! Det är verkligen party hela vägen och jag förstår att du kände som du gjorde som nybörjare, det ÄR full fart från början till slut.

 • Svara
  Västgötskan
  14 maj, 2011 kl 17:06

  Känner igen mig i det du skriver om boxen. Det är också jättekul, men jag får också ont i handlederna. Vad gör man för fel då…?

 • Svara
  Kicki
  17 maj, 2011 kl 22:49

  Jag instruerar i bodypump och ska gå CX30-utbildning i augusti – det kanske vore nåt att ta in. Les Mills nya Corepass på 30 min..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.