Aktuellt

Stilstudie

Coach F filmade min framfart på Sydkustloppet och det här är ingen film jag ska visa för Naprapat-Jimmy:

Svanken mina vänner, svanken!!! Hälisättningen. Blicken i backen.

Alla fel men det räckte till andra plats.

NU ska jag börja jobba med tekniken. Eller ja, det gör jag faktiskt ganska flitigt redan, men på lopp tillåter jag mig själv att glömma bort den. För så länge inte tekniken sitter är det fantastiskt jobbigt att springa rätt. Då går det fortare att springa fel…

13 Kommentarer

 • Svara
  Daniel
  5 maj, 2011 kl 09:07

  Riktigt bra stilstudie där vid 0:24 med linjen i horisonten som ”riktmärke”. Det ser effektivt ut och du får mycket kraft framåt istället för upp och ner. Jämför med killen efter dig i ¨rött som har mycket mer ”bounce” när du kollar mot horisontlinjen.

  Ser bra ut där! :)

 • Svara
  Träningsglädje
  5 maj, 2011 kl 09:23

  jag har också svankfel. kanske du kan ge lite tips?

 • Svara
  Ingmarie
  5 maj, 2011 kl 10:25

  Jag tycker det ser bra ut! Alla har sin egen stil och du ska inte laborera för mycket med den. (Jag har alltid t.ex fått höra att jag springer som en tant och måste röra mer på armarna. Why????)Prova Newton och du kommer automatiskt upp mer på framfoten. :-)

 • Svara
  Johanna
  5 maj, 2011 kl 10:42

  Jag tycker inte det ser ut som du sätter i hälen först (eller kanske lite ibland), mer som att du landar platt på hela foten. Det där svankfelet har jag också. Jag putar liksom med rumpan hela tiden, fast jag försöker tänka på att skjuta fram höften. Det går liksom inte!

 • Svara
  Kristina
  5 maj, 2011 kl 12:46

  Jag tycker du är jätteduktig. Du ser stark och snabb ut :-)

 • Svara
  Andréa
  5 maj, 2011 kl 13:44

  Jag tycker också det ser mer ut som mellanfotslandning oftast, men oavsett så tycker jag även som ingmarie att man inte ska laborera allt för mycket med tekniken. Såklart man inte ska springa på ett sätt som gör en skadad men det blir man ju inte per automatik för att man landar på hälen. hellre då slipa på tekniken genom att köra mycket löpskolning och att bygga upp styrkan runt höft och bål (precis som du gör).

  men supernyttigt att bli filmad, det skulle jag också behöva! då kanske jag skulle inse att jag måste lägga tid på att stretcha ut mina små bröstmuskler så att jag blir lite mindre kutryggig :)

 • Svara
  Johan
  5 maj, 2011 kl 14:17

  Min erfarenhet är annars att det känns som om det går mera långsamt när jag springer mera ”rätt”, men enligt klockan så gör det inte det. Men för att springa så ”fel” så går det undan ändå. :-) Du får börja köra mycket backe, grannen tjatar alltid på att det är guld för löpstilen. Du springer automatiskt rätt, så att säga.

 • Svara
  Coyntha
  5 maj, 2011 kl 14:30

  Vad kul att se dig tävla!!
  I mina ögon du ser stark ut!

  :D

 • Svara
  Kim
  5 maj, 2011 kl 15:18

  Hej. Hittade nyss din blogg och tycker att den är väldigt kul att läsa. Glad att hittat en ny inspirationsblogg! Mvh Kim

 • Svara
  Jonna
  5 maj, 2011 kl 19:35

  Jag tycker det ser ut som du har ett väldigt lätt och vinnande löpsteg! Men är ingen teknikexpert… snabbt går det ju iaf!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  5 maj, 2011 kl 22:31

  Daniel – intressant, det såg jag inte först! Men han studsar mer än jag, alltid nått!

  Träningsglädje – det enda jag fått tipsat om är att spänna till lite i magen och därmed pressa fram höften. Fast det blir ofta att jag spänner skinkorna i stället och då blir det jättejobbigt.

  Ingmarie- jag är nyfiken på de där skorna, det måste jag erkänna. Haha, tant, du??? Du är ju en raket!

  Johanna – jo det ser lite blandat ut, ibland hälen och ibland lite platt på hela foten. Det kanske finns hopp :)

  Kristina – tack!

  Andréa – haha, ja alla har vi våra egenheter. Med det är ju det som är lite charmigt när man tittar på löpare, det är inte många som gör det fulländat även om det trots det ofta kan gå riktigt fort. De flesta har nog lite skojigheter för sig.

  JOhan – jo jag har också hört att backar är guld. Men det hade varit lättare om man inte bodde i Skåne :)

  Coyntha – tack!

  Kim – Välkommen hit! Roligt att du gillar bloggen!

  Jonna – tack!

 • Svara
  Magnus
  6 maj, 2011 kl 08:40

  Anna, använd vägen upp till Dagstorps Kyrka, den tar någonstans runt 1:30 att springa uppför.

  Magnus

 • Svara
  Johan
  6 maj, 2011 kl 09:16

  Man tar vad man har. Vi springer uppför till en bro över motorvägen, ca 170m beroende på var man startar. Annars så är Skåne rätt så kulligt på sina ställen. :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.