Tävlingar

Lundaloppet 2011: inte min dag…

Det börjar bra. Första kilometern på 4:05 och en lite snabbare öppning än förra året. Benen känns pigga. Den lååånga uppförsbacken förbi botan är seg men jag tappar inte mer tid än jag borde. Sen blir det nerför. Jag brukar rulla nerför och liksom hämta upp mycket av den förlorade tiden. Men det händer inget. Jag står still. Kommer inte ner.

Rullar på fint på platten genom stan, men var är musiken? Ser orkestrar här och där men ingen verkar sugen på att spela. På stortorget känner jag skosnöret piska mig på underbenet. Trots dubbla knutar har det gått upp. Muttrar lite innan jag tvingas stanna och knyta. En vänlig herre i publiken upplyser mig om att jag tappat 15 sekunder. Lite mer mutter.

DSCF5820

Hinner 1 km innan SAMMA snöre går upp IGEN. Vad är det för fel på min knytförmåga? Missade jag den lektionen på dagis eller? Ett ofrivilligt stopp till. Lika många förlorade sekunder. Men framförallt total förlust av fokus. Resten av loppet är jag bara arg.

Ser tydligen så arg ut att Fredrik tror att jag har stukat foten igen. Men det har jag lyckligtvis inte. 62 sekunder långsammare än förra året, men får en silvermedalj i alla fall.

43.07. Inget att hänga i julgranen.

DSCF5838

13 Kommentarer

 • Svara
  Sara
  7 maj, 2011 kl 21:57

  Jäkligt surt med skosnöret, förstår att all fokus försvinner. Men bättre här än i Sthlm, kansse.. Blir det Springtime för dig nästa helg?

 • Svara
  katja
  7 maj, 2011 kl 22:10

  Glöm inte din fina halvmaraton… Det här var bara ”a walk in the park”. Med knutproblem. Jag vet att du kommer att vara stenhård i Stockholm.

 • Svara
  pilla
  7 maj, 2011 kl 22:37

  Surt! Men bryta ihop och komma igen är det bästa!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 maj, 2011 kl 22:54

  Sara – till Stockholm ska jag ha inbrottsäkra skosnören. Och fjortondubbelknut. Springtime nästa helg ja! Hoppas vi ses, så kan du få intervallpromenera förbi mig medan jag knyter skorna :)

  Katja – nej jag ska inte glömma den. Nu ska jag öva mental fokusering till nästa lopp. Man kan ju inte låta ett par skosnören förstöra ett helt lopp.

  Pilla – jepp. Det är min plan!

 • Svara
  Linn
  8 maj, 2011 kl 00:10

  Bra jobbat ändå , tänk vilken tid det skulle blivit om du inte knutit om skorna två gånger! Hoppas min pepping utanför banken hjälpte liiite i a f;))) du såg pigg ut!

 • Svara
  Johan
  8 maj, 2011 kl 00:13

  Med tanke på omständigheterna så borde inte den tiden vara dålig, även för dig :-). Hoppas vädret håller i sig till Springtime, för det var kanon att springa i, i sanden upp och ner för dynerna i Falsterbo. Borde varit helt ok i Lund med, inte för varmt eller för kallt. :-)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  8 maj, 2011 kl 08:09

  Linn – jag var hyfsat pigg där för jag hade precis haft 3 km slöjogg utan fart. La liksom av under km 5-7 innan jag återfick motivationen. Helkonstigt. Min sämsta kilometertid på den totalplatta sträckan genom stadsparken andra varvet. Fattar inte…

  Johan – nej tiden är inte speciellt dålig, jag kom ändå 12:a, men det är känslan i kroppen. Jag får jobba på det där. Eller lära mig knyta skorna. Vädret var helt ok, möjligen lite varmt under tiden, men helt underbart efteråt. Huuh, sand låter jobbigt att springa i. Hoppas det blir hårdare underlag i Helsingborg :)

 • Svara
  Daniel
  8 maj, 2011 kl 11:54

  Tråkigt med snöret men det kommer fler Lundalopp! Snygga sleeves eller är det strumpor?

 • Svara
  Annelie
  8 maj, 2011 kl 18:12

  Trist att inte känslan i kroppen fanns där. Hur gick det för dottern? Är hon nöjd?

 • Svara
  Johan
  8 maj, 2011 kl 20:19

  Såg att 2:an blev stoppad av en polis för att en buss skulle fram…. En av anledningarna till varför jag inte saknar det loppet särskilt mycket på min lista över sprungna lopp. Spelar ingen roll om man ligger 2:a eller på 2000:e plats, inget kul att behöva stå och vänta på att trafiken ska passera när man springer lopp.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 maj, 2011 kl 08:10

  Johan – jo, jag såg det också. Det är t o m värre än att behöva knyta skorna. Jag hade blivit galen!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 maj, 2011 kl 08:14

  Daniel- ja det gör ju det! Det är sleeves från Zensah. Har ett par gula och ett par gröna. Sköna men trycker inte riktigt lika mycket som cep.

  Annelie – Det gick jättebra. Hon sprang hela vägen och gick i mål på 31.22. Och det var visst ”inte ens jobbigt”. Hon var nöjd med sin premiär.

 • Svara
  wahlman
  10 maj, 2011 kl 21:16

  Drygt att skosnören går upp, spänner man sig då springer man ju sämre.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.