Aktuellt

Göteborgsvarvs-abstinens och en tillbakablick…

2007

Springer Göteborgsvarvet för allra första gången. Jag startar längst bak i startgrupp 13. Vid 4 km ser jag Coach F (som då inte hade titeln coach) och smyger förbi. Ostrategiskt nog har jag valt en orange tröja. Vid 10 km ser han mig i en vätskekontroll. Han får eld i baken och springer förbi. Pga den enorma trängseln, och det faktum att mina armbågar är något mindre vassa än hans, lyckas han försvinna i folkmassan. Jag är 1.5 minut efter honom i mål och vi båda är nog ganska chockade.

Tid: 1.46.15.
Placering: 723
—————-

2008

Springer Göteborgsvarvet som uppladdning inför Stockholm marathon två veckor senare. Har som hemligt mål att slå Coach F och springer om honom tidigt i loppet. Denna gång har han inte kraft att svara utan förblir bakom. Hela tiden tror jag att han ligger och lurar två meter bakom men när jag får se honom RIKTIGT TRÖTT en bra bit efter mig på Göta Älvsbron känner jag att jag har segern i min hand. Första gången före coachen! Dock visar det sig att Emil slagit mig med 1.5 minut vilket blir en bra utmaning till nästa år…

Tid: 1.40.10
Placering: 347
—————-

2009

Året då coachen tvingas stå över pga envis skada i vaden. Målet för dagen blir istället att slå Emil. Eller i alla fall sub 1.40. Lyckas med båda och känner stor förhoppning inför maran som ska komma två veckor senare.

Tid: 1.37.50
Placering: 209
—————-

2010

DSC00608

”Varvet from hell” döptes blogginlägget till efter detta Göteborgsvarv. 2010 är året då sommaren börjar på Göteborgsvarvet. Hur varmt som helst och utan förvarning. Hade hoppats kunna komma ner i 1.35 men värmen gör det omöjligt. Loppet kantas av avtuppade människor och ljudet av ambulanser. Värmen gör det riktigt, riktigt jobbigt och sista 5 undrar jag om jag överhuvudtaget någonsin ska komma fram. Persar men är ändå missnöjd. Ville persa med mer…

Tid: 1.36.28
Placering: 108
—————-

2011

Året då jag inte får springa Göteborgsvarvet. Någon har valt att lägga varvet och maran med en veckas mellanrum och för mig känns det för tight. Jag får välja och i år får varvet stå tillbaka. En sorg i hjärtat. Och så här dagen innan har jag stor abstinens! När jag känner allas nervositet, allas uppladdningar. När jag tänker på partystämningen i Göteborg. Jag vill också vara där. Jag känner mig som tjejen som är hemma och gör läxorna när alla andra hoppar hopprep. Typ.

Men fick jag välja själv hade jag gjort under 1.35…

12 Kommentarer

 • Svara
  Pernilla Olsson
  20 maj, 2011 kl 11:07

  Jag är säker på att du kommit under 1.35 i år med tanke på dina andra resultat! Själv ska jag och mannen upp i morgon. Jag får skärpa till mig för jag har mest försämrat mig, men förra året skyllde jag lite på värmen faktiskt ;)

  Lycka till nästa heg!

  // Pernilla

 • Svara
  Andréa
  20 maj, 2011 kl 13:51

  Jag ska inte heller springa :( Det känns skitkonstigt och väldigt tomt! Även om det eg kanske itne är ett lopp man persar på då det är både trångt och mitt i formtoppningen inför maran (men det har ju gått fint för dig ändå :) ), så är det ett ROLIGT lopp!

 • Svara
  Katarina
  20 maj, 2011 kl 14:00

  Finns ett startbevis att hämta i Malmö om du känner att du ändå måste :) Startgrupp 2. Helt gratis!

 • Svara
  Jenny
  20 maj, 2011 kl 14:27

  Förstår din längtan! Jag springer ju inte heller av en viss speciell orsak:)….!Hoppas du lyckas bra på maran och desstom shoppar loss rejält i storstan efteråt….på möra ben!

 • Svara
  Mia
  20 maj, 2011 kl 16:35

  Nästa år får du ta revansch! Ordentligt!
  Ska själv springa i år och jag längtar, ska bli så kul. Men är ändå såå nervös.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  20 maj, 2011 kl 17:25

  Pernilla – lycka till i morgon! Det verkar som ni har bättre tur med vädret i år!

  Andréa – ja det är jätteroligt! Känns om en tradition för mig. Och nu är det lite som att bara hoppa över julafton…

  Katarina – fresta mig inte :) Hade varit jätteroligt men jag hinner inte återhämta mig på en vecka för jag vet att om jag ställer mig på startlinjen så KAN jag inte jogga runt.

  Jenny – nästa år är det vår tur! MEn först lite shopping som sagt. Ska bli kul!

  Mia – LYCKA TILL!!!

 • Svara
  MarathonMia
  20 maj, 2011 kl 20:54

  För mig har du redan gjort 1:32 på Varvet imorgon. Du behöver alltså inte springa loppet. Det sitter i dig och inte i resultatlistorna den här gången.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  21 maj, 2011 kl 07:50

  Marathonmia – det lät helt ok. Vi kör på det :)

 • Svara
  Gabriel
  21 maj, 2011 kl 11:52

  Hej.. Ville bara skriva att du har en schysst blogg med cool design.. Inspirerande.. Har själv startat en pappablogg om mitt liv och mina äventyr som ensamstående pappa till mina grabbar Leon och Mio.. Bröderna Brothers.. Kram Gabriel..

 • Svara
  Pernilla
  21 maj, 2011 kl 22:35

  Hej Anna!Jag är nyss hemkommen från Göteborg och jag är nöjd och glad, 1.37.08,och under tiden när det var jobbigt så tänkte jag på dig och din blogg,så orkade jag lite till ;) Kollade även in de fräcka kjolarna som du visade här på bloggen, de fanns på mässan. Än en gång tack för din inspiration

  / Pernilla

 • Svara
  Anna (orka mera)
  23 maj, 2011 kl 07:42

  Gabriel – tack tack! Ska kika in till dig med!

  Pernilla – grymt bra jobbat! Och vad kul att jag fick vara med på ett hörn och hjälpa dig fram! Det känns ju nästan hedrande :)

 • Svara
  Pernilla
  23 maj, 2011 kl 08:36

  Ja men du ska känna dig hedrad för jag tänkte på all din positiva energi som du sprider och då har jag ändå inte träffat dig i verkligheten ;) Men lycka till nu på lördag! Jag är övertygad om att det kommer att gå superbra!!

  / Pernilla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.