Aktuellt

Body Balance

Testade Body Balance i fredags. Blev så nyfiken efter alla era positiva uttalanden.

 

Vet inte riktigt vad jag väntade mig men jag väntade mig nog på något vis samma lugn som i yogasalen. Ett flöde av rörelser, en stillsam röst och något man riskfritt kunde ägna sig åt dagen före en halvmara.

Egentligen var passet helt ok. Men instruktören kändes lite för aerobic för mig. Lite mycket fokus på HUR MYCKET TRÄNING det egentligen är för benen att stå i krigaren. Kom igen kom igen, lite till… LÅT DET BRÄNNA! Jag hade hellre fått mer vägledning om jag har höfterna rätt, om mina knän pekar åt rätt håll, var jag ska ha blicken.

Men jag gillade passet och upplägget. Gillade övningarna. Det var mer inramningen som var lite fel. Kanske var jag för inställd på yoga för att uppskatta fokuset på att TRÄNA. Jag ville ha lite mer andningsinstruktioner. För jag har så svårt att komma ihåg när jag ska andas in eller ut. Jag behöver någon som rabblar det för mig.

Plus och minus. Men tillräckligt övertygande för att jag måste testa det igen. Måste se om det kan se annorlunda ut med en annan instruktör.

6 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  2 maj, 2011 kl 11:11

  Det låter definitivt som att det är stor skillnad på instruktörerna, för jag har aldrig upplevt att de instruktörer jag gått för skulle vara för aerobics eller ha mesta fokuset på att TRÄNA. Jag tycker det är väldigt likt yogan, men då går jag också på mer fysisk yoga, som inte är så jättelugn och så verkar jag ha en annan typ av BodyBalance-instruktör :)

 • Svara
  Västgötskan
  2 maj, 2011 kl 15:05

  Klart man bör pröva passen ett par gånger, även om det mot förmodan skulle vara samma instruktör. Går man dit med en föreställning är det ju inte så att man har ett ”öppet sinne”. :-)

  Men som sagt innan; Body Balance inte MIN grej, men det betyder ju inte att det inte behöver vara DIN grej! :-D

  Jag föredrar spinning, pump, combat och box. Älskar när man får riktigt köra slut på sig själv! :-)

 • Svara
  Karin
  2 maj, 2011 kl 15:57

  Ja det verkar onekligen som att det är olika beroende på vilken instruktör man har…som alltid! Jag har haft tur att mestadels gå för sådana istruktörer som är väldigt lugna, pratar om andningen och mer om att i så fall våga utmana balansen lite i de övningarna. Men ja..jag har också råkat ut för en mer styrkeinriktad instruktör och då är det inte alls lika roligt och lugnande! Hoppas du gillar det bättre när du testar igen :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  3 maj, 2011 kl 08:01

  Johanna – nej det är inte att ligga raklång som jag eftersöker utan mer lugnet i rösten och instruktionerna. Jag ska testa igen och se om jag får en annorlunda upplevelse. Och det tror jag verkligen att jag får.

  Västgötskan – älskar också tuffare träning, att spinna och springa är det bästa jag vet. Men jag uppskattar också lugnare träning med annat fokus ibland. Min stela kropp behöver verkligen den typen av träning.

  Karin – hoppas jag med. Jag ger det en ny chans inom kort!

 • Svara
  Lotta
  3 maj, 2011 kl 09:34

  Jag skulle vilja säga att jämfört med yoga (även om det förstås oxå finns massor av olika varianter på yoga och skillnad på instruktörer osv) så ÄR bodybalance mer träningsinriktat, mer gymanpassat, det ÄR ju utformat för gruppträning på gym. Men det ska definitivt väldigt beroende av instruktören och tanken med passet är ändå att det ska vara en mind-body klass med fokus på andning och teknik. Jag pratar väldigt mycket teknik i mina klasser, så mkt jag hinner innan det är dags att byta rörelse, eftersom det ibland går ganska fort och hänger på musiken. Jag försöker oxå hinna påminna om andningen även om jag brukar säga innan vi börjar att det är inte det viktigaste att fokusera på om man inte är van och har svårt att hinna med och att bara komma in i rörelserna. Tekniken däremot MÅSTE man ju hinna med, annars kan ju folk belasta t.ex. knän felaktigt och få ont av det och då blir det ju helt fel.

  Däremot är jag tveksam till om det verkligen är rätt pass dagen före en halvmara, beror lite på vilken release antagligen, men vissa är ganska tuffa – en del med fokus på benen, andra på mage eller rygg. Och i och med att ben styrkan är mest statisk träning i olika krigarpositioner och det kan vara ganska mjölksyreframkallande, speciellt om man inte är van vid sån träning, så skulle jag inte vilja ha det i benen dagen före ett längre lopp.

  Jag tror du kommer få en helt annan uppfattning när du går igen, med en delvis ny inställning och framför allt en annan instruktör. :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  3 maj, 2011 kl 11:53

  Lotta – det tror jag med. Jag lovar att rapportera :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.