Aktuellt

Kalorier

Det finns folk som använder sin pulsklocka som kalorimätare. Som nöjt konstaterar “1000 förbrända kalorier, nu går vi och köper en pizza”.

Om jag skulle äta efter min pulsklocka skulle det bli tråkigt. 350 kcal på två timmars cykling häromdagen. Är inte klockorna allt lite orättvisa mot oss som väger lite och har låg puls?

Vad jag ville ha sagt. Lita inte på pulsklockan när det gäller kalorier.

9 Kommentarer

 • Svara
  Coyntha
  8 april, 2011 kl 13:27

  Tack Anna! Det stämmer vi borde inte göra det….
  Trevlig helg!
  kram

 • Svara
  Gert
  8 april, 2011 kl 13:59

  Jag kollar vågen.Jag har hittill lyckats motstå inpulsen att hotta ut den genom fönstret.:)Pulsklockan har jag bara till att kolla pulsen med.

 • Svara
  Annoula
  8 april, 2011 kl 14:18

  Jag lyssnar aldrig på det där med kaloriförbrukning… En bra och balanserad kost i samband med kroppens signaler!

 • Svara
  Lotta
  8 april, 2011 kl 15:00

  Nä, jag vet att många gillar den, men själv tycker att kaloriförbrukningen är en totalt onödig funktion. Även om den var tillförlitlig, vilket jag vet att den långt ifrån är, så skulle jag ändå aldrig titta på den.

 • Svara
  Johan
  8 april, 2011 kl 16:00

  Jag brukar kolla kalorierna mest för att konstatera att jag behöver fylla på. Annars så är midjemåttet rätt bra måttstock på hur det står till.

 • Svara
  Helena
  8 april, 2011 kl 22:49

  …och DÄR satte du huvudet på spiken. Vem orkar hålla på med det där och vem vågar lita på det?

 • Svara
  Ingmarie
  8 april, 2011 kl 23:11

  Håller helt med! jag får kuta i minst 3 timmar för att komma upp i 1000 kalorier!

 • Svara
  Magnus
  13 april, 2011 kl 00:16

  Håller helt med om att kcal är ganska ointressant. Men vill man veta bör man använda en klocka som tar med intensiteten i beräkningen (gäller då att man har rätt maxpuls inmatad i klockan). Det är inte så många varumärken som gör detta. Polar gör det i alla sina modeller, och om jag minns rätt har Garmin 310x det och jag tror även att Suunto T6 har det, det finns säker någon modell jag nu missat men du förstår principen. De flesta klockor använder endast längd, vikt, ålder och tid i beräkningen och då kan det gå väldigt fel.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  13 april, 2011 kl 08:33

  Magnus – har både Polar och Garmin 310x. Märkte att någonting ändrades när jag bytte från 405:an. Då sjönk kaloriförbrukningen från 1300 kcal i timmen till 200 på en cykelrunda… Men som sagt, jag tittar inte på kalorierna, det är verkligen inte därför jag tränar! Tänkte bara varna dem som faktiskt äter efter sina klockor utan att reflektera över att det kanske inte stämmer…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.