Aktuellt

Innersulor från Footbalance

Fick möjligheten att testa skräddarsydda innersulor till mina löparskor och mina vanliga skor. Har aldrig haft skräddarsydda innersulor tidigare men eftersom jag emellanåt har lite problem med brännande tår tyckte jag att det kunde vara värt att ge det en chans.

Footbalance är ett finskt företag som tillverkar specialanpassade innersulor till alla möjliga sorters skor och pjäxor. Tanken är att de ska korrigera felställningar men även vara så pass flexibla att fotens egna muskulatur får fortsätta att jobba. Sulorna är inte gjutna utan värms upp och formas efter din fot. På 10 minuter är de klara till att användas. Här kan ni se ur det går till!

Fotanalysen och själva sulan görs av Footbalance på en rad Intersport-affärer runt om i Sverige. Ett par sulor kostar 600-650 kronor beroende på modell.

När jag hade kavlat upp byxbenen och tagit av strumporna fick jag ställa mig på en “glaslåda”. Här kunde man se hur jag belastar mina fötter i stående och när jag böjer benen (simulerar löpning), samt lyfter tårna. Resultatet blev som det brukar när jag testar på Löplabbet, jag överpronerar. Speciellt med ena foten. Dessutom har jag ett lågt främre fotvalv som kan vara orsaken till mina brännande tår. Det finns nämligen en liten nerv som lätt kan komma i kläm.

I löparsko-inläggen la han därför in en pelott framtill som ska hjälpa att lyfta fotvalvet lite. I de vanliga inläggen struntade vi i det, för att jag skulle få känna på skillnaden. Han menade även att min större pronation på ena sidan kunde påverka min höft och att mina höftproblem kanske kunde dämpas med inläggen. Så vi håller tummarna för det!

 

 

Så här såg de ut mina rosa löparinlägg. De vanliga var lika färgglada, fast orange. Passade även på att köpa ett par nya Converse att stoppa ner dem i. Verkar dumt med inlägg och inga skor… Eller hur?

3 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  8 april, 2011 kl 14:01

  haha sista meningen var bäst :)

 • Svara
  Kristina
  8 april, 2011 kl 16:51

  Converse kan man aldrig få för många av. Dessutom är de av naturen platta vilket borde vara perfekta skon att testa individuella innersulor på. Det här kommer att bli bra ;-)

 • Svara
  marie
  9 april, 2011 kl 11:29

  håller med om att det inte är särskilt rättvisande. jag är en sån som genetiskt har väldigt hög puls och om jag skulle äta lika mycket som klockan visar så skulle jag verkligen rulla fram :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.