Fyra saker är tre för mycket. Minst!

Jag har gått hårt ut med min läxa. Zumba igår, zumba i morse och nu en 8 km runda med blandade intervaller på förmiddagen.

Fokus på dagens runda var att hålla upp höften och landa på framhälen. DET var det svåraste och jobbigaste jag någonsin gjort. Trodde ärligt inte att jag skulle orka 8 km.

Uppvärmning. Börjar lugnt och fint. Just ja – HÖFTEN. Trycker fram den och allt känns stelt och stappligt, pulsen i taket.

Första intervallen. 700 meter. Springer och springer men kommer ingen vart. Var landar jag egentligen? Framhäl, bakhäl, mittemellanhäl eller ingen häl alls? Helt omöjligt att känna. Flåsar men tycker jag står still.

Vila. Återhämtning. Ner på hälen igen. Slappar till svanken och allt känns som vanligt.

Andra intervallen. 400 meter. Fram med höften upp med hakan. Bränner i skinkorna och i vaderna. Kanske ett tecken på att jag kommit fram lite? ANDAS?!??! Ska man andas också? Börjar andas, tappar svanken, tappar höften och svär. Upp igen, nytt försök.

Och så fortsätter det.

De säger att tjejer kan göra många saker samtidigt. Det kan inte jag. Att både skjuta fram höften, landa på framhälen, andas och springa är minst tre saker för mycket.

Och då hjälper det inte att man fått sprillans nya vårkläder från Craft!

DSCF5327
Marinblå långa tights med mönster på vaden.

DSCF5329
Plastig lättviktsjacka. Vägde ingenting, men Coach F kallade mig KNUTTE resten av dagen!

13 Kommentarer

 • Svara
  Coyntha
  8 mars, 2011 kl 14:08

  Sååå fina kläder!!
  Det är svårt med så många saker samitidigt!! Men du klarar det!!
  kram

 • Svara
  Christer
  8 mars, 2011 kl 16:32

  Som sagt fina kläder i alla fall :)

 • Svara
  Runningskirts-Suzanne
  8 mars, 2011 kl 19:53

  Fräcka kläder!! Du kommer att älska våra Runningskirts som kommer till Sverige nu till våren!
  Happy Running!

 • Svara
  Mikael Björk
  8 mars, 2011 kl 20:21

  Var sitter framhälen? * nyfiken *

 • Svara
  BoelMaria
  8 mars, 2011 kl 20:38

  Åh, vad jag känner igen mig i din beskrivning!!! Det är så himla svårt att springa när man måste tänka på HUR man ska springa. Ett tipsär att springa på löpband för då har man åtminstone spegeln till hjälp för att se om man gör rätt – funkar ganska bra för mig.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  8 mars, 2011 kl 22:48

  Coyntha – tack tack! Fick en första vårladdning idag.

  Christer – tack! Alltid nått!

  Suzanne – tror jag säkert! Blev frälst i kjol förra året, så skönt!

  Mikael – typ innan hälen övergår i resten av foten… ehhh?

  Boelmaria – fast jag och löpband är inte kompisar. Jag ramlar typ av…

 • Svara
  Ingmarie
  9 mars, 2011 kl 00:06

  Ge inte upp! Du har klarat svårare och värre saker än det här!

 • Svara
  Lotta
  9 mars, 2011 kl 10:46

  Övning ger färdighet, det är bara att träna på!

 • Svara
  Johanna Lans
  9 mars, 2011 kl 13:46

  Jättefina kläder och vår i luften även om de snöar här idag :S

  Men det här med kläder det finns ju en uppsjö men vad kan du rekomendera för kläder upptill på kroppen? Nu planerar jag snart att dra igång min egen löpträning igen och har egentligen bara 2 gamla löpartights ett par fodrade och ett par ofodrade och blir ju lite dumt att springa utan överdel ;)

 • Svara
  Emelie
  9 mars, 2011 kl 19:19

  Du får låna lite framfot av mig :) Kan inte heller göra hur många saker som helst, när jag springer ska jag helst inte tänka alls…

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 mars, 2011 kl 22:43

  Ingmarie – är du säker? Det kändes faktiskt nästan som hjärnkirurgi…

  Lotta – jepp. På det igen bara!

  Johanna – jag har lite olika varianter i min garderob. Underställströja, kortärmade tröjor, lager 2 tröjor, väst och jacka. Sen kombinerar man efter bästa förmåga. Nu har jag fått skala av mig lager två-tröjan och springer i underställ+kortärmat+jacka. Om det inte blåser kan man ta av jackan och nöja sig med lager 1 och 2. Men det är också individuellt hur frusen man är. Jag är frusen big time…

  Emelie – tack, så kan du få en bit häl av mig :)

 • Svara
  Anette
  10 mars, 2011 kl 16:02

  Shit, barmark och gräs! Sitter i Umeå med meterhöga snövallar och snorhala gångvägar. Tar upp löpningen senare i vår istället ;)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  10 mars, 2011 kl 19:24

  Anette – ajaj, verkar jobbigt! Det var nog en månad sen snön försvann här hos oss. Men så bor jag ju nästan i medelhavet :)

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.