Resor

Playitas – sammanfattningen…

Vet att det är många därute som funderar på Playitas så jag tänkte försöka mig på en sammanfattning om vad jag tyckte om resan. Såklart är smaken som baken och det är ingen garanti att ni tycker likadant.

DSCF5097

HOTELLET:
Vi bodde i lägenhetsdelen av hotellet. Fräscht och trevligt, ingenting alls att klaga på. Det skulle vara den där diskhandduken som de vägrade att byta ut dock, trots att den inte var jättefräsch mot slutet… 

Nära till restaurangen, poolerna, stranden, gym och träningsplanen. Helt bilfritt så barnen kunde själv springa mellan. Gott om solstolar…

MATEN:
Vi hade halvpension, dvs frukost och middag. Till frukost fanns det mesta som finns på en svensk hotellfrukost, påläggen var dock ingen höjdare. Möjlighet att blanda egen müsli, lite olika äggrätter, varma grönsaker och potatis. Och såklart frukt!

Middagen var riktigt bra! Stor variation, mycket grönsaker, bönor, kikärter, kött, fisk, gratänger. Ingen risk att gå hungrig därifrån.

Vi lagade själva lunch på rummet, vilket jag är otroligt glad för! Den lunch som gick att köpa på anläggningen var annars sallad utan innehåll (gurka och tomat topp-presterar man inte på precis…), skräpmat eller riktig middagsmat på tjusig restaurang (som kostade därefter).

DSCF5119

TRÄNINGEN:
Jag sprang mest. Omgivningen är väldigt backig och det är svårt att få en lugn runda…  Det suger lite i musklerna men gick ändå över förväntan. Det finns många uppmärkta slingor, jag testade den blå (9 km), den röda (10 km), svarta (21 km) och vita (13 km) i olika kombinationer. På den blå finns en lösspringande hund (så där sprang jag inte fler gånger…), i övrigt var hundarna bakom galler och t om jag kunde andas ut. Underlaget är lösgrus, hårdpackat grus, småsten och asfalt – en bra blandning. Även om lösgruset kunde vara lite jobbigt när man var i slutet på en lång runda…  Markeringarna längs banorna var helt ok, det var några ställen det var otydligt markerat. Jag skulle rekommendera alla med gps att för säkerhetsskull lägga in rundan innan, för det är inte kul att komma vilse i ödemarken. 13 km –banan går dock alldeles utmärkt utan gps, den är rakt fram på asfaltväg. Ingen chans att komma fel. Dessutom med en underbar fyr längst bort… eller ja fyren är väl inte så underbar, det är backen dit! Hatkärlek!

Hyrde cykel en dag och den kändes bra. Det är knappast cykelns fel att det gick som det gick

DSCF5196

Gymmet testade jag aldrig. Tog liksom emot att gå inomhus. Inte heller poolen. Men det gick rykten på stan att den var VÄLDIGT kall pga trasig värmepump.

Gruppträningen var över förväntan. Blandade nivåer på passen. God uppslutning deltagare och bra stämning. Kul detalj att all gruppträning gjordes utomhus! Min absoluta favorit blev stretch och relax-passet som jag försökte passa in mina löprundor efter. Att springa långpass och sen lägga sig och stretcha och relaxa en timme måste vara den ulitmata kombon!

DSCF5124

KIDS SPORTS ACADEMY:
Enligt hemsidan skulle det finnas möjlighet att lämna barnen på olika sporter mellan 10-12.30 på förmiddagen samt på eftermiddagen 16-17. Vår plan var att lämna barnen på förmiddagen, ta våra långpass då och sen vara lediga hela familjen tillsammans resten av tiden. Det blev inte riktigt så…

Först var man tvungen att registrera barnen till första förmiddagsaktiviteten kl 10 och andra förmiddagsaktiveten kl 11.15. Lite jobbigt att komma hem mitt i långpasset…  Denna eviga registrering gjorde dessutom att man inte kunde gå på gruppträningspassen kl 10-11 och 11-12. Lite dåligt synkat kan tyckas.

Dessutom upplevde jag från och blandat engagemang från ledarna. Passen blev kortare pga få deltagare, passen ställdes in pga få deltagare.  De kunde inte alltid själva reglerna och vissa av sporterna var rent för komplicerade för en sjuåring (läs baseboll). Plus ibland lite språksvårigheter då ledarna ofta var tyskar och danskar. Kids sports academy är nog det enda jag inte är nöjd med, den tillförde inte mycket lite till vår semester, vi fick ändå saxa våra träningar precis som hemma.

VÄDRET:
Perfekt väder för träningsläger! Svalt på morgonen, perfekt att springa i. VARMT och skönt (ca 22-24 grader) på dagen och alldeles lagom för en dag vid poolkanten. På kvällen dock KALLT och jag hade alldeles för lite långbyxor och långärmade tröjor med mig.

DSCF5205

SUMMA SUMMARUM:
Hela familjen är supernöjda med semestern och Playitas.  Vi kommer med all sannolikhet tillbaka.

14 Kommentarer

 • Svara
  Keron
  12 januari, 2011 kl 15:24

  Lät ju fantastiskt :) Jag vill på träningsläger nu!

 • Svara
  Cecilia
  12 januari, 2011 kl 18:28

  Det där lät ju bra förutom för kidsen. Det blir nog till att testa.

 • Svara
  Sara
  12 januari, 2011 kl 21:08

  Det låter lovande, längtar till v 10, då är det min tur :)

 • Svara
  MiniZillen
  12 januari, 2011 kl 21:34

  Vilken härlig bild!

 • Svara
  Maria A, säljare Apollo Resor
  13 januari, 2011 kl 16:55

  Hej!
  Låter som ni har haft en bra semester på Playitas. Intressant att höra om vad ni gjort och hur ni upplevde hotellet. Med vänlig hälsning Maria A, säljare Apollo Resor

 • Svara
  Annoula
  13 januari, 2011 kl 21:57

  Jag blev allt lite avis trots att jag är helt nöjd med snö och skidåkning :)!

 • Svara
  Ingmarie
  14 januari, 2011 kl 11:24

  Håller med dig till fullo! Jag gillar dock gymet och t.o.m poolen nu när jag har våtdräkt. :-) Tycker här är bättre än Portugal även om löpvägarna där är fantastiska.

 • Svara
  Malin
  17 januari, 2011 kl 11:59

  Hur har jag kunnat missa detta?? Har varit lite off i bloggläsandet på sistone. Vad gjorde vi i lördags…jo vi bokade en resa till Playitas, åker om 2 veckor :)
  Kul att läsa lite innan vi drar, alltid bra med tips. Hmm…vi har hotell, fanns inte lägehet. Funderar lite på lunchen, men kanske går att få ihop nåt bra ändå.

 • Svara
  Malin
  17 januari, 2011 kl 12:09

  Kom på en sak. Tog ni med pedaler till cyklarna? Stod att man skulle göra det om man skulle hyra landsvägscyklar. Vad är det för pedaler som sitter på cyklarna?

 • Svara
  Anna (orka mera)
  17 januari, 2011 kl 14:04

  Malin – men åååå, så avis jag blir! Jag hade lätt kunnat åka en sväng till!. Vi tog med egna pedaler men det fanns även pedaler att hyra. Du kommer att älska det!!!

 • Svara
  Keron
  20 februari, 2012 kl 22:15

  Jag är lite fundersam på lunchen, bor ju på hotellet, så kommer inte ha möjlighet att laga lunch. Var handlade ni matvarorna? Känns som man kan behöva en hel del mellanmål om man tränar några timmar om dagen….

 • Svara
  Anna (orka mera)
  20 februari, 2012 kl 23:59

  Keron – finns en liten affär på området där man kan köpa det nödvändigaste. Annars är det i Grand Tarajal som ligger 4-5 km bort (funkar om man har cykel). Fanns lite mer utbud på restaurangerna i år såg jag, men vi provade inte då vi lagade maten själv, så jag kan inte säga om det var bra.

 • Svara
  Keron
  24 februari, 2012 kl 22:39

  Fråga 2. Hur är det med el, behövs det adapter? Och hur bloggar man därifrån? ;)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  25 februari, 2012 kl 00:19

  Keron – nej, det funkar utan adapter. Det finns så man kan betala för internet på rummet. Dock är det våldsamt långsamt men det funkar oftast…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.