Vanedjur

spin2

Är lite fascinerad över hur folk placerar sig i en spinningsal. Någon sitter alltid längst fram, någon annan längst in i hörnet. På en plats jag ALDRIG själv valt trivs någon annan som allra bäst.

Ibland lägger folk sin handduk på cykeln redan kvällen före för att tjinga sin favorithoj och inte riskera att hamna på en exakt likadan cykel en halvmeter åt fel håll.

Men jag raljerar inte. För jag är likadan själv. Långt fram. Gärna snett framför instruktören. Och finns det speglar, så vill jag ha ögonkontakt med mig själv. Så jag ser vad jag håller på med…

Var är din favoritplats?

14 Kommentarer

 • Svara
  sanna
  3 november, 2010 kl 14:53

  haha, jag är också en av dem som har sin egna outtalade plats!

 • Svara
  Christian
  3 november, 2010 kl 14:59

  mmm Långt fram lite till höger sitter du och har ett vaktande öga på mig och mina trummande fingrar….

  jag trivs bäst längst fram så jag ser alla :)

 • Svara
  Jenny
  3 november, 2010 kl 15:03

  Ha ha….:) Visst är det precis som du skriver. Jag tri´vs såklart allra bäst på instruktörscykeln, men är jag med på en klass så vill jag sitta längst fram och kunna se mig i spegeln!

 • Svara
  Malin
  3 november, 2010 kl 16:44

  Haha så sant så sant, där jag tränade spinning senast så hade jag och kompisarna våra platser längst bak till vänster, de andra platserna var inte alls lika bra!

 • Svara
  Annelie
  3 november, 2010 kl 17:15

  Jag har aldrig tränat spinning men när jag tränar i sal med speglar gäller det att stå så jag inte syns så väl i spegeln. Jag inser att det kan vara bra att se att man gör rätt men jag är så nöjd med att inte synas… :-)

 • Svara
  Ellen
  3 november, 2010 kl 17:39

  Jag är precis som du. Vill gärna sitta längst fram, snett framför instruktören så att jag kan se mig själv i spegeln (om det finns någon). Det peppar mig att se hur fokuserad jag är!

 • Svara
  Sarah
  3 november, 2010 kl 18:15

  Längst fram! Jag gillar inte att stirra folk i ryggen. Gärna med spegel, gärna så man ser stereon och tiden kvar på låten så man vet när man kan lägga på lite extra. Bokar inte kvällen innan men tar/får alltid samma cykel. Har funderat på vad jag gör om jag inte får ”min” cykel… kanske jag skolar om till fotbollsspelare.

 • Svara
  Nina
  3 november, 2010 kl 19:20

  Det är faktiskt lite kul, jag har också reflekterat över detta. Jag har verkligen noll taktkänsla och jaa-a, det gäller även på spinningen:) Jag måste se instruktörens ben, så att jag kan cykla i samma takt som han/hon. Jag vill helst sitta längst bak eller nån utav ”kortsidorna” (där det i våran spinningsal bara finns en rad med cyklar). Jag känner mig nog lite obekväm när jag har någon bakom mig, ifall jag skulle cykla i otakt:)

 • Svara
  Ingmarie
  3 november, 2010 kl 20:58

  jag gör tvärtom! Försöker alltid få en NY plats! Ny vinkel, ny sadel, ny upplevelse. :-) Prova!

 • Svara
  Sara
  3 november, 2010 kl 21:07

  Jag är inte så van spinnare, men de två gånger jag spinnade för Katarina satte jag mig bestämt på samma cykel, i främre raden, snett framför instuktörscykeln. Är definitivt ett vanedjur när det gäller löparrundor också.

 • Svara
  Sara
  3 november, 2010 kl 21:47

  Alltid längst bak, ett eller två steg åt vänster från mitten. Gillar att ha instruktören till höger om mig av någon anledning. ”Min” spinningsal är utan speglar och med trappsteg, så längst bak sitter man också högst upp. Blir peppad av att se de andra kämpa på.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  4 november, 2010 kl 09:09

  Haha, det verkar som de flesta vill ha sin trygga punkt i tillvaron. Men jag ska testa Ingmaries idé någongång och få mig en ny upplevelse. Fast hur kul kan det vara längst bak? Ja det kanske det är, det är ju många som trivs där. Dags att utforska!

 • Svara
  soffan
  4 november, 2010 kl 11:55

  Absolut, längst fram, snett framför instruktören ( så man ser vad man ska göra ), och med koll på sig själv i spegeln ( så man ser vad man faktiskt GÖR ), är bästa platsen. FRAMFÖR ALLT om man är på någon typ av dansklass eller liknande. :)

 • Svara
  Heidi
  5 november, 2010 kl 08:59

  Jag är också en sån som alltid spinnar på samma plats, längst fram i mitten! :)

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.