Parfym i spåret?!

I våras noterade jag att det fanns olika sorters löpare, bl a Riktiga Löpare, Wannabies och Fitnesslöpare…

Igår träffade jag en ny sort. En Parfymlöpare. Hon luktade så mycket rosor att Andreas fick kväljningar. Vad är det för fel på vanlig hederligt svett, snor och saltränder i pannan? Ska man behöva vara snygg och lukta gott också?

13 Kommentarer

 • Svara
  ÄtaTränaKämpa
  9 oktober, 2010 kl 13:09

  För att inte tala om rejält sminkade löpare också..

 • Svara
  Jenny
  9 oktober, 2010 kl 14:16

  Blir ju bara kladdigt med en massa smink och som sagt starka parfymdofter vill man inte ha i spåret eller på gymmet.

 • Svara
  Thomas
  9 oktober, 2010 kl 14:30

  Håller med fullständigt!

  Jag förstår INTE varför folk pumpar på sig en massa parfym innan de ger sig ut.
  Blandningen med svett är ju outhärdlig!

  För att inte säga hårspray som blandas med klorat vatten i simhallen :-o

 • Svara
  Anna
  9 oktober, 2010 kl 17:59

  Jag tycker det är härligt att folk piffar upp sig lite även om det är i spåret. Visst lite för mycket parfym tycker jag inte heller om men man kan väl få vara fin trots att svetten ska lacka.

 • Svara
  Helena
  9 oktober, 2010 kl 20:21

  Alltså…parfymdoft är nästan lika hemskt att stöta på i löpspåret som att springa förbi ett gäng rökare. Att hamna bredvid en parfymbomb på löpbandet är om möjligt ännu värre…blä!

 • Svara
  magdalena
  9 oktober, 2010 kl 22:07

  Haha. Efter dagens löppass satte jag igån med att röja ur barnrummen. EFter 1 timme kom min käre make, rynkade på näsan och sa ”ska du inte duscha snart?”. Det är kärlek det!

 • Svara
  Johanna
  10 oktober, 2010 kl 21:09

  Nä och på gymmet hör de verkligen inte hemma! Tål själv inte parfym och har svårt att vara i lokaler om någon har för mycket på sig.

  Men Anna jag vet jag har frågat innan om du kan rekomendera någon sida eller bok där det beskrivs hur man ska börja löpträna, hur man ska starta sin träning från noll tex?

 • Svara
  Anna (orka mera)
  11 oktober, 2010 kl 09:45

  Johanna – oj, har jag missat att svara dig?! Förlåt!! Här är en bra länk du kan kolla in: http://www.marathon.se/news/article.cfm?ThemeId=294
  Lycka till!!!

 • Svara
  kirsi
  11 oktober, 2010 kl 21:58

  Ha ha, vad roligt att du skriver om det här. När jag och min kompis Marie sprang (sprang är att ta i… det mesta gick i promenadfart) Vertex i somras stötte vi efter 35 tunga, svettdrypande km på en tjej som oxå luktade vääääldigt gott… själv luktade jag allt annat än gott. Jag kan fortfarande inte begripa HUR hon kunde lukta så gott… men jag bestämde mig där och då att ingen parfymdonna ska vinna över mig iaf, så hon gav mig den där extra kicken att orka springa resterande 8 km :D
  Jag är ofta in på din blogg. Den är riktigt rolig och inspirerande.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  12 oktober, 2010 kl 10:04

  Kirsi – haha, då är ju parfymbrudarna bra till nått i alla fall :) Häftigt med Vertex, är faktiskt lite sugen på det! Är det något du rekommenderar?

 • Svara
  Kirsi
  12 oktober, 2010 kl 10:58

  Jag tycker absolut du ska testa det. Otroligt häftig upplevelse. Sjukt tungt. Jag har inte sprungit särskilt mycket i mina dagar, men försöker hålla igång iaf, så det tog ju sin lilla tid = 8 timmar, men mycket går ju att förbättra. Vi ska dit igen nästa år. Jag och Marie funderar på Asics Stockholm Marathon 2011. Det blir i så fall vårat första marathon… om man inte räknar med Vertex.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  12 oktober, 2010 kl 15:08

  Kirsi – shit, vad spännande! Nu blev jag helsugen!

 • Svara
  Dunceor
  12 oktober, 2010 kl 15:18

  Utomhus så tycker jag inte det är hela världen om folk väljer att parfyrmera ner sig men på gymmet så är det verkligen inte ok att stinka parfym. Finns folk som är allergiska och det är bara dålig hänsyn mot andra.

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.