Hur kommer det att bli?

Om dryga månaden ska jag springa Kävlinge Ultraintervaller. En mil var tredje timme i ett helt dygn. 8 härliga mil alltså. Jag har aldrig gjort något liknande och fantiserar vilt om hur det kommer att bli…

DSC_0163
Pigg efter 4,5 mil i somras. Kan man hålla sig pigg i ytterligare 3.5 mil???

06.00. Nytt. Spännande. Förväntningar i luften. Springer 10 k ganska lätt och ledigt.

09.00. En god frukost i kistan. Fortfarande kul. Fortfarande rena kläder i garderoben. Någon stapplig kilometer i början sen är det lugnt.

12.00. DAGS IGEN?!??!! Och det här är ändå bara början. Slut på underställsbrallor. Lukta illa eller frysa?  Trögt att starta men sen går det bra.

15.00. Det börjar mörkna igen. Nu ÄR det trögt på riktigt att ladda om. Känns som man inte gör annat än att äta, springa och duscha. Och så är det nog…

18.00. Inne på andra halvan. Nedräkning. Det går lite lättare om man tänker så.

21.00. Trött. Vill sova. Det är länge kvar. Löpningen går stappligt och långsamt. Vilan blir kortare och kortare…

00.00. Nu börjar det bli så sjukt så det blir kul. Ringer efter mannen som får cykla brevid med en bergsprängare på axeln. Musik? Dansband såklart…

03.00. Sista biten. Lite partystämning. Lite separationsångest. Alla luktar skunk. Stegen är korta, och det blir förmodligen min långsammaste mil ever. Det gör ont, men man ser slutet. Har jag klarat mig ända hit kommer jag att tacka min kropp för gott samarbete. Fy fasen vilken känsla att slänga av sig kläderna, duscha varmt och bara somna mitt i maten!

Vi får se den 13 november om jag gissade rätt…

12 Kommentarer

 • Svara
  Jesper
  6 oktober, 2010 kl 15:13

  Hoppas detta återkommer nästa år! Är ruggigt sur för att jag missar det här eventet!

 • Svara
  Thomas
  6 oktober, 2010 kl 15:54

  Hoppas också att det återkommer..
  Hoppas då vara fit nog att kunna delta!

  Är mycket impad av er som ställer upp!

 • Svara
  Therese
  6 oktober, 2010 kl 15:56

  Ja jävlar. Jag börjar också fundera här borta på mitt hörn hur det kommer att bli på vårt event i Simlångsdalen. Jag har gjort tre såna intervaller under en eftermiddag en gång, och det var riktigt tufft att komma iväg på den sista, men när jag väl var ute gick det bra. Fast jag var riktigt riktigt glad att jag inte behövde göra en fjärde… Men i november ska jag bannemig springa alla åtta!

 • Svara
  Jenny
  6 oktober, 2010 kl 16:17

  Fullkomligt underbart låter det som :) Vad är en bal på slottet……när man kan springa superlångt!

 • Svara
  Ann
  6 oktober, 2010 kl 16:45

  Det kommer gå av stapeln i Eskilstuna oxå och jag funderar som bäst på hur man berättar för omgivningen, De Som Inte Springer, att man ska deltaga i nåt dylikt. Det känns liksom som att folk kommer tycka att man är totalt genomknäpp. Inte bara halvknäpp alltså, som det är nu. Men jag tycker så klart att det ska bli skitroligt!!

 • Svara
  Anna
  6 oktober, 2010 kl 21:16

  Jag hade egentligen tänkt springa i Bromölla dagen efter men det blir nog inte så. Kanske kan jag komma och hälsa på en mil med er. Det hade ju varit så kul att ses. Snygg tröja coach F fick….NOT!

 • Svara
  Linn
  6 oktober, 2010 kl 21:49

  Håller med Ann om att jag vet liksom inte riktigt hur jag skulle förklara detta för omgivningen! De tycker ju redan man är knäpp! Men ni kommer att ha en grymt rolig dag och natt, det är jag alldeles säker på! Era kämpar!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  6 oktober, 2010 kl 23:09

  Jesper och Thomas – om vi överlever så kör vi igen nästa år! Bara för att ni ska kunna vara med :)

  Therese – Shit säg inte att det blir jobbigt redan på den tredje… hur överlever vi då de 5 sista?

  Jenny – exakt! Det här slår slottsbalen med hästlängder!

  Ann – nej det är säkrast att inte säga nått. Eller säg att du ska springa intervaller bara, det låter bra…

  Anna – Klart du ska komma och springa med oss! Du får hälsa på hur många mil du vill och orkar! Skicka in en anmälan när du bestämt dig :)

  Linn – ska du inte med då? På ett litet hörn i alla fall? Annars får du komma med Naan-bröd och varm choklad :)

 • Svara
  Sara
  7 oktober, 2010 kl 20:40

  Ungefär sådär går mina tankar också. Och jag har insett att jag nog kommer att vara den som luktar illa – om jag inte går ut och köper lite fler vinteranpassade löparkläder. Jag hoppas att mitt trevliga humör väger upp lukten ;)

  Och håller med Ann om att man knappt vågar berätta för De Som Inte Springer vad man ska göra den 13:e november.

  Ja, Anna, kom och förgyll några milrundor :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 oktober, 2010 kl 21:37

  Sara – vi får lukta ikapp :)

 • Svara
  Carina
  7 oktober, 2010 kl 23:33

  Jag tror att jag också kommer att haka på på ultraintervallerna. Om kroppen vill det vill säga. Hoppas att vi blir ett gäng här uppe som kan köra några ihop. Det ska bli superspännande!!

 • Svara
  Therese
  8 oktober, 2010 kl 06:51

  Hehe…jag tror att det handlar om vad man bestämt sig för. Jag hade bara bestämt mig för tre intervaller, kanske fyra. Då blev det tre, sådan är lagen om intervaller. Man springer aldrig fler än man tänkt. :) Har man bestämt sig för åtta då blir det åtta, även om helvetets portar öppnar sig i marken under fötterna. :)

  Och angående vad Ann skrev i sin kommentar, om att berätta för omgivningen. Jag har märkt att det här är så galet så folk vet inte hur de ska reagera. Folk tyckte att jag var knäppare när jag sa att jag skulle springa fem mil i sträck än när jag berättar om ultraintervallerna. Vet inte riktigt varför, men det kanske inte går att greppa vad det innebär för kroppen och hjärnan att springa en mil var tredje timme?

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.