Coach F vs Szalkai

Szalkai är hela löparsveriges träningsguru. Hans upplägg inför tävlingar finns överallt och jag törs lova att det är många som följer dessa plikttroget. Inte jag. Dels för att hans schema inte funkar i min vardag och dels för att Coach F säger stopp.

Coach F har en annan väg för mig. Jag följer honom snällt ända till sista veckan inför ett lopp. Då blir jag nervös. Litar inte på en lekman. Sneglar åt Szalkai och säger till coachen:

-MEN ENLIGT SZALKAI SKA JAG INTE GÖRA SÅ HÄR DEN SISTA VECKAN

Då får coach F något bistert i blicken. Övre läppen spänns och det ryker lite lätt ur öronen. Svaret blir:

-Men vi har väl aldrig någonsin följt Szalkai???

Nej, det har vi inte. Coach F har sin egen metod. Som ska funka bättre för mig. Coach F vs mästaren himself.

Hittills är coachen nöjd med mina resultat och jag brukar pricka de tider han satt upp. Hur det funkat med Szalkais program får vi aldrig veta. Förmodligen lika bra. Men det är ju roligare att ha en egen coach än en lista att beta av på internet.

Nu hittade jag denna roliga utmaning på Funbeat. Kanske skulle köra upp coachen till Göteborg…

6 Kommentarer

 • Svara
  Andréa
  21 oktober, 2010 kl 09:07

  Klart det är roligare med en egen! :) Jag brukar snegla lite åt szalkai men sedan plocka och fixa så att det passar mig och min tro :) Har funkat nästan helt prickfritt (förutom 46sek på fel sida på maran då..). Jag litar mest på mig själv, haha :)

 • Svara
  Andreas
  21 oktober, 2010 kl 09:49

  Coach F vinner 11 ggr av 10…:-D

 • Svara
  anneliten
  21 oktober, 2010 kl 19:49

  Jag har provat Szalkai vs Tränare Nilsson. Nilsson 16 minuter bättre på maran!

 • Svara
  Ingmarie
  21 oktober, 2010 kl 21:05

  Men shit ja! Klart du ska! Det gäller att följa en linje och känna förtroende. Och personlig kontakt är oslagbart!

 • Svara
  Carina
  24 oktober, 2010 kl 16:07

  Det har funkat bra för mig att köra med Szalkais program, men så har jag ju ingen personlig som kan ge mig ett. Det som är bra med programmet är att träningen verkligen blir av, att det blir kontinuitet.

  Men klart det blir bättre att ha en egen personlig på hemmaplan!!

 • Svara
  Coach F
  25 oktober, 2010 kl 15:03

  Vi är inte helt lika jag och Szalkai, undantaget kroppsbehåringen :-) Men, jag lever som jag lär. Glömt inte att jag ägnade torsdagen innan Markusloppet åt VO2max-intervaller, medan du vilade dig i form. Och inte sprang du i från mig…

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.