Spinnar mig tillbaka i form

 

Två veckor mellan Stockholm halvmarathon och Lidingö. Och ja, jag körde rätt tufft i lördags. Nu gäller det att återhämta sig så mycket det går, så fort det går.  Eftersom jag inte är en “riktig löpare” har jag inte återhämtningsjoggat. Tycker sånt är jobbigt. Gillar inte att springa när benen är tunga.

Jag har vilat i dagarna två. Fel enligt regelboken, men det funkar bra för mig. Idag återhämtningsspinnar jag. Två gånger. Lugnt i morse och lite mer action ikväll.

Först i morgon ska jag snöra på mig skorna och känna på benen. Sen får coach F filura ut vad jag ska roa mig med de sista 10 dagarna innan det smäller igen. Tur att jag slipper fundera själv. Tycker det är svårt att återhämta mig och tagga igång på nästa, PÅ SAMMA GÅNG.

Hur gör ni?

16 Kommentarer

 • Svara
  Coach F
  14 september, 2010 kl 11:23

  Att vila är aldrig fel, när du väl har chansen. För den 25:e blir det ont om sånt… Tills dess ska vi maxa din form… med fina korta och snabba intervaller. I morgon börjar det…

 • Svara
  Viveca
  14 september, 2010 kl 12:58

  Jag frågar dig vad jag ska göra…..men det var längesen nu.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  14 september, 2010 kl 13:03

  Coach F – glöm din dröm ! I morgon ska jag återhämtningslufsa och pilla mig i naveln samtidigt :)

  Viveca – nähädå, du frågade senast idag och svaret var att du skulle både gå på funktionella och crossen. Och springa ultraintervaller. Baske mig :)

 • Svara
  Jenny
  14 september, 2010 kl 13:59

  Spinning är ju alldeles perfekt! Låt benen göra något annat än att springa! Jag var ute i går och sprang, kändes faktiskt helt ok i benen. Låt inte coachen köra för hårda intervaller med dig bara :)

 • Svara
  Katarina
  14 september, 2010 kl 14:58

  Jag tror på Coch-F. Du ÄR i form. Du ska konservera den :)
  Pilla naveln och lufsa kan du göra hela vintern!!

  Kom igen, ända in kaklet baby;)

 • Svara
  Linn
  14 september, 2010 kl 15:02

  Puh…. coachen är lite väl tuff tycker jag;) Njut av dina framgångar och jag tycker det låter som en jättebra plan med vila och nu spinning.
  Har läst om de där ultraintervallerna, såklart kittlar det lite i magen! Kanske en revansch för att Markusloppet var slutsålt;)

 • Svara
  Coach F
  14 september, 2010 kl 16:08

  Kort och snabbt är inget du blir trött av! Det handlar precis som Katarina skriver om att konservera formen. Lufsa kan du göra på dina ultradistanser. Fram till Lidingöloppet är du min, hahahahaha!!!!

 • Svara
  Johan
  14 september, 2010 kl 18:13

  Coach F; Det trodde jag hon var ändå :)

 • Svara
  Malin I Form
  14 september, 2010 kl 19:17

  Tycker alltid det är bäst att lyssna på vad man själv känner att man orkar och vill! Ha så kul på spinningen! Ska faktiskt prova det imorgon för första gången :)

 • Svara
  Anna
  14 september, 2010 kl 21:02

  Äntligen får jag skriva GRATTTTTIS till din fantastiska tid i Stockholm. Halleluja. Du är så satans snabb Anna.

 • Svara
  Therese
  14 september, 2010 kl 21:37

  Spinning fungerar perfekt som återhämtning för mig!

  Mitt lilla råd är att inte springa för tufft för snabbt inpå ett längre lopp du kört slut på musklerna. Skaderisken ökar och det är inte skador du vill ha efter ett superlopp som du gjorde eller innan nästa härliga utmaning som kommer att gå galant. Jag har själv för några år sedan dragit på mig onödiga ”känningar” genom att vara för ivrig efter ett kanonlopp. Mycket vill ha mer, men mycket vill mest ha en hel kropp… :)

  Spinningen fungerar perfekt för att konservera hjärtverksamhet och form ett litet tag (för mig). Tycker lufsa och ta det lugnt imorgon låter toppen! Men du har din coach och det är honom du ska lyssna på. Och dig själv! :)

  Lycka till med träningen till LL!
  :)
  T

 • Svara
  Anna (orka mera)
  14 september, 2010 kl 22:07

  Jenny – närå, fördelen med att ha mannen till coach är att man kan vägra samarbeta :)

  Katarina – är du mutad av coach F? :)

  Linn – låt det inte kittla för länge så platserna tar slut :) Är det sant att Markus är fullt? Attans, jag som trodde vi skulle fika wienerbröd ihop då!

  Coach F/Johan: precis, vems är jag sen? Och hoppas han är rik, snygg och lagar god mat :)

  Malin – ha så kul på din spinningpremiär! Men räkna med att det tar några gånger innan du tycker det är kul. Det är vanligt att man inte fattar tjusningen från början, men sen är man fast :)

  Anna – tack tack! Det gick över förväntan! Är fortfarande förvånad eftersom allt kändes skrutt innan!

  Therese – jag ska ta det försiktigt och inte låta coachen bestämma för mycket. Han kan få städa istället :)

 • Svara
  Johan
  15 september, 2010 kl 00:37

  Straffa Coach F med städning är ju en jätte bra plan om du vill ha det lugnare på träningen….

 • Svara
  Katarina
  15 september, 2010 kl 08:24

  Nej inte mutad, tycker bara att hans upplägg talar för sig själv- det funkar, du är ju hemskt snabb när det gäller.

 • Svara
  Tilda
  15 september, 2010 kl 20:53

  Hej,
  Jag är nyinflyttad i Kävlinge och även nygravid! Tänkte kolla om du vet om det finns något ställe i Kävlinge som har mammagympa/vattengympa för gravida eller liknande?
  Bra blogg du har!
  mvh Tilda

 • Svara
  Anna (orka mera)
  16 september, 2010 kl 11:34

  Tilda – finns ingen speciell gravidträning i Kävlinge. Tror Gerdahallen i Lund är närmaste i så fall. Vill du hellre träna i Kävlinge är det dock inget som hindrar dig att gå på vanliga passen hos oss på Train in (www.trainin.se). Bara berätta att du är gravid så tar vi hänsyn till det i övningsval etc. Vill du komma och provträna så hör bara av dig så fixar jag.

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.