Så vad blev det?

Många kloka åsikter bland kommentarerna om dagens löppass, så vad blev det till slut?

DSCF4766 
Pretty in pink 

Det blev en kompromiss. 8 km lufselöpning med inslag av 5 st  enminuts partyhöjare.

Startar klockan direkt utanför dörren och tar ett par steg. Jag flyger fram, lätt som en fjäder. Hinner precis tänka “blev det inte värre än så här?” innan vägen svänger upp mot motvinden. Det är inte mycket vind, förmodligen skulle jag inte ha noterat den i vanliga fall, men det är allt som behövs 4 dagar efter min urladdning. Jag springer och springer men kommer ingen vart. Inser att dessa korta 8 km kommer att ta hela dagen och förmodligen vara de jobbigaste 8 kilometrarna i hela mitt liv.

Efter 10 minuter är det dags för första partyhöjaren. En minut tempohöjning. Jag är inte välkommen hem med långsammare än 4:00-fart. Fortfarande motvind och lätt uppför. Försöker röra mina ben men de är inställda på lufs. Känns som kola runt mina fötter. Känslan i kroppen: 7-minutersfart. Sanning: 4:03. Attans!

6 minuter lufs följt av nästa minut. Benen har vaknat nu och lufsen blir lite mindre lufsig. Hittar lite spänst i benen och det börjar kännas bra. Minut nr 2 startar precis lagom när jag når en GRUSVÄG med löst singel. Slirar omkring som en galning när jag försöker ta mig fram. Två gubbar envisas dessutom med att ta upp hela vägen. Sticker emellan dem så singlet yr. Minuten hinner gå innan jag ens kan börja koncentrera mig på att ta i. 4:00 –fart. Godkänt.

5 minuter lufs i uppförsbacke. Nu känner jag mig nästan som vanligt. Benen är hyfsat pigga, men andningen känns lite tyngre än normalt. De sista tre enminutrarna går på platt asfalt. Mitt favoritunderlag. Jag får chansen att pressa på i steget. 3:39 – 3:49 och 3:46.

Kommer hem till coachen som är nöjd, trots öppningsintervallen på 4:03. Jag är välkommen hem. Slutet gott – allting gott!

6 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  15 september, 2010 kl 14:47

  Vilka bra tider! Bra med en coach som tvingar dig att springa snabbt!:)

 • Svara
  Anna
  15 september, 2010 kl 22:50

  Det blev ju skitbra! Du har en tuff men bra coach.

 • Svara
  Linn
  15 september, 2010 kl 23:07

  Skönt att höra att slutet var gott! Bra jobbat!
  Hade gärna haft hjälp av din coach, här hemma är det tvärtom, jag sparkar på min man som helst sitter med sina tekniska prylar, hahaha! Fast idag har han frivilligt varit i Skrylle med sina kompisar, gissa om jag var avis!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  16 september, 2010 kl 11:35

  Hehe, sluta smickra coachen nu, han blir så mallig :)

 • Svara
  Emilia
  16 september, 2010 kl 16:46

  Vilken fin outfit! Läste precis om din halvmara, grattis verkligen en fin tid! Vart har du köpt dina rosa strumor? Ur snygga! kramkram

 • Svara
  Anna (orka mera)
  17 september, 2010 kl 08:09

  Emilia – tack tack! Strumporna har jag köpt på http://shop.jogg.se/. Och dom funkade uppenbarligen :)

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.