Aktuellt

PANIK!

Dottern vaknade förkyld. Snörvlar och snorar och man riktigt känner bacilluskerna härja fritt i huset. Jag är livrädd.

Det finns inga tillfällen då det är kul att vara förkyld, men med en vecka till Lidingö är det ungefär det sista jag vill bli. Så vad ska jag ha för handlingsplan?

-Hyra ut dottern till mormor?
-Köpa munskydd?
-Tälta i trägården?
-Knarka vitlök?
-Alkogela ihjäl mina händer?

Eller helt enkelt bara be högre makter?

På söndag kan jag bli hur förkyld som helst, men innan dess kan ni FETGLÖMMA att jag tänker bli smittad!

0

12 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  18 september, 2010 kl 13:39

  Känner som du! Hade tjejmiddag igår. En av gästerna lite förkyld. Övervägde en sekund om jag skulle låta bli att ge henne en kram. Men sen sansade jag mig och hon fick en likadan kram som alla de andra. Förkyld kan man bli på tunnelbanan eller var som helst – det går liksom inte att undvika. Tvätta händerna och ät vitaminer – det är ungefär det råd jag kan ge. och det vet du ju redan… Fortsätt krama dottern.

  0
 • Svara
  Jenny
  18 september, 2010 kl 14:54

  Samma sits här hemma. Mannen var förkyld hela förra veckan och nu är det vår prinsessas tur…..jag är livrädd för dom där otäcka förkylningsbacillerna….veckan innan Lidingö känns som väldigt dålig timing!

  0
 • Svara
  Sophia
  18 september, 2010 kl 14:59

  Jag tror på om man är rädd så blir man mer utsatt ;)

  Gör som man gör inom Qigong, massera brösten, tre varv åt ena hållet och tre varv åt andra hållet, gånger tre. (9ggr per håll)

  Och gör som du brukar, håll dig borta från raffinerade kolhydrater, jag tror de matar bakterier och virus :)

  0
 • Svara
  Sara
  18 september, 2010 kl 16:31

  Jag håller med Sophia. Sluta oroa dig, för om du går och är rädd för att bli sjuk så är det större risk att du blir det. Tänk istället att din träning har gett dig ett killer-imunförsvar!
  Fast att hyra ut dottern till mormor kan ju ändå alltid vara en bra idé :)

  0
 • Svara
  Jesper
  18 september, 2010 kl 18:11

  Håller med Sophia…verkar vara en dunderkur! :-)

  0
 • Svara
  Johan
  18 september, 2010 kl 19:09

  Jag är förkyld, sprang Skanörsmilen idag. Blev nog pers så oroa dig inte alltför mycket. Så länge du inte har feber och/eller ont i halsen så går det. Men tvätta händerna och lek med alkogel, är ett bra tips.

  0
 • Svara
  Anna
  18 september, 2010 kl 22:05

  Alcogel passar till allt. Kör på det. Jag tror att du håller dig frisk. Vi kör på det helt enkelt.

  0
 • Svara
  Tina
  18 september, 2010 kl 23:52

  såg på något vetenskapsprogram på svt förra helgen att förkylningsviruset i en nysning kan färdas 40m och överleva i 3-5 dgr. (En nysning kan smitta en hel buss/tunnelbanvagn/spårvagn från måndag till fredag) då bestämde jag mig för att ge upp att oroa mig. så här års måste ju hela omgivningen vara täckt! blir man sjuk så blir man. så jag ansluter mig till dig och alla andra i kören som predikar om det goda egna immunförsvaret. :)

  0
 • Svara
  Anna-Karin
  19 september, 2010 kl 10:16

  Här är det nog be till högre makter som rekommenderas… ses på måndag!

  0
 • Svara
  Linn
  19 september, 2010 kl 15:50

  Hahahaha åhhhh Anna du vet inte hur mycket jag känner likadant! Min minsting vaknade i natt med feber och jag bara fick panik. Enda som hjälper är såklart att få honom att somna om i min säng och det brukar ju vara mysigt men just nu, en vecka innan marathon…. HJÄLP!

  0
 • Svara
  malin
  19 september, 2010 kl 20:13

  Tack för en mycket inspirerande blogg!
  Jag ska också springa lidingöloppet på lördag (PREMIÄR). Jag vaknade i går med halsont och förkylning. Men med blicken långt fram och inställd på lördag ska det nog gå. Jag känner redan hur mycket bättre jag mår, det känns som om att det är en sådan där förkylning som går över på någon dag! Hoppas. Hoppas att du klarar dig undan förkylningen och springer ett troppen lopp! Lycka till!!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  20 september, 2010 kl 07:45

  På allmän inrådan av er kära bloggvänner ska jag sluta oroa mig! Det är ju liksom inte lönt! 5 dagar kvar….

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.