Aktuellt

Lidingöloppet – 2.28.16.

Jag är utmattad, trött och sliten. Mina vader krampar, mina tår krampar. Jag är utan aptit. Men jag är glad. Glad för att jag persade med 15 minuter. Glad för att jag har en efterlängtad silvermedalj i min ägo. Glad för att jag får shoppa ohämmat i morgon. Och lite ledsen för att Coach F slog mig med 34 sekunder…

 DSC00825
Ready to rock

Jag har en konspirationsteori. Jag tror Adidas har mutat SMHI att ge en ruskvädersprognos så att alla lämnar korta tightsen hemma. När det sen blir 19 grader och sol säljer Adidas korta tights så det ryker om det. 8 grader, regn och 10 m/s blev alltså sommarvärme, och både Fredrik och jag fick panikshoppa sånt vi egentligen inte behöver. All shopping är inte kul shopping. Alla korta tights är inte snygga korta tights…

Hur som haver. Loppet idag bjöd på släktfejd. Fredrik, jag och Fredriks kusin Torgny i samma startgrupp. Torgny med släktrekord sedan tidigare, jag med shoppingpiskan och Fredrik som lovat höjdartider på 2.30. Försökte gömma mig i folkmängden, men med det hastigt påkomna klädbytet (och därmed rosa strumpor) blev det lite svårt…

Första kilometern är svårsprungen. På ett stort gräsfält med massor av lera armbågar sig fältet framåt. Folk tvärnitar och byter färdriktning hela tiden för att undvika leran och det är ofrånkomligt att krocka. 200 meter, sen är mina vita skor inte vita mer. Det klafsar när jag springer och det rinner vatten mellan mina tår.

Känns som det går väldigt långsamt men Garmin visar öppningskilometern på 4.45 min. För att ta silvermedaljen måste jag hålla 5-minutersfart.

Första 10 km bara flyter förbi, tempot känns lugnt och behagligt. Känns bra att spara lite till sista två milen som är rejält backiga. Någonstans där ser jag Torgny framför mig. Kommer upp bakom och ligger och smyger lite. Vet att han är en bra löpare och jag utnyttjar honom som hare utan att han vet om det. I uppförsbackarna sticker han och på flacken hämtar jag in. I en nerförsbacke känner jag att jag har lite mer att ge så jag smyger förbi i tron att jag är osynlig.

-HEJ ANNA! Hör jag honom ropa efter mig.

Avslöjad. Fortsätter framåt men det dröjer inte länge förrän han smyger om igen. Förstår att det inte är värt att ta fighten. Lägger mig bakom.

Inser tidigt att jag har silvermedaljen i en liten ask. Och tamejtusan kan jag nog gå under 2.30 också. Om kroppen håller. Vågar inte ta ut något i förskott. Backarna är förrädiska, de kan döda vem som helst.

Vid 20 km får jag rapport från Torgnys fru. Fredrik ligger 3 minuter bakom. Känns bra, men jag vet att han har sparat sig. Själv börjar det kännas i benen. Uppförsbackarna suger och jag tappar fart. Återhämtningen efter backarna är dock snabb och så fort jag får springa plant känner jag mig odödlig. Tills nästa backe kommer… och de kommer ofta!

Någonstans innan Abborrbacken ser jag Marathonmia och precis som på halvmaran för två veckor sedan får jag energi av hennes hejande. Ökar farten och springer ifrån Torgny som ger mig en klapp på axeln och några peppande ord.

Abborrbacken går i sakta mak, men jag segar mig förbi de som väljer att gå. 5 km återstår och 2.30 är fortfarande inom räckhåll. Fortsätter mata, fullständigt medveten om att den värsta backen återstår vid 2 km kvar.

När jag har 1.7 km kvar glider Fredrik förbi mig. JÄKLAR! Har inget att sätta emot. Han är pigg och sticker. Jag stapplar fram den sista biten. Är ordentligt trött. Vill bara komma ut på målrakan. Tillslut ser jag målet. Men först en låååång bit på gräs. Råkar springa om en kille som utbrister:

– ÅH FAN. SÅ HÄR FÅR DET INTE GÅ TILL!

Så lägger han till med en spurt som får det att ryka om skorna. Jag beskådar spurten på avstånd. Orkar inte svara. Masar mig fram till målet och kollar klockan: 2.28.16. SILVRET ÄR FIXAT! Med nära 10 minuter tillgodo!

IMAG0033
Silver!

Resultat i släktfejden:
Fredrik 2.27.42
Anna 2.28.16
Torgny 2.28.48

Så mycket jämnare kunde det nog inte bli!!

Nu måste jag återhämta mina sargade ben så jag orkar shoppa i morgon!

 SÅ. MYCKET. JAG. HINNER.

DSC00829
Återhämtningslatte. Underbart!

37 Kommentarer

 • Svara
  annastei
  25 september, 2010 kl 19:07

  Grattis – grymt bra jobbat!!

 • Svara
  Annelie
  25 september, 2010 kl 19:20

  Oj, vad bra! Stort grattis!

 • Svara
  Jonna
  25 september, 2010 kl 19:25

  Du är så grymt bra, har tänkt på er hela dan idag! Kollade resultatlistan nu för en stund sen och hittade ditt namn precis så långt upp i resultatlistan som jag trodde :) GRATTIS!

 • Svara
  Daniel
  25 september, 2010 kl 19:29

  Grattis till en grym prestation!!! Se nu till att shoppa loss ordentligt imorgon :D

 • Svara
  Andréa
  25 september, 2010 kl 20:07

  Fatta vad sjukt jäkla grym du är!!!!

  Mtp att jag sprungit på 2:58, 2:48 och 2:38 var det väl kanske 2:28 jag skulle sprungit på i år? Men nä. Lika snabb som dig Anna kommer jag aldrig vara, du ligger liksom alltid ett år före! :) Men det borde betyda att det är 2:28 jag springer på nästa år va? :)

  Megastort grattis!!

 • Svara
  Nina
  25 september, 2010 kl 20:48

  Grattis, du ÄR grym:)

  Shoppa loss ordentligt imorgon!

 • Svara
  Lisa
  25 september, 2010 kl 21:33

  Stort grattis! Du är grym! :)

 • Svara
  Johan
  25 september, 2010 kl 23:14

  Grattis! Till både dig och Coach F =)

 • Svara
  MarathonMia
  25 september, 2010 kl 23:28

  Du är helt fantastisk! Hatten av – jag är grymt imponerad!

 • Svara
  Tina
  26 september, 2010 kl 00:11

  grattis! du är grym! även jag har tänkt på dig idag. hoppas att du får en tokig shoppingdag. och att innehållet av den redovisas (och kanske modellas :-D) här på bloggen.

 • Svara
  Mia
  26 september, 2010 kl 07:42

  Du är superduktig.
  Såg dig i Grönstabacken vid chip-kontrollen 20 km och jag tycker att du sp pigg och fräsch ut! Härlig tid du fick! Och vilket PB!

 • Svara
  Jenny
  26 september, 2010 kl 08:30

  GRATTIS! Super-bra jobbat! Jag visste det! Shoppa nu loss ordentligt i dag……!!!!! Du är så grym Anna!

 • Svara
  Sara
  26 september, 2010 kl 09:19

  Shit vad du är grym! Stort grattis :) Njut av shoppingen idag!

 • Svara
  Ann-Sofie
  26 september, 2010 kl 09:33

  Fantastiskt Anna! Hittar dig på top 100 på 59:e plats – du är värd alla shopping idag! Vilken släktfejd – vilka tider! Det gjorde ni jättebra, men det är bara en som är på top 100….

 • Svara
  anneliten
  26 september, 2010 kl 09:36

  När jag ser din rosa fina tröja inser jag att jag nog gick precis bakom dig upp mot Lidingö kyrka (och starten). Du vet väl att du är bäst? 10% sämre fysiska förutsättningar har tjejer – alltså vinner du släkttävlingen stort!

  Jag är grymt imponerad av din tid! Du inspirerar mig nu när det är dags att sätta nya mål. Typ under 2.30 på Lidingö… Kanske ingen omöjlighet tänker jag. Men å andra sidan är jag inte superduper orka-mera-Anna.

 • Svara
  Anonym
  26 september, 2010 kl 10:16

  Fantastiskt bra Anna! Underbart!Och vilken släkt ni är! Wow! Ta hand om dig nu så är du som vanligt på ett tjillenix.:-)

 • Svara
  Anders
  26 september, 2010 kl 10:49

  Grymt bra sprunget, grattis!! Kul att ses efter loppet även om jag fick rusa på lite för jag var stressad för att hinna till en middag:)

 • Svara
  Sara
  26 september, 2010 kl 12:35

  Du är min Idol, riktigt bra sprunget – Grattis!!! =)

 • Svara
  Malin L
  26 september, 2010 kl 13:29

  Viken brutta – springa så fort i bimbopose trodde jag var omöjligt ;) Du är så grym Anna, superprestation!

 • Svara
  Mats
  26 september, 2010 kl 13:29

  Woho! Bra jobbat och grattis! :)

 • Svara
  Mats
  26 september, 2010 kl 13:33

  Och förresten, glöm inte ändra personbästa under ’Om mig’! :)

 • Svara
  Emilia
  26 september, 2010 kl 13:34

  Åhhh stort grattis! :D Vilken fin tid!

 • Svara
  Alma
  26 september, 2010 kl 15:14

  Hejsan!
  Bra jobbat!
  Fin läsning och inspirerande blogg!
  Kika gärna in på min om du har lust…
  Ha en fin dag!
  Kram

 • Svara
  Malin
  26 september, 2010 kl 15:35

  Vilken bra tid!!!
  Du är min idol, blev lite starstruck när jag såg dig vid starten=)

 • Svara
  Sophia
  26 september, 2010 kl 17:28

  Jättestort grattis från ett höstvackert umeå! :)

 • Svara
  Lisa
  26 september, 2010 kl 17:57

  Grattis till en fantastisk tid! Riktigt bra jobbat!

 • Svara
  Anna
  26 september, 2010 kl 18:50

  Anna, vilken fantastiskt sinnessjukt bra tid. Stort grattis. Skit i Coach F, du är grymmare!!!:) Hoppas shoppingen gått bra.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  26 september, 2010 kl 19:00

  Tack för alla era grattisar!!! Shoppingen har gått bra, men det blev nog nästan lika många steg som självaste Lidingöloppet :)

  Andréa – klart det blir 2.28 nästa år! Det fixar du galant!

  Anneliten – klart du fixar 2.30 nästa år! Shoppingstege är en bra piska och morot :)

  Malin L – haha, bimbopose är hela hemligheten :)

  Malin – å du skulle kommit fram och hälsat!!!

 • Svara
  Emelie
  27 september, 2010 kl 07:27

  Amen coachen!! Jag är stum av beundran! GRATTIS!

 • Svara
  Marie
  27 september, 2010 kl 10:37

  Grattis till pers och silvermedalj! Vad spännande att läsa din skildring av loppet :)

 • Svara
  Hannas mamma laddar
  27 september, 2010 kl 13:53

  Stort grattis, riktigt bra och härlig läsning, lite gåshud fick jag allt… :)

 • Svara
  Marre
  27 september, 2010 kl 16:44

  Wow, du är ju som en maskin! Silvermedalj med marginal, grymt bra jobbat tjejen! Blunda och låtsas att coach F inte finns. Så ja, mycket bättre…. ;-)

 • Svara
  Mikael Björk
  27 september, 2010 kl 17:51

  Topp! Silver, alltså. Härligt! Jag spanade efter dig i fållan, men kammade noll. Trots bjärta färger.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  27 september, 2010 kl 21:37

  Emelie -tack tack! Nu är det snart dags för Bikram, när kör vi?

  Marie – tack så mycket!

  Marre – nästa år får du också springa som en maskin! :)

  Mikael – hur kunde du missa mina strumpor? Tar du rosa strumpor nästa år ska jag se till att hitta dig :)

 • Svara
  Lisette
  28 september, 2010 kl 00:08

  Grattis! Superbra jobbat, du är grym!

 • Svara
  Ann
  28 september, 2010 kl 11:35

  Gaaaah, vad du är GRYM! Tusan vad bra jobbat, helt makalöst.
  Jättestort megaGRATTIS!!

 • Svara
  Coyntha
  30 september, 2010 kl 16:06

  Vilken prestation!! Grattis!!! Nytt PB!!! Du är bäst Anna!! Hälsa coachen!!
  Kul med lite shopping…

  kram kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.