Dagens fundering…

Varför känns det mycket jobbigare att springa en ökande stege (400m-600m-800m-1200m) än när stegen är vänd och andra hållet?  Och varför ordinerade Coach F båda hållen efter varandra igår?

Jobbigt var det i alla fall, men farten fanns där. För första gången på länge.

I alla fall. Lekte mig igenom passet (förutom under själva hardcore-delen). La in löpskolning i uppvärmningen, höga knän och sparkar i baken, fallande starter och sidohopp. På hemvägen ösregnade det från en solig himmel. Jag kände barnet i mig, slängde av mig skorna och skuttade hem barfota i det blöta decimeterhöga gräset. 1 km barfota på riktigt. Inga fivefingers ingenting.

Med ett stort fett leende på läpparna. De som tyckte jag var knäpp redan innan har fått vatten på sin kvarn.

8 Kommentarer

 • Svara
  Russin
  31 augusti, 2010 kl 09:22

  Åh det låter härligt!

 • Svara
  Kristina
  31 augusti, 2010 kl 09:49

  Akta bara så du inte trampar i något mindre trevligt :-(

 • Svara
  Kristina
  31 augusti, 2010 kl 09:52

  Var för snabb på knappen….
  Ville bara lägga till att inget värre kan hända än att det går att bota med tvål och vatten:-)

 • Svara
  Linn
  31 augusti, 2010 kl 09:53

  Hihhihi det lät underbart! Och knäppgökar är vi allihopa :)

 • Svara
  Daniel
  31 augusti, 2010 kl 10:20

  Låter som ett grymt pass! Blir sugen på att testa den där stegen, hur mycket vila körde du?
  Förmodar att måste varit max 30sek med din tuffa coach ;)

 • Svara
  anneliten
  31 augusti, 2010 kl 11:30

  har noterat samma som du – att det är enklare när det vänder mot kortare intervaller. Eller om man kör jämnlånga – då känns det sista enklare än de första. Rent mentalt alltså. Kroppsligt kan det förstås vara tvärtom.

 • Svara
  Malin
  31 augusti, 2010 kl 17:31

  När du kör sådan stege, har du då programerat in intervallerna i pulsklockan eller? Använder själv en Garmin 305 och skulle gärna vilja veta om det går att göra så på den.. (är värdelös på tekniska saker) Tack för en inspirerande blogg =)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  31 augusti, 2010 kl 22:14

  Daniel – coachen var snäll igår. Fick hela 2 minuter vila. Tanken bakom detta var att jag skulle orka fokusera på tekniken hela vägen. Enligt mitt laktattest tidigare i vår har jag överkapacitet i hjärtat som inte kommer till användning då tekniken är begränsningen. Men det var jobbigt ändå…

  Malin – jepp. Allting programmerat i klockan. När den börjar pipa är det bara att lyda order och följa anvisningarna. Jag har 405:an, men gissar att det funkar även på 305:an. Men kolla gärna med någon som kan 305:an också, för säkerhetsskull.

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.