Aktuellt

Nya skor – och konsten att lita på en försäljare…

Det är dags att förnya skoparken. Mina Nike Elite 4+ börjar bli utnötta och behöver en efterträdare. Har kört samma beprövade skor de senaste tre bytena och därför inte behövt bekymra mig så mycket. Nu har eliten utgått och jag måste BYTA sort.

Mitt problem är jag inte litar på att all personal kan sitt jobb. Har stött på hur duktiga försäljare som helst, men även folk som har gett mig en “diagnos” som är totalt tvärtom mot vad alla andra sagt.  Personal som inte kunnat rekommendera en lämplig sko utan liksom överlåtit jobbet på mig. Så att jag måste dra ut informationen ur personen ifråga. Information som dessutom inte alltid låtit helt övertygande…

Därför är jag nervös när jag går till affären. Ska jag ha tur och få en kunnig säljare eller blir det pannkaka? Vågar man gå dit nu eller är det bara extraknäckande semesterpersonal som inte kan något? Ska man välja Löplabbet eller nyöppnade Runner’s store?

image

Hur stor är chansen att man kommer hem med en sån här godbit?

0

11 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  28 juli, 2010 kl 18:32

  Runners Store Helsingborg :)
  Superduktiga och serviceminded!
  Vad gäller Löplabbet så har jag inte mycket till övers för det kooperativa…men det är rent ideologiskt :-D
  Fast man kanske får rabatt på Löplabbet om man har MedMera-kort? Veckans vara…typ.
  Billig blandfärs och ett par löparskor…;)

  0
 • Svara
  Träningsglädje
  28 juli, 2010 kl 19:01

  jag förstår ditt dilemma, men har inget tips. tror det beror heeeelt på personen ifråga. finns nog lika många dumbollar på båda ställena… tyvärr!

  0
 • Svara
  Åsa
  28 juli, 2010 kl 22:25

  Shit, va snygga skor!! Tänk om de hade varit lika sköna som dom är snygga.

  0
 • Svara
  Helena
  28 juli, 2010 kl 23:47

  Till Löplabbet i Lund skall man bara gå om man själv vet vad man vill ha. Senast jag köpte skor där (Lunarglide som fick ersätta mina Elite 4+) berättade jag vilken sko jag ville ha prova och i vilken storlek. Fick ett par, tog mina medhavda träningsstrumpor på mig, drog skorna på mig, gick omkring för att känna på dem, sprang på löpbandet (drog upp det i hyfsad fart). Sade till biträdet att de kändes bra, men att jag ville testa några likknande skor av andra märken bara för säkerhets skull. Då frågar hon om jag skall ha dem att gå eller springa i… Tur för henne att jag hade ett presentkort på 1.000:- och inte orkade ta mig till Malmö, där de brukar ha högre standard på personalen.

  Kan för övrigt rekommendera Lunarglide – härlig distanssko!

  0
 • Svara
  Jenny
  29 juli, 2010 kl 07:04

  Svårt läge eftersom du måste välja en annan modell, men jag skulle gå på känsla. Jag gjorde själv ett lyckat byte från Asics till Saucony. Provspring lite olika skomodeller på löpband och lita till dig själv!

  0
 • Svara
  Daniel
  29 juli, 2010 kl 09:52

  Ska du till Malmö så testa båda affärerna och se var kunskapen finns. Dom ligger ju nästan vägg i vägg ju. ;)
  Lycka till med inköpet!

  0
 • Svara
  Johan
  29 juli, 2010 kl 10:11

  Ta en tur till Malmö, personalen verkar veta vad de pratar om i båda affärerna, även om den bästa på löplabbet har semester nästa vecka… Luftigare och mera skor inne på Runner’s store. Du kan ju prova i båda affärerna, om du har tid, för att se skillnaden.

  0
 • Svara
  Mia
  29 juli, 2010 kl 12:47

  Oj, sånt är jobbigt! Förstår vad du menar.
  Jag brukar åka till en butik i Göteborg Löp- och skokliniken. Litar på dem till fullo och det känns bra. Har haft samma kille två gånger i rad nu när jag köpt och han har satt samma ”diagnos” varje gång. Känns okej.

  0
 • Svara
  coyntha
  29 juli, 2010 kl 14:33

  Jag har samma dilemma!! Har inte köpt än och jag behöver nya nu!!

  :S

  0
 • Svara
  E.
  30 juli, 2010 kl 11:14

  Mjukt underlag är min sprecialité. :)
  Dock får jag nästan alltid blåsor, efter varje pass!
  har du några sock-förslag? Gärna som är relativt tunna.
  ha en fin helg!

  0
 • Svara
  Niclas
  30 juli, 2010 kl 21:05

  Håller med de andra om Löplabbet i Lund. Var inte nöjd med dem .

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.