Kävlinge-Umeå

Etapp 3 avklarad!

Idag var det dags för en återhämtningsetapp, endast 120 km. Trodde jag. Ända tills Fredrik igår kväll avslöjade att han mätt fel och att det förmodligen skulle landa på 157 km…

Rent cykelmässigt hände inte så mycket idag. Inga ormar, inga älgar och definitivt inga grusvägar. Hyfsat flyt i benen och trots mina mindre smickrande blåsor i rumpan gjorde de inte särskilt mycket väsen av sig.

Gullspång 002
Fina kor…

Dagens problem var istället maten! Hade bestämt oss för att äta lunch efter 94 km. Där låg världsmetropolen Tidan och en restaurang som verkade helt ok när man läste på internet. Man ska inte tro på allt som står på internet. Här fanns bara gatuköksslabbig mat och pizza. Fredrik tog en pizza och jag testade pyttipanna och stekt ägg med äggskal i…

På lunchstoppet upptäckte Fredrik att han räknat fel – igen. Vi hade 7 mil kvar istället för 6 som vi trodde…Vi beslöt att dela upp de återstående 7 milen i två etapper: fyra mil, sen glasspaus och sen sista tre milen. Aldrig slog det oss att det kanske inte finns glass mitt ute i skogen…   Vi fick slå oss ned bland myrorna och äta lite medhavda cashewnötter istället.

Insåg att restaurangen på hotellet skulle hinna stänga innan vi kom fram och bestämde oss för middagsstopp strax innan målgång. Bara för att upptäcka att denna fashionabla restaurang också var ett gatukök! Här serverades en totalt kärlekslös kycklingwok med nudlar, ris och tomatsås på burk. PÄCKLIGT!

Gullspång 004
På glatt humör!

Med 12 km till hotellet fick jag oanade krafter. Kände mig stark och uthållig. Kunde ha fortsatt hur länge som helst, men blev ändå väldigt glad när hotellet dök upp framför mig! Slängde mig raklång på golvet och bara låg ner. Sen låg jag ner och ringde barnen. Låg ner och stretchade. Och låg ner när jag gav kommando till Fredrik att fixa glass.

Nu har jag kommit upp till sittande och njuter av vetskapen att morgondagens etapp bara är 10 mil. Om inte Fredrik har mätt fel…

0

1 kommentar

 • Svara
  Andreas
  15 juli, 2010 kl 00:00

  Ni är duktiga! Jobba på!
  En sak som man inte kan låta bli att fundera på…OM dina mindre smickrande blåsor istället bestämt sig för att göra väsen av sig…hur hade det då låtit?
  Man undrar ju ;)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.