Aktuellt

Test: Gatorade – sportdryck

En ny version av Gatorade sportdryck har lanserats i Sverige och jag fick nöjet att testa de tre första smakerna: svartvinbär, citron och apelsin.

IMG_2624

Den nya produktlinjen är helt fri från konstgjorda färgämnen, sötningsmedel och konserveringsmedel, något som klingar jättefint i mina öron.

Eftersom jag som alltid har svårt för söta drycker tog jag hjälp av hela familjen som snällt ställde upp som testpanel. Så här blev testresultatet:

Apelsin:
Alva 6 år och Amanda 11 år var rörande överens om att det smakade utspädd Fanta utan kolsyra. Ingen höjdare för deras del.

Själv var jag glad över just den utspädda feelingen. Inte så skarp i smaken som vanlig sportdryck. Men tjaa, lite blaskigt blev det ju då istället.  Fredrik tyckte den var läskande och god i jämförelse med andra sportdrycker.

Citron:
Alva 6 år utbrast : –DET LUKTAR SJUKHUS!
Ingen av barnen gillade den. Jag tyckte den smakade WC Anka. Av alla smakerna var det den minst friska och mest sliskiga. Föll inte heller Fredrik i smaken.

Svart Vinbär:
Smakar lite utspädd saft, men smaken är god och läskande. Båda barnen och mannen gillar denna skarpt och till och med jag skulle kunna tänka mig den i vätskebältet. I jämförelse med andra sportdrycker känns den lättdrucken och mild.

Det är bara svart vinbär som ännu fått äran att testas i skarpt läge, på makens cykelrunda i förmiddags. Han hälsar att den var läskande och funkade alldeles utmärkt!

0

4 Kommentarer

 • Svara
  Pernilla
  27 juni, 2010 kl 17:20

  Tack för utvärderingen! :)
  Får väl testa svartvinbär först då eftersom Ni verkar vara överens om att den smakade bäst.. Frågan är bara var köper man Gatorade?
  Hoppas Ni har haft en underbar midsommar!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  28 juni, 2010 kl 08:06

  Pernilla – Gatorade finns på Citygross, PrisXtra och på flertalet gym. En flaska innehåller 500 ml och kostar ca 16 kronor.

  0
 • Svara
  Fitnesscoachen
  2 juli, 2010 kl 09:15

  Haha, vad roligt! Jag tyckte precis tvärtom, att citron och apelsin var goda men svartvinbär alldeles för söt. :)

  0
 • Svara
  Max
  22 januari, 2013 kl 13:04

  Var kan man köpa dem?

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.