Ringsjön runt – 120 km

Idag har jag cyklat i det härligaste väder. Tänk om alla rundor var så här. Ingen vind, strålande sol och skönt flyt i benen.

DSC00657
Vår lilla tremannaklunga – Viveca, svägerska Sarah och jag.

Vi kom tidigt överens om att målet för dagen inte handlade om snabbast tider utan mer om snyggast cykelbränna. Viveca fuskade genom att inte smörja in sig. Själv luktade jag tropisk kokos så jag nästan mådde illa.

 Ring
Glad innan start

Viveca vann bränna-tävlingen. Hon blev rosa. Jag och Sarah fortsätter säsongen vintervita. Bristen på solbränna kompenserade jag för egen del med ett svullet öga. Fick ett getingstick strax under ögonbrynet – faktiskt mitt livs första. Viveca och Sarah tog upp sjukvårdskittet och jag fick en snabb panodilbehandling på plats:

 Ring 2
Med panodil över hela ögat…

Som om denna något omtumlande incident inte vore nog, visade sig banan vara för kort. 118 km istället för 125! Snacka om antiklimax. När man liksom laddar för att ösa sista biten och sen blir det ingen sista bit. Och den målraka jag målat upp för mitt inre visade sig vara en trixig sträcka på kullersten rakt över en skolgård. För att inte prata om själva MÅLET. Belamrat med folk fick vi snällt hoppa av cykeln och GÅ över mållinjen. Så går det ju inte till på Tour de France!

8 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  6 juni, 2010 kl 09:25

  Härligt! Getingar är inte att leka med :)!

 • Svara
  Askan
  6 juni, 2010 kl 12:03

  Låter ju kanonn, jag kanske kan kvala in i tävlingen bösta cykelbrännan fast jag var på svensexa igår :) Ajaj bu för getingen! Att de inte kan hålla sig till t ex beachvolleyspelare istället. Men rubriken? Fel distans där också ;)

 • Svara
  nipe
  6 juni, 2010 kl 12:23

  Haha, du menar nog lite längre runda va?:-)

 • Svara
  Carina
  6 juni, 2010 kl 14:36

  haha, vilket härligt inlägg!! Låter som om ni hade en riktigt bra dag ändå trots den snöpliga målgången :-)

 • Svara
  Ola
  6 juni, 2010 kl 19:17

  Nu börjar mina ben också få färg även om det var för cyklingen jag ställde upp. Hade som mål att hänga på klungan ett varv, orkade till Eslöv, 9 mil, över förväntan. Körde sista 3 milen med en annan och kom i mål på 3h jämt, 10 min efter täten. Gott inför VR.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  6 juni, 2010 kl 21:07

  Oj 12 km lät ju inte så imponerande… Har ändrat nu :)

  Ola – TRE TIMMAR? Shit, vilken tid satsar du på till VR? Jag satsar på en heldagsutflykt i solen med mycket köttbullar och lasagne :)

 • Svara
  Cecilia
  7 juni, 2010 kl 11:09

  Håller med Carina, vilket härligt inlägg, snacka om snöpligt slut målgångens fullt ös in är ju det bästa!

 • Svara
  Ola
  7 juni, 2010 kl 12:47

  Håller med om målgången, jag hittade knappt dit, fick fråga flaggvakterna om vägen, och som Anna skriver, inte förväntade man sig målgång efter 11,8, skulle ju vara på en bred väg vid 12,5.
  På VR kör jag med i en SUB-9 grupp.

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.