Aktuellt

Dagens gåta!

Vad har följande hålor gemensamt?

Ljungby, Mullsjö, Gullspång, Hällefors, Tällberg, Bollnäs, Ånge, Sollefteå, Norrbyn och Umeå…

Svar: alla kommer inom 1.5 månad få celebert besök i form av två utmattade galningar på cykel.

32 dagar till avfärd. Hotell, vandrarhem, och spa (!!!) bokade längs vägen. Det börjar kittla lite lätt i magen nu. Ska bli en grym upplevelse och det är bara att hålla tummarna för att vädret är med oss.

Vi kommer att cykla mellan 12 och 18 mil per dag. Utom de dagar vi tar igen oss på spa! Det kommer att bli en utmaning för såväl kropp som huvud, för tålamod och äktenskap. Eller som min pappa så diplomatiskt sa:

Ni vet att ni riskerar äktenskapet nu va? Det är ungefär lika riskfyllt som att tapetsera tillsammans…

Men så illa ska det väl inte gå. Jag ska vara snäll som ett lamm hela vägen, aldrig gnälla och aldrig svära. Och Fredrik ska inte vara besserwisser och leda oss ut på återvändsgränder som förlänger våra etapper. Och det där sista trodde jag inte ens på själv…

0

16 Kommentarer

 • Svara
  Pernilla
  10 juni, 2010 kl 08:51

  Hihi.. Det kommer säkert att gå bra! Men jag känner igen det där med tapetseringen – det funkar inte här hemma.. Maken får klistra våderna och jag slänger upp dem på väggen – enda sättet att inte bli osams.. Och då har båda deltagit :)
  Ha ett skönt och trevlig cykeläventyr!

  0
 • Svara
  Linn
  10 juni, 2010 kl 08:55

  Grymt! Det kommer att bli så spännande att följa! För bloggdatorn kommer väl med på något hörn?

  0
 • Svara
  anneliten
  10 juni, 2010 kl 09:13

  Nä, det kommer att vara bra för äktenskapet! Man ska göra andra saker tillsammans än att enbart driva familjeföretaget ”tvätt-städ-matlagning-hämta-lämna-barn”. Det har jag fått lära mig, delvis den hårda vägen…

  0
 • Svara
  Jenny
  10 juni, 2010 kl 09:26

  Vilken inspiration! Jag vill också!

  0
 • Svara
  Frida
  10 juni, 2010 kl 10:35

  Kuuul! Nu blir jag avundsjuk. Jag cyklade Sthlm-Köpenhamn-Oslo sommaren 2007, det var helt underbart vad mycket jag hann se och uppleva! Dock misstänker jag att gnället varit mer närvarande och humöret mer skiftande om jag haft ngn att gnälla på-åker man skälv som jag gjorde så är det ju bara man själv som förlorar på om man tappar humöret. Lycka till med planerandet! Och packa lätt, ni kommer tacka er själva när det bär av uppför (ett råd jag verkligen inte följde själv..)

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  10 juni, 2010 kl 13:05

  Pernilla – för att tillämpa det på cykeln så cyklar Fredrik och jag sätter mig i en släpvagn bakom och äter godis. Så har vi båda deltagit :) Eller? :)

  Linn – såklart. Jag har 9 kilo packning. Datorn tar väl typ hälften, men den är ju det viktigaste. Vem behöver rena kläder liksom? :)

  Anneliten – absolut. Jag håller med dig!

  Jenny – du kan få cykla hem våra cyklar sen. För då flyger vi :)

  Frida – aaahhh, vilken resa! Hur långt blev det? Ska försöka packa lätt men det känns nästan svårare än att cykla :)

  0
 • Svara
  Ann
  10 juni, 2010 kl 16:11

  Åh, vilket äventyr! Se upp så att ni inte missar Bollnäs bara, man hinner liksom knappt komma fram förrän man har passerat ;)…
  Ska bli roligt att följa med via bloggen!

  0
 • Svara
  Frida
  10 juni, 2010 kl 17:34

  Haha, 9 kg låter mkt bra, för mig blev det 250 mil med 30 kg (då hade jag tält, samt en hel del onödiga prylar ;) typ finskor,jeans etc så jag kunde vara civil ibland) på en cykel som vägde 16 kg… Så det tog ett tag,dagsetapper på 7-14 mil sådär. Tänk på uppförsbackarna när du packar!! Det hjälper.. Ska bli skoj att följa.

  0
 • Svara
  Carina
  10 juni, 2010 kl 21:04

  Vad roligt!! Vilket äventyr, ni kommer ha det grymt kul…

  Jag har också varit på cykelsemester en gång. Jag och en kompis cyklade 17 mil… på fem dagar hahahaha. Det var jättetrevligt!!

  0
 • Svara
  Johanna Lans
  10 juni, 2010 kl 21:23

  Ja, då missar du mig med dryga 2,5 mil från Mullsjö ;)

  0
 • Svara
  Jonna
  11 juni, 2010 kl 21:54

  Kul att ni passerar Tällberg, hemma för mig :) även om jag bor 1 mil från själva Tällberg som ju är sagolikt vackert. När passerar ni där? Om jag ska stå och heja på efter vägen.. ni får höra av er om ni vill ha någon lokal-assistans när ni är här, typ införskaffande av skavsårsplåster eller nåt sånt.

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  13 juni, 2010 kl 07:33

  Ann – jag som tyckte Bollnäs var rena storstan i jämförelse med de andra orterna på den här resan. Jag lovar att hålla ögonen öppna så jag inte missar stan!

  Frida – ja packningen blir en utmaning. Men vi slipper ju tält i alla fall.

  Johanna – Vad synd! Men vi strök alla extrakrokar och kör på rakast möjliga. Men har vi extra energi över (och det doftar goda kakor från ditt hus) så kommer vi kanske. Ingen går säker :)

  Jonna – vi kommer till Tällberg 16/7 på eftermiddagen och åker därifrån den 18/7. Unnar oss en dag på spa… Kan man beställa nya rumpor av dig också? Tror det kommer att behövas vid det laget :)

  0
 • Svara
  Carolina
  14 juni, 2010 kl 18:35

  Hej Anna!
  Kul att ni åker förbi min hemstad Bollnäs! När tänkte ni komma förbi där? Passar det kanske jag kan komma ut och leka vindskydd en sväng =) Jag såg i tidigare svar att ni har tänkt åka så rak väg som möjligt. Men, en par mils utbrytning från väg 83 finns växbo kvarn, och där finns fika som är to die for… Missa inte hälsingeostkakan i så fall!
  Tack för en toppenblogg!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 juni, 2010 kl 08:59

  Carolina – vi landar i bollnäs söndagen 18/7. För en ”fika to die for” hade jag utan problem cyklat några mil extra. Problemet är att dom visst har stängt på söndagar…. snyft!!!

  0
 • Svara
  Fredrik
  5 juli, 2010 kl 11:07

  Har nyss kollat vädret. Solsken, varmt och svag vind de första tre dagarna!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  5 juli, 2010 kl 11:25

  Låter underbart!!!! Då blir det inte skilsmässa de första tre dagarna :)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.