Aktuellt

Broloppet

IMG_2387 
Det finns inga dåliga väder…

Gårdagens löppass avverkades i ÖSREGN och var det näst sista innan Broloppet (21 km) på lördag.

Broloppet blir en nostalgitripp för mig. Det var liksom här allt började. Från att bara ha sprungit några enstaka kortare lopp övertalade svägerska Sarah mig att testa halvmaradistansen. Hon frågade mig på lördagen, en vecka före start, och jag bad om betänktetid till måndag. Då skulle jag hinna ut en längre runda (12 km…) och se om det funkade. Funkade 12 skulle väl 21 funka, var tanken.

12 kilometer gick fint. 5:35 var farten och jag lät mig övertygas. Broloppet skulle det bli och jag siktade in mig på två timmar och tio minuter. Det skulle väl inte vara något problem, jag hade ju hela sex löppass i bagaget det året. Fast jag visste inte då att det var SÅ lite…

Minns inte så mycket av loppet, bara starten som då låg på Pepparholm. En helt platt ö utan träd, och överallt kissande karlar…   Gick i mål på tiden 1.52 och var överväldigad. Med tanke på den nästan obefintliga träningen blev jag nyfiken på hur mycket jag skulle kunna kapa tiden genom att bara tillbringa lite mer tid i löparskorna. En löpgnista tändes som inte har slocknat än.

På lördag blir det favorit i repris. Jag har fler än sex pass i bagaget. Jag har längre distanser än 12 km. Jag blir besviken (ja nästan chockad) om jag inte slår 1.52, men jag kör inte heller fullt. Med en Vätternrunda helgen efter ska jag försöka se Broloppet som en sightseeing över en bro. Fast jag vet att jag har svårt för sightseeing-löpning när startskottet väl smäller. Vi får se hur det går.

Så.. vilka delar jag bro med på lördag?

0

16 Kommentarer

 • Svara
  Dessi
  8 juni, 2010 kl 15:12

  Vad kul med Broloppet! :) Lycka till på lördag!

  0
 • Svara
  Emilia
  8 juni, 2010 kl 16:35

  Jag och min bror ska också springa :) blir mitt första halvmaralopp! Lycka till!
  Mvh Emilia

  0
 • Svara
  Jenny
  8 juni, 2010 kl 17:22

  Jag blir riktigt sugen på att springa….men ska på barnkalas denna helgen…..!!!! Lycka till och krossa motståndet!

  0
 • Svara
  Helena
  8 juni, 2010 kl 21:56

  Du kommer att dela bro med mig (och ett hyfsat gäng från Björnstorp :-) ) Förra gången det arrangerades var första gången jag sprang en halvmara – hade aldrig sprungit längre än 17 km före loppet. Har blivit några LL30 och en Sthlm-mara sedan dess :-) Skall bli intressant att springa i tunnlarna den här gången. Lycka till!

  0
 • Svara
  Johan
  8 juni, 2010 kl 22:59

  Jag ska springa. Det är 10 år sedan jag sprang en halvmara senast, eller sprang och sprang, knät ville inte mer efter 2km, så fick gå resten. Det hade väl inte riktigt återhämtat sig från det årets Göteborgsvarv. =)

  0
 • Svara
  Viveca
  9 juni, 2010 kl 07:30

  Du får dras med mig….på vägen över iallafall!! Sen får du vänta i målet minst en halv timme..Tjoho!!

  0
 • Svara
  Andreas
  9 juni, 2010 kl 08:48

  Jag skall vara där. Tänker springa bakom en kille med 6.15-ballong :)

  Har hittils sprungit en mil som mest, det på typ 58 minuter :)

  0
 • Svara
  merkondis
  9 juni, 2010 kl 09:24

  Får kanske dela bro’n med nån dansk.. själv kan jag tyvärr inte vara med denna gång men sprang första upplagan år 2000 :-)
  Du brukar ju gör en krokodil eller grodhopp mm, vilken variant är det på bilden?…

  Lycka till på lördag!!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 juni, 2010 kl 09:42

  Dessi – tack!

  Emilia – vad roligt!! Lycka till!

  Jenny – barnkalas är inte helt fel det heller. Mums :)

  Helena – fast jag tycker tunnlarna verkar läskiga. Får springa fort som attan i 4 km så det är snabbt överstökat! Är du med i Björnstorp? Har sneglat lite på dom, verkar kul att vara med i en löparklubb!

  Johan – lycka till och hoppas knät håller hela vägen denna gång!

  Viveca – bara lyft fötterna så blåser du över! 11 m/s åt rätt håll är inte så pjåkigt!

  Andreas – kul! Hoppas jag ser dig i vimlet!

  Merkondis – Det är nog typ en flygande orangutang :)

  0
 • Svara
  Daniel
  9 juni, 2010 kl 10:40

  Jag kommer på lördag, kroppen börjar hitta tillbaka nu tror jag ;)
  Jag tar det dock lugnt, hoppas vi ses! :)

  0
 • Svara
  Askan
  9 juni, 2010 kl 12:46

  skulle vilja och det fanns visst platser kvar, men kan tyvärr inte. Lycka till!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 juni, 2010 kl 13:36

  Daniel – härligt! Jag ska spana efter dig!

  Askan – äsch vilken osis. Men det kommer fler tillfällen, även för engångshappenings som Broloppet :)

  0
 • Svara
  Linn
  9 juni, 2010 kl 21:51

  Lycka till! Jag ska inte springa utan heja på er alla!

  0
 • Svara
  Helena
  9 juni, 2010 kl 22:07

  Skönt att tunnlarna kommer i början, så har man den biten avklarad och en sak mindre att tänka på :-)

  Japp, jag är med i Björnstorp. För mig ger det massor att vara med i en klubb. Dels på våra intervallträningar; mycket lättare att hålla farten och köra så många intervaller som det är tänkt om man är ett gäng som peppar varandra. Dels den sociala biten; snackandet före passets början och under uppvärmning och nedjogg, peppingen under intervallträningen där vi gör vårt bästa för att stötta och pusha varandra. Är vi iväg på tävlingar handlar det inte bara om att var och en springer sitt eget lopp, utan man hejar på alla sina klubbkompisar när de springer (och alla andra man känner också, naturligtvis :-) ) och kör eftersnack och kanske en fika i gröngräset. Kan klart rekommenderas!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  10 juni, 2010 kl 07:30

  Linn – nej du är välförtjänt av lite vila efter maran! Hur känns kroppen?

  Helena – Å vad roligt det låter!! Ni tränar intervallerna i Lund eller?

  0
 • Svara
  Helena
  10 juni, 2010 kl 18:01

  Vi brukar träna i Skrylle på tisdagar och på IP här i Lund på torsdagar. Om du går in på vår hemsida (http://www3.idrottonline.se/default.aspx?id=258455) och klickar på länken ”Löpning” hittar du veckans träningstider. Skulle det verka intressant är det bara att dyka upp och testa! (kostar inget och man förbinder sig inte till något)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.