Aktuellt

Lundaloppet 2010 – PERSONBÄSTA 42:05

Ny bild

För första gången på länge skulle både jag och Fredrik springa samtidigt. Det resulterade i LADDNINGSKONFLIKT några timmar innan start… Fredrik laddar med musik på VÄLDIGT hög volym. Han taggar upp och vässar horn. Jag å andra sidan, sätter mig helst på en stol och gäspar. Lite som Ferdinand. Fast utan humlan. Eftersom jag visste att jag skulle få sitta och gäspa i bilen sen lät jag honom hållas, även om det kunde bli förödande för min prestation.

Jag chockade mig själv med att värma upp. Det är andra gången i mitt liv som jag värmt upp ordentligt innan ett lopp (första gången var i Skrylle) och med tanke på resultatet tror jag att jag ska fortsätta med det.

Sen går vi till starten som de produktutvecklat big time. Det finns skyltar med tider och man kan placera sig vid den tid som matchar ens mål-tid. Jag smyger fram till 45-skylten tillsammans med killarna i löpgruppen. Känner mig lite malplacerad, tar jag mig vatten över huvudet nu?

Vill inte bli stressad av gubbarna utan ställer mig lite bakom för att slippa se deras framfart och lockas till ett för högt tempo i början. Men Lundaloppet är inte Stockholm marathon och jag hade förmodligen behövt vara blind för att inte se deras ryggar. Fredriks längst fram, sen Jimmys och sen jag.

Tempot är högt från start och första kilometern går i 4:10-fart. Gulp. Vet att jag inte har någon chans mot Fredrik och Jimmy men vill ändå inte tappa dem utom synhåll. Pressar på. Struntar i att dricka. Naglar fast blicken i ryggen på Jimmy.

Hoppas lite att en hejarklack i form av dottern och hennes kompis skulle dyka upp längs vägen, med de valde att roa sig i en provhytt på KappAhl. Istället blir jag påhejad av några bekanta ansikten från Gerdahallen och får lite extra kraft i benen. Lite längre ner på samma gata ser jag två av mina morgonspinnare, är grymt trött nu men försöker le tillbaka. Lyckas sådär – det blir nog mer en grimas…

Biter ihop och springer sista biten. Närmar mig Jimmy på upploppet men det finns inte kraft nog att komma ifatt. Stapplar in över mållinjen en liten stund efter.

När jag ser de offentliga resultaten ser jag att jag missat honom med TVÅ sekunder. Hade jag vetat det hade jag kunnat tagit svängarna lite tightare, jag kunde spurtat lite mer. Så retsligt.

Nu låter jag negativ men det är jag inte. Jag mosade mitt PB på Lundaloppet med 5 minuter och 23 sekunder. Sånt gör man inte varje dag! Då får man bjuda på två sekunder…

17 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  9 maj, 2010 kl 08:05

  Det är tydligt att man skall heta Sara.

 • Svara
  Andréa
  9 maj, 2010 kl 08:59

  Shit, du är verkligen i grym form!! Stort grattis till både nytt pb och en superprestation!

 • Svara
  magdalena
  9 maj, 2010 kl 09:07

  Du är makalös! Vilket lopp! Stort grattis till PB!

 • Svara
  Fredrik
  9 maj, 2010 kl 11:20

  Coach F är stolt och glad, men undrar lite försynt hur det ska sluta… Vi har ju inte ens kommit halvvägs i träningsprogrammet och absolut inte forttoppat :-) Allt hårt arbete med intervaller betalar bra! Kämpa på!

 • Svara
  Träningsglädje
  9 maj, 2010 kl 12:00

  grymt!

 • Svara
  Carina
  9 maj, 2010 kl 13:07

  Stort grattis Anna, så fantastiskt bra sprunget och persa med så mycket!!! Respekt!!

 • Svara
  Nene
  9 maj, 2010 kl 18:05

  wow, grattis! :D
  Sprang själv milen igår för första gången i år (och andra gången någonsin), sprang in på 55:56, och det är jag nöjd med. fast när man ser din tid så känns det kanske inte så jäökla bra ändå.. haha! xD

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 maj, 2010 kl 18:29

  Andreas – ja det verkar onekligen så….

  Andréa – tack så mycket! Fast jag fattar inte var formen kom ifrån….

  Magdalena – Tack!

  Sara – tack!

  Carina – Grattis själv! Du hade ju en finfin dag själv :)

  Nene – Klart du ska vara nöjd med den tiden. Mycket bra jobbat!

 • Svara
  Katarina
  9 maj, 2010 kl 20:39

  Fantastisk bra Anna!
  Det kommer sluta under 40 minuter, precis som jag tippat innan! Du har det som krävs:)

 • Svara
  Helena
  9 maj, 2010 kl 21:15

  Bra sprunget! Brukar läsa din blogg, och såg dig igår efter loppet. Eftersom du stod med några av dina lagkamrater ville jag inte gå fram och störa. Kul att det gick så bra för dig!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 maj, 2010 kl 21:26

  Katarina – haha, det tror du bara :)

  Helena – neeej, klart du skulle ha kommit fram! Mina lagkamrater träffar jag ju mest varje dag :) Sprang du själv också?

 • Svara
  anneliten
  9 maj, 2010 kl 23:06

  Du är ju helt sanslöst bra!

 • Svara
  Marre
  10 maj, 2010 kl 08:37

  Bra jobbat, vilken prestation! Grattis!

 • Svara
  Linn
  10 maj, 2010 kl 13:02

  Grattis än en gång! Fantastiskt! Hoppas ni firade lika mycket som vi gjorde! Kram på dig!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  10 maj, 2010 kl 13:41

  Anneliten – å tack. Det gick över förväntan. Har aldrig fått till det i lundaloppet tidigare så det var kul att få persa!

  Marre – tack!

  Linn – vi firade med italiensk afton och åt oavbrutet i 5 timmar:) Bra jobbat du med! Och mannen! Grattis till er båda!

 • Svara
  Emelie
  10 maj, 2010 kl 13:47

  Grymt bra!! :) Grattis!

 • Svara
  Helena
  10 maj, 2010 kl 17:14

  Ser jag dig på något annat lopp lovar jag att gå fram :-) Sprang också 10:an och hamnade 16 sek från mitt pers. Var jättenöjd med tanke på att jag varit skadad större delen av våren och bara nyligen kommit igång igen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.