Aktuellt

Springer man fortare i snygga kläder?

Förut sprang jag i vad som helst och var nöjd med det. Långa pösiga byxor som fladdrade längs benen var liksom inget hinder. Så här ungefär:

Ny bild (21) IM000017

Sen upptäckte jag hur mycket roligare det var att springa i snygga funktionella kläder och numera är min träningsgarderob långt mycket större än min garderob för vanliga kläder. 

Idag var det dags för intervaller 6×800 m. Coach F var lite upprörd eftersom min kilometertid på korta intervaller inte skiljer sig nämnvärt från farten jag håller i 20 kilometer. Jag måste lära mig att ÖSA säger han…

Därför tog jag på mig mina racerkläder. Kan man inte vara snabb måste man i alla fall vara snygg. Och kanske springer man snabbare om man känner sig snygg, vad vet jag? Det blev dagens uppgift att undersöka.

DSCF4324

DSCF4326 
Rosa och svart från Craft.  Och med illa matchande oranga x-socks.

Så hur gick det då?

Kändes som vanligt HEMSKT. Intervaller blir inte roligare med snygga kläder. Men det gick faktiskt lite fortare än sist med bästa kilometertid på 4:02. Det är kanske bara skorna som fattas för att det ska bli roligt också…

När jag kom hem möttes jag av detta:

DSCF4327 

Nu är det tamejtusan vår.

10 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  8 april, 2010 kl 16:44

  attans! ;) det var nog fel på skorna…

 • Svara
  Sofie RW
  8 april, 2010 kl 18:19

  Jag läste inte detdär sista, så jag tror faktiskt att man blir snabbare i snygga kläder… man ska ju inte förlora hoppet :)

 • Svara
  coyntha
  8 april, 2010 kl 19:12

  Javisst! Man måste alltid vara snygg!! Och då är man snabbare!!
  Men skorna måste du ha!!
  (Jag vill också ha!!)

  Hi hi. kramis.

 • Svara
  fartfylld!
  8 april, 2010 kl 19:20

  ååh! längtar tills blomster i Leksand också!

  jag tror faktiskt det hjälper litegranna att känna sig fin och ”proffsig” :)

 • Svara
  Daniel
  8 april, 2010 kl 19:36

  Jag kan inte springa i ”fladder-kläder”, dom måste vara tajta och snygga annars går det inte fort. ;)

  Klart du ska skaffa skorna, hade varit snygga på dig. Det där ”Lunar-materialet” är riktigt skönt. Jag har både ett par Lunaracers och ett par Lunarglide som är riktigt sköna.

  KÖP DIG ETT PAR LUNAR-ELITE!!!

 • Svara
  anneliten
  8 april, 2010 kl 19:37

  Nja, om man springer så fort som du gör så hinner ju väldigt få se att du är snygg ;-) men det är klart – på bloggbilden står du ju still och är SÅ snygg!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  9 april, 2010 kl 06:17

  Jag tolkar det som att jag behöver skorna… det blir Löplabbet i em!!!

 • Svara
  Petra
  16 april, 2010 kl 11:12

  Intervaller är INTE roligt…inte ens i strömlinjeformad outfit :)
  Kul med en skånsk träningsblogg!

 • Svara
  Pernilla
  19 maj, 2010 kl 16:54

  Tönk vad lustigt det är det här med träningskläder.. Att det har en tendens att bli mer funktionella träningskläder än vardagskläder.. Varför köper man mer av träningskläder egentligen? Min garderob har också mer träningskläder och jag funderar inte ens på om jag behöver ett nytt träningsplagg, jag bara köper den där tröjan.. Men när det handlar om vanliga kläder så ska jag fundera, vända och vrida på tanken.. Märkligt, eller hur?!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  19 maj, 2010 kl 22:19

  Pernilla – visst är det märkligt. Men kul. Träningskläder är ju mycket roligare än vanliga :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.