Aktuellt

Jag ger upp!

Ska det aldrig ge sig? Ska jag aldrig få fortsätta mitt löpprogram utan ofrivilliga avbrott. Ska jag aldrig sluta göra illa mig eller bli förkyld?

Trampade snett på gårdagens löpgrupp. På min tiogradiga allvarlighetsskala (där 10 är kryckor) ligger jag förmodligen någonstans på mitten. Yttre fotknölen är svullen och det gör ont att gå, men det funkar.

Dagens snabbdistans är med andra ord inställd. Istället blir det cykel och en chans att beta av några mil på min evighetslånga to-do-list (150 mil) inför Vättern. På torsdag väntar tröskeltest (löpning) i Göteborg. Då bara måste jag vara hel!

Och ja – jag ljög i rubriken. Jag ger aldrig upp. Jag är envisare än varje rot i skogen, som vill stoppa min framfart. Jag är det tjurigaste som finns. Jag är snart tillbaka och då ska jag platta till den puckade roten så den får vad den förtjänar.  Så akta er därute. Jag är arg.

10 Kommentarer

 • Svara
  fartfylld!
  12 april, 2010 kl 13:18

  Ibland känns det som man är väldigt ”drabbad”, alltid när man minst av allt hinner eller vill… så har jag känt denna våren med både knäbekymmer och återkommande förkylningar, väldigt olägligt inför min första mara 23/5. Istället för cyklande har jag åkt skidor som substitut.

 • Svara
  Andreas
  12 april, 2010 kl 14:14

  Du, envis och tjurig? Nähä… Det har vi aldrig märkt…;)

 • Svara
  Anonymous
  12 april, 2010 kl 15:44

  anna! din blogg äger och du verkar vara en trevlig/rolig/smart prick! precis som du gillar jag konditionsträning; löpning, längdskidor med mera. jag tycker du ska satsa på att styrketräna lite mer! av egen erfarenhet vet jag att kondition hjärta styrka är såå sant! bygger du en starkare kropp kommer du inte skada dig :) visst, trampa snett kan vem som helst göra, men alltså bara ett tips i allmänhet liksom: börja styrketräna! det behöver inte vara avancerat ju, typ lite lätt tre gånger i veckan, alla muskelgrupper :) det kommer göra dig till en bättre och starkare löpare! :) kram!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  12 april, 2010 kl 16:26

  Fartfylld – det är tur man har substitutsträning att ta till så man inte behöver lägga sig raklång.

  Andreas – nej då, jag är så snäll och fin och saknar fullständigt horn i pannan :)

  Anonym – du har så rätt så rätt! Jag är fullständigt medveten om att jag behöver mera styrketräning men tiden är knapp och jag har svårt att få till det. Dessutom tycker jag det är mycket tråkigare… Tycker funktionell träning är roligare en ren styrketräning och försöker få till det så ofta jag hinner och kan.
  När det gäller mina sladdriga ledband i fötterna hade jag haft god nytta av lite enbensstående på bosuboll – det får bli mitt nästa tandborstningsprojekt! Tack för omtanken.

 • Svara
  Sofie RW
  12 april, 2010 kl 16:33

  Du har all rätt att vara arg. Hoppas hoppas att det inte är något långvarigt nu.

 • Svara
  Daniel
  12 april, 2010 kl 17:16

  Men va f¤%&#¤#!! Nu blir jag också arg! Ska du aldrig få lite flyt?

  Hoppas det inte blir så långvarigt nu när du kommit igång så bra.

 • Svara
  Carina
  12 april, 2010 kl 18:56

  Nej vad tråkigt Anna, hoppas det lägger sig fort. Stukningar brukar kunna ge med sig fortare än man anar, hoppas på det!!

 • Svara
  Jennie
  12 april, 2010 kl 20:46

  Keep up the good work! :) Du kanske borde överväga att bättra dig lite med uppvärmingen så du minskar risken att skada dig! Skador är alltid trist. :/

 • Svara
  Anna
  12 april, 2010 kl 20:46

  Men vad fasen Anna. Jag hoppas att det bara gör ont en kort stund i foten. Stuckningar brukar väl gå över ganska snabbt. Det är ju bara måndag idag, det är långt till torsdag.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  13 april, 2010 kl 06:30

  Sofie – jag tror det är ganska snabbt överstökat. Känns redan bättre men jag vilar till på torsdag för säkerhetsskull.

  Daniel – visst är det störigt! Och en foamroller hjälper ju inte på en stukad fot….

  Carina – känner redan bättring. Det ska nog lösa sig.

  Anna – 2 dagar kvar. Jag tror det ska funka. Kanske får tejpa den så jag inte stukar till den under själva testet.

  Jennie- Fast det var ju under uppvärmningen det hände. Alltså måste uppvärmning vara farligt :)
  Nej du har rätt, jag slarvar med uppvärmingar i vanliga fall, men inte just denna gång.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.