Aktuellt

Tiden är inne…

löp

Det finns saker som jag väldigt gärna vill ha gjort, men som jag inte vågar göra. Maxpulstest är en sån sak. Jag må vara hur seg som helst, orka hålla på i oändlighet, men när det gäller maxinsatser får jag stora skälvan. Men som sagt det skulle vara kul att ha det gjort…

Nu har coach F slagit till igen och satt ner foten. Nu är det slut på mesandet. Nu ska jag om inte testa maxpulsen i alla fall göra ett test på min mjölksyratröskel. Men  fort ska det visst gå ändå. Nära max.

Den 15 april ska det ske. Utomhus på asfalterad väg. Tusingar. Och stick i fingret. Som tur var slipper jag löpbandet, för med tanke på min löpbandserfarenhet hade det aldrig kunnat ge en rättvis bild (ni skulle ha sett mig på ett löpband – det liknar ingenting alls!)

“När det gäller löpning så är det, till skillnad från cykel, relativt stor skillnad mellan inomhusträning (löpband) och vanlig löpning ute på vägen.
Ett ”test i fält” krävs för att värdena ska bli rätt. Med hjälp  av verklig km hastighet, laktatanalys, puls och Borgskala, mäter vi upp dina olika värden och förmågor. Värden som både visar din status och vad du bör träna vidare på och i vilka zoner”

Roligt ska det bli. I alla fall efteråt!

7 Kommentarer

 • Svara
  Ola
  17 mars, 2010 kl 13:22

  Spännande, hur gör man den testen? Kan man köpa ”testpaket” och göra det själv?

 • Svara
  jane hviid
  17 mars, 2010 kl 13:59

  Häftigt, jag har ju bara själv gjort det på löpband men skulle gärna vilja göra det på ”riktigt”.
  Var gör man det i vårt närområde?
  Kram Jane och lycka till med cyklingen.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  17 mars, 2010 kl 14:22

  Ola – jag vet inte riktigt. Nog svårt att göra själv med alla blodprov. De kollar laktathalten i blodet och kollar av mot puls på något snitsigt vis :) Rapporterar mer efteråt när jag blivit lite klokare!

  Jane – Vet ingen i närheten som testar utomhus. Vi åker till Göteborg men det finns säkert någon närmare. Enligt instruktionerna får man inte träna hårt sista 2 dagarna innan. Inte riktigt som din uppladdning i portugal med andra ord :)

 • Svara
  Andreas
  17 mars, 2010 kl 20:45

  Det låter roligt!
  Ser fram emot dina erfarenheter.

 • Svara
  Carina
  18 mars, 2010 kl 08:26

  Jag har inte heller gjort maxpulstest tidigare. Ska också göra det första gången ungefär samtidigt som dig. Efter TEC ska det ske. Ska bli jättespännande!

 • Svara
  Linn
  18 mars, 2010 kl 11:24

  Lycka till! Ser fram emot att höra resultatet, och det kan inte vara annat än toppen!
  Ska själv på konditionstest idag som ingår i företagshälsovården men bara det är spännande. Och med vilan är det nog inga problem för mig ;) Ligger rejält på latsidan för tillfället! Du får piska lite på oss när vi spinnar snart. Kram på dig!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  18 mars, 2010 kl 11:49

  Andreas – roligt… och läskigt…

  Carina – lycka till, blir spännande att läsa om !

  Linn – hoppas konditionstestet gick bra, men det tror jag nog för din form verkade ju vara på topp!
  Piska is my middle name, det ska bli jätteroligt :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.