Aktuellt

Test: Craft warm run sock

Warm Run Sock

Jag är kär. I ett par strumpor.

Jag har grävt mig djupare ner i min Craft-låda för att fortsätta utvärderingen av deras kläder. Den här gången är det Craft Warm Run Sock som ska synas i sömmarna.

Förr i tiden, medan dinosaurierna fortfarande levde, sprang jag omkring i vanliga bomullsstrumpor och var fullständigt nöjd med det. Sen jag började med funktionsstrumpor har jag bara blivit kräsnare och kräsnare. De måste vara lagom tjocka, lagom varma, lagom lite sömmar, lagom kompression och viktigast av allt lagom stora! Har man fötter smala som längdskidor är det lätt att det blir Kalle Anka-varning på strumporna.

X-socks har länge varit min favorit, både som vanlig strumpa och som kompression. Nu har dom fått en konkurrent i Craft. Strumpan är så mjuk och gosig att jag helst inte tar den av mig. Den har en utmärkt passform och sitter som en smäck runt foten med lite extra stöd och kompression runt mittpartiet. Den är lagom varm och jag blir aldrig fuktig i den, faktum är att dom nästan är helt torra när jag har sprungit. Och då har jag sprungit i allt från ett par minusgrader i Sverige till plus 15 i Portugal.

Designmässigt en helt vanlig strumpa. Svart med ett orange fält. Diskret och bra. När jag har korta tights tycker jag strumporna blir lite långa men då har jag bara vikt ner kanten lite.

Gaah, jag älskar denna strumpa!

Tidigare tester:
Underställströja Pro Zero Extreme
Cykelbyxa Craft Active Short
Vintertights: Performance Run Wind tight

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.