Aktuellt

Förfryst!

Igår 17 grader och sol. Hur kan man då förväntas välja rätt vantar idag???

Löpgrupp idag. Tog mina tunna Nike-vantar, glad i hågen över att äntligen få lämna de tjocka kvar i byrålådan.

Blev lite fartlek på en 1200-meters slinga. Halva gänget motsols, halva medsols. Växlade mellan två olika farter, en i behaglighetszonen och en snäppet över. Varje gång man mötte sin kompis bytte vi fart. Från växel 3 till växel 4 (5:an sparade vi till backintervallerna efteråt!).

Någonstans precis innan vi skulle starta backintervallerna öppnade sig himlen. Och ner kom inte regn. Det var hagel!!! H-A-G-E-L.  Jag vet inte vad jag har för otalt med vädergudarna men något måste det vara.  Anyway, det blev kallt om mina händer.

Nedvarvningen på vägen hem blev en pina. 2 km i motvind och hagel. Frös så att jag inte visste var jag skulle bli av. Händerna som istappar.

Hemma vid dörren ska jag stänga av Garmin. Ni som har 405:an vet att den inte gillar regn, då funkar den liksom inte. Lyckades inte stänga av. Tryckte och tryckte och fingrarna var så frusna att jag inte lyckade uppbringa någon kraft i trycken. Tryckte lite till. Inget hände. Blev sur. (Ser ju inte bra ut på kilometertiden när man inte lyckas stänga klockan…)

Sen var det dags att fiska upp nyckeln ur bakfickan. Med fingrar som inte gick att böja. Helt omöjligt. Till slut hade jag nästan snurrat byxorna bakochfram för att komma åt fick-eländet. Gick ändå inte. Tänkte precis gå till grannen och be dem öppna fickan därbak (hade inte känts helt normalt) när den äntligen gick upp och jag kunde få ut nyckeln.

Gaaah. Vad hände med våren?

5 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  27 mars, 2010 kl 12:41

  Rolig variant på fartlek! Hagel är lustigt tycker jag – har varit med om körsbärsstora hagel (nej jag överdriver inte) sittandes i en roddbåt en sommardag. Gjorde j-vligt ont!

 • Svara
  Daniel
  27 mars, 2010 kl 14:37

  He he! Det var häftigt med hagel idag, fick nästan bulor i pannan när jag sprang i Malmö.
  Tur vi löpare har tjockt pannben ;)

 • Svara
  MarathonMia
  28 mars, 2010 kl 20:32

  welcome to my world! :( jag har en krampsjukdom i mina fingertoppar som kickar in och ger-ingen-känsel när det är kallare än +14 grader ute. I Sverige är det under 14 grader varmt 95% av året… grrrrr – visst suuuuuger det!

  Mer vår!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  28 mars, 2010 kl 20:37

  Anneliten – helt knäppt ju! Hagel borde inte få finnas!

  Daniel – hagel kan inte vara häftigt. Hagel är skrutt :)

  Marathonmia – ajaj, varför bor man egentligen här?

 • Svara
  Carina
  29 mars, 2010 kl 21:50

  Hagel ajaj men våren kommer, den står och lurar bakom hörnet!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.