Aktuellt

17 km fredagslöpning

Jag vet att det är fler löpare än jag som är ruggigt trötta på vintern nu. Det går liksom inte att springa normalt. Man fjuttar omkring mellan isplättarna, kan inte ta ut steget och riskerar att när som helst att stå på öronen.

Samtidigt vägrar jag löpband. På samma sätt som jag vägrar musik i öronen. När det gäller löpning är jag väldigt konservativ. Det ska vara utomhus och det ska vara med min andning som enda musik och takthållare.

Det som är frustrerande med att springa nu är att kilometertiderna går ner. Jag kan inte låta bli att jämföra med förra året. Hur ligger jag till i förhållande till då? Samtidigt inser jag att jag inte kan jämföra. För så fort asfalten byts mot isgata går tempot ner med 30 sek per kilometer. Men det är irriterande i alla fall. Och dessutom dubbelt så jobbigt!

17 km i 4:57-fart blev det. Det får man vara nöjd med, med tanke på underlaget…

Härlig fredag på er!

10 Kommentarer

 • Svara
  TRÄNINGSLYCKAN
  12 februari, 2010 kl 14:22

  Wow, bra pass du fick! Och jag håller fullständigt med dej – inget löpband och ingen musik i öronen här heller. Trodde nästan jag var ensam om det där med musiken.. =)

  Trevlig fredag och helg!

 • Svara
  Felicitas
  12 februari, 2010 kl 14:55

  Och vilka fina rosiga kinder du fick på köpet!! :)

 • Svara
  Andréa
  12 februari, 2010 kl 15:32

  my god!! Och det tyckte du var dåligt?! hur snabbt sprang du då inte förra året (och hur kunde jag ”bara” vara 8min sämre på maran?) :)

  Grymt!!

 • Svara
  Madde
  12 februari, 2010 kl 19:43

  Lyx dig som har möjligt att springa på dagen på vardagar! Själv ska jag passa på imorgon :) Du kanske har skrivit om detta tidigare men hur jobbar du eftersom du verkar ha väldigt flexibelt? Jobbar på kvällar?

 • Svara
  Magdalena
  12 februari, 2010 kl 21:38

  Heja! Våga Vägra Löpband!

 • Svara
  Miranda
  12 februari, 2010 kl 21:47

  Skämtar du?! Det är ju superbra!! :)

 • Svara
  Daniel
  12 februari, 2010 kl 22:08

  Det där var ju riktigt snabbt!! :) Ser att det snöar och blåser nu igen… :(

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  13 februari, 2010 kl 07:34

  Träningslyckan- haha, då är vi två. För det är förmodligen bara vi…

  Felicitas – ja man får variera det vinterbleka :)

  Andréa – dåligt är väl inte rätt ord, men det är mer ansträning för pengarna än när man får springa på barmark.

  Madde – jag jobbar som ekonom, kostrådgivare och gruppträningsansvarig. Med väldigt flexibla tider. Blir mycket kvällsjobb på gymmet och då får man ju träna på dagen :)

  Magdalena – bingo! En till!

  Miranda – tack :)

  Daniel – vill inte veta, ni får alltid rugget först där nere så nu är det kanske på väg hit. Fast det ser soligt ut…

 • Svara
  Miss Agda
  14 februari, 2010 kl 18:21

  Va, säger du att det var ett dåligt tempo. Jag hade inte ens fixat det på löpband… Var glad!

  Ps: Det är extremt sällan jag springer med musik i öronen, inte ens ett pass i månaden! Men är inte ”absolutist” som du :)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  14 februari, 2010 kl 21:04

  Miss Agda – missförstå mig rätt, jag ÄR glad. Det är bara skönare när man slipper jobba så mycket för kilometertiderna :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.