Aktuellt

Vem är puckot?

Vad är det för pucko som lägger ett spinningpass klockan 07.00 på morgonen. Och som JAG ska instruera dessutom??

Just den funderingen cirkulerade flitigt i mitt huvud när väckarklockan ringde och det var dags för vårens första morgonspinning. Klockan 07.00. SJU. Alltså mitt i natten. Innan ens tuppen vaknat och än mindre plogbils-chaufförerna.

Men eftersom puckot råkade vara jag själv så kunde jag ju faktiskt inte klaga så mycket. Bara att trycka i sig en snabb frukost, hoppa i kläderna och ge sig av.

Och som i det flesta fall: kroppen lydde order. Gjorde vad jag bad den. Nu sitter jag med min välförtjänta morgongröt delux och njuter. Klockan är halv nio, jag är färdigtränad, nyduschad och full av energi. Morgonträning skulle kunna vara the shit. Ge mig en vecka till så ska jag överväga saken.

10 Kommentarer

 • Svara
  MarathonMia
  19 januari, 2010 kl 11:03

  Morgonträning blir lätt en drog. Härligt när kroppen lyder order.

  Huvudet är ju tömt och tomt på morgonen – så det är toppen att fylla det med härliga träningstankar :)

 • Svara
  anneliten
  19 januari, 2010 kl 12:22

  Hej Anna! Har just hittat din blogg och vill lämna en kommentar runt ditt inlägg om vad som gör en träningsblogg bra. Blogg-inlägg är ju lite av färskvara och du kanske missar om jag skriver där kommentaren egentligen hör hemma… Bra träningsbloggar tycker jag ska ge lite av bloggskrivarens känslor runt träning – inte bara torra träningsdata. Det ska kännas personligt.

 • Svara
  Viveca
  19 januari, 2010 kl 15:47

  Det var iallafall sex puckon till som fick ändan ur sängen i morse. Säg det inte till han jag bor med men det var ganska skönt faktiskt. Vill inte få dåligt rykte om att jag är morgonpigg.

 • Svara
  Amelie
  19 januari, 2010 kl 16:40

  Det funderar jag oxå över varje fredagsmorgon, och även om passet inte är välbesökt så kommer alltid människor och jag frågar mig varför? De kan ju sova! Men sedan när musiken kör igång då är all längtan efter kudden borta!

 • Svara
  fartfylld!
  19 januari, 2010 kl 19:26

  Det är ju just känslan efteråt som gör att jag då och då släpar mig iväg för att simma 6.15 på fredagsmorgnar.

 • Svara
  Karin
  19 januari, 2010 kl 21:31

  Ja det är ju faktiskt så att morgonträning är det bästa man kan göra. Det spelar ingen roll hur trött man än är när man går upp. Träningen ger energi oavsett och det är ALLTID värt det att gå upp tidigt för att träna!!!

  Så tycker jag i alla fall.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  20 januari, 2010 kl 13:44

  Fitnesscoachen – du har nog rätt :) Älskar att springa på morgonen men det här var spinningpremiär. Och det funkade ju det med när man väl var igång!

  Marathonmia- fast du är ju lite extrem i det fallet. Kl 06 är ju nästan inte ens morgon :)

  Anneliten – välkommen hit och kul att du vill dela med dig av dina åsikter!

  Viveca – Fast din man har ju spinnat till kl 24 vid ett tillfälle så han kanske rent av är en kvällsmänniska i smyg…

  Amelie – ja visst är det konstigt så fort man egentligen ställer om från sängläge till träningsläge. Härligt.

  Fartfylld – fast simma… det måste ju vara JÄTTEKALLT på morgonen… Bra jobbat :)

  Karin – mm det fina med träning, den ger mer energi än den tar!

  Anita – Absolut!

  Lotta – ja, halva nöjet är ju dessutom att berätta för andra kl 08 att man redan hunnit träna…. då mår man gott :)

 • Svara
  Sophia
  22 januari, 2010 kl 19:50

  Mitt morgonpass börjar 6.30… Varje fredagmorgon när klockan ringer undrar jag varför i hela fridens namn jag gör det här!? Men sen sitter jag där framför 20-30 morgonpigga tränande, glädjen växer för varje minut och efteråt är jag sådär skönt laddad och pigg som ni beskriver och vet precis varför jag går upp 5.40 varje fredag! :-)

 • Svara
  Sophia
  22 januari, 2010 kl 19:51

  Mitt morgonpass börjar 6.30… Varje fredagmorgon när klockan ringer undrar jag varför i hela fridens namn jag gör det här!? Men sen sitter jag där framför 20-30 morgonpigga tränande, glädjen växer för varje minut och efteråt är jag sådär skönt laddad och pigg som ni beskriver och vet precis varför jag går upp 5.40 varje fredag! :-)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  23 januari, 2010 kl 20:20

  Sophia – ja man känner sig så otroligt bra efteråt! Svårt att komma ihåg det när väckarklockan ringer bara :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.