Aktuellt

Vad är en bra träningsblogg?

Det finns redan miljoner träningsbloggar och hela tiden kommer det fler. Vissa tilltalar mig, andra inte. Problemet är att min tid inte är obegränsad. Jag kan helt enkelt inte läsa alla. Samtidigt är jag rädd att missa något spännande, så jag sitter ändå här och skummar igenom ett helt gäng varje dag.

Och då blir det just skummar på de allra flesta. Några LÄSER jag. Ordentligt. Engagerar mig i och kommenterar. Och egentligen borde jag ju hålla där. Strunta i resten som jag ändå inte tycker ger mig så mycket. Men så kan man ju missa något…

Har funderat på varför jag älskar vissa bloggar, varför vissa är sådär och varför vissa går fetbort. Har inte riktigt hittat lösningen men här är några saker jag gillar med en blogg:

Bra språk! Jag retar mig på särskrivningar och klumpiga formuleringar! Typsnittet måste vara tydligt och texten lite luftig. Radbrytningar är Guds gåva till bloggläsaren. Eller i alla fall till mig…

Enkel design där text och tillhörande bilder är det framträdande och där reklam och blinkande saker står till sidan. Långt ut till sidan…

Mycket bilder, gärna på bloggaren själv och dess upplevelser och inte bara från google bildsök. Har man en fotografisk talang blir det extra kul men inte nödvändigt.

Jag vill läsa om äventyr, utmaningar och vanliga hederliga träningspass. Jag vill läsa om era tankar och funderingar. Jag vill se bilder på övningar som kan inspirera. Jag vill läsa recensioner på produkter och ibland vill jag kunna vinna nått. Men inte alltid. Jag vill INTE läsa hur många kalorier som gick åt på kvällens pass, sånt retar mig bara. Träning är inte kalorier för mig, träning är kul, det flås och styrka, balans och rörlighet.  Att bli starkare fysiskt och mentalt. Att utmana sina egna gränser för vad som går och inte går. Det är typ ALLT utom kalorier.

Jag gillar bilder på god mat och uppskattar inspiration och recept. Men bilder på morgongröten varje dag är bara tråkigt.

Jag gillar många inlägg men det kan också bli för många. När man skriver ett inlägg med enda syfte att få ihop många inlägg blir det sällan bra. Jag vill att varje inlägg ska ha en mening. Ge mig något. Att bloggaren sitter på bussen är sällan intressant. Sånt finns det twitter till…

Jag gillar om innehållet är en blandning mellan långa spännande utläggningar och korta snabba inlägg. Lite humor ibland skadar inte heller.

Och nu undrar ni såklart vilka bloggar som ger mig allt detta. Men det tänker jag inte tala om. Vill inte nämna och riskera glömma någon. Men det är ganska många, faktiskt en hel hög. Och ni vet nog själva vilka ni är!

Vad är en bra blogg för er?

18 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  14 januari, 2010 kl 09:01

  bra kriterier tycker jag! håller med om… tja, allihop faktiskt! :)

  jag skulle själv vilja ha mer humor i min blogg men jag tycker det där är svårt. kommer det att missuppfattas? haha.

 • Svara
  Sofy
  14 januari, 2010 kl 09:18

  Jag skriver under! Jag hoppas innerligt att sveriges bästa träningsblogg enligt alla röster är en sådan blogg som handlar om träningspass som leder till skratt, muskler och kondition, och inte en ”pro ana hälsoblogg” som handlar om något helt annat – nu när det ska röstas och allt!

  Kram

 • Svara
  River
  14 januari, 2010 kl 12:09

  Ja, vi tycker rätt lika där. :)

  Det finns otroligt många träningsbloggar som jag bara stör mig på av flera olika anledningar.

  Din hör inte dit. Läser här varje dag. Keep up the good work Anna!

 • Svara
  Jessica Clarén
  14 januari, 2010 kl 13:32

  Jag får säga att jag, som alla ovan, håller med.
  Sedan tycker jag dock om ett mångfald och ser även att bloggar jag själv väljer bort, fyller ett syfte på något annat sätt än de värderingar jag skriver under på.

  KRAM
  Jessica

 • Svara
  Andréa
  14 januari, 2010 kl 13:43

  Kunde inte sagt det bättre själv!! (Men ändå sitter jag och skummar massvis av bloggar jag egentligen inte gillar utan mest stör mig på fråga mig inte varför, men helt klart är det idiotiskt!)

 • Svara
  Magdalena
  14 januari, 2010 kl 20:33

  Alla kriterier skirver jag under + en till: att jag kan känna igen mig dvs att det finns likheter med mitt liv: bor på vischan, har småbarn, tidspress, är ingen toppresterare mm. Det är viktigt för mig! Läser din blogg varje dag även om jag inte kommenterar, det är där tidsbristen kommer in! ;o)

 • Svara
  Emliscious
  14 januari, 2010 kl 20:34

  det finns verkligen bra bloggar och så mindre bra bloggar! nåt jag kan störa mig på är när allt ska vara så klämkäckt superduper positivt hela tiden, alltså kom igen, det går upp och det går ner, right? svårt när det blir för präktigt, så där skitnödigt präktigt om du ursäktar ordvalet ;) jag gillar när det känns ärligt =)

 • Svara
  Daniel
  15 januari, 2010 kl 08:01

  Har funderat på ditt inlägg sen jag såg det igår. Kan nog inte svara exakt på vad det är som gör en blogg intressant för mig, här är några tankar…

  Tycker man får en känsla direkt om när man öppnar bloggen. Vissa gör mig nyfiken och andra går bort direkt trots att jag bara läst en liten del av den. Svårt att sätta fingrarna på vad det är :/
  Orkar inte med för mycket tung text men gärna bilder!! :), som du skiver så är ju ens tid inte obegränsad ;)
  Något som också gör en blogg intressant är personerna som kommenterar. Gillar höra andras åsikter och funderingar. Det gör bloggen ”levande”. Dessutom så upptäcker man ju fler intressanta personer och deras trevliga bloggar på detta viset :)

 • Svara
  Cia
  15 januari, 2010 kl 08:32

  För mig räcker det med att träningsbloggen inspirerar. Sådär att man knappt kan bärga sig till att själv få dra på sig träningsskorna när man sitter och läser.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  15 januari, 2010 kl 08:58

  Kul att läsa era synpunkter!

  Hanna – den jag gick ligger i Kävlinge och du hittar den här:
  http://www.lldancestudio.se. I Lund vet jag att det finns här: http://sandrastyle.se/?page_id=2

  Vet inte var du bor. Det finns säkert i Malmö också om det skulle vara närmare.

 • Svara
  Åsa
  15 januari, 2010 kl 11:12

  Oj vilket bra inlägg och väldigt intressanta kommentarer. Du har lyckats med din blogg!

 • Svara
  Felicitas
  15 januari, 2010 kl 15:49

  Bra kriterier! Jag borde bli bättre på att sålla ut jag också..

  Min egen träningsblogg har fått stå tillbaka ganska länge nu, eftersom jag inte har haft någon motivation och det har inte känts kul. Egentligen varken att träna eller att blogga om det – 2009 var verkligen ett pissår för mig, rent fysiskt (av många anledningar och bortförklaringar)! :P

  Men jag hade tänkt göra 2010 till mitt år och då får jag kanske motivation till att börja träningsblogga på riktigt igen, vem vet?! :)

 • Svara
  Snorkkis
  15 januari, 2010 kl 17:42

  Intressant fråga dethär; och jag håller med dig, faktiskt på alla punkter.

  Det som jag gillar extra mycket är när man märker att det finns en skapr hjärna bakom sriverierna. Endera intellektuellt allmänt, eller att bloggaren har en stor kunskap om t.ex. träning.

 • Svara
  Ingmarie
  15 januari, 2010 kl 21:52

  Jag gillar när det är en blandning av det ”vanliga livet” och ”träningslivet”. Vill gärna lära känna personen bakom skrivandet ( I den mån det nu går att lära känna någon via en blogg..)Även om jag läser många bloggar så är det dock sällan jag läser sådana jag inte vill läsa. :-)

 • Svara
  funrun
  18 januari, 2010 kl 14:42

  Har rensat ordentligt bland mina bloglovin-prenumerationer nu, från 45 bloggar till 15 som jag tycker är riktigt bra. Känns väldigt skönt att ha plockat bort ett stressmoment.

  De 30 bloggar som fick stå tillbaka har jag sparat i en ny favoritmapp på datorn, så jag kan kolla in till dem ibland.

 • Svara
  Christina
  14 mars, 2010 kl 10:25

  Tror du fick med det mesta som gör en (tränings)blogg bra. För mig är inspiration viktigast!

 • Svara
  Marie
  30 december, 2011 kl 16:09

  Jag håller med i det mesta men har dock en synpunkt då det gäller särskrivning eller stavning. Då jag är dyslektiker har jag svårt att stava osv men jag bloggar för att är roligt inte för att skaffa mig många fans. Samt att jag gillar att träna och vill gärna dela med mig av detta.

 • Svara
  Marina
  30 augusti, 2012 kl 16:45

  Väldigt bra tips :) har själv börjat med en träningsblogg, så ska ta och tänka detta :) men det är så sant som du skriver :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.