Aktuellt

Snölöpning genomförd

Ny bild (19)

Hemma igen efter en annorlunda tur på GLATT underlag. Ett steg framåt och två glid i sidan. I blygsamt tempo men med ovanligt hög puls.

Emellanåt kändes det hopplöst. Som i uppförsbacken där jag kom mer bakåt än framåt. När varje steg uppåt kostade omotiverat mycket mjölksyra. Paralyserade ben som fortsatte mata – i hopp om att backen någon gång skulle ta slut.

Och mitt i allt detta kände jag bara glädje. Glädje över att jag inte tvekade, trots vädret som fick soffan att framstå som himmelen på jorden. Glädje över att jag trotsade snömodd och ishalka och visade för mig själv att ALLTING GÅR.

För aldrig är maten så god, duschen så varm och filten så mjuk som när man sprungit 15 km utan något som helst fäste!

13 Kommentarer

 • Svara
  Åsa
  20 januari, 2010 kl 09:51

  Sa inte du att det regnade?! ;-)

 • Svara
  Fitnesscoachen
  20 januari, 2010 kl 10:26

  Löpbandet?

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  20 januari, 2010 kl 13:38

  Åsa – ajamen det var ju igår. Ny dag nytt väder :)

  Fitnesscoachen – å nej, löpband är ju det tråkigaste som finns. Då halkar jag hellre omkring lite i snön :)

 • Svara
  TRÄNINGSLYCKAN
  20 januari, 2010 kl 13:41

  15 km på det underlaget var inte fy skam, duktigt! :) Dessutom tror jag det är bra att vänja sej att springa under alla möjliga omständigheter.. :)

 • Svara
  Ingmarie
  20 januari, 2010 kl 14:02

  Sliret vi har här i 08-land är nog bland det värsta tänkbara underlaget. Inga dubb-dojjor i världen biter. :-( Men det är liksom bara att ge sig iväg och gilla läget för hur det än är så mår man åtminstone inte sämre efteråt. :-)

 • Svara
  Katarina M-I
  20 januari, 2010 kl 14:06

  Det är rätta takter det, besegra eländet med ett leende!!

 • Svara
  Miranda
  20 januari, 2010 kl 16:33

  Underbart! Jag håller SÅ med! :D

 • Svara
  Ellen
  20 januari, 2010 kl 18:42

  Bra gjort!!! :-)

 • Svara
  Anna
  20 januari, 2010 kl 19:23

  Kan inte annat än hålla med dig om väder, instllning och den fantastiska känslan efteråt. Säga vad man vill men shit vad instälnning har mycket med genomförd träning att göra.

 • Svara
  Anonymous
  20 januari, 2010 kl 20:40

  Inställning var det ja… för att inte prata om vad rätt instruktör kan göra för viljan – och Du är rätt för mig! Tack för att du finns!/K

 • Svara
  Ulrika
  21 januari, 2010 kl 10:19

  Känner igen det där med stigande puls. Galet hur mkt jobbigare det är att springa i snömodd. Jag byter ut löpskorna mot skidorna så ofta jag kan. Och längtar samtidigt lite till våren..

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  21 januari, 2010 kl 11:04

  Träningslyckan – ja det måste ju onekligen kännas jättelätt sen när man har plant fint underlag (och 3 kilo mindre kläder!

  Ingmarie – jag äger varken dubbdojor eller broddar. Har liksom aldrig behövts här nere i söder. Men om det ändå inte hjälper så är det ju skitsamma :)

  Katarina – exakt! Blir mycket lättare när man tänker postivit ju!

  Ann – en morot så god som någon! Man mår ju faktiskt aldrig riktigt så bra som när man gjort något riktigt knasjobbigt!

  Miranda – skönt med lite medhåll:)

  Sofie – ja hur kan det vara så??? Man kan ju inte alls ta ut stegen på samma vis som annars, pulsen borde ju sjunka inte stiga!

  Ellen – tack !

  Anna – inställningen är hemligheten. Men har man gjort det en gång, trotsat förutsättningarna, så blir det lättare nästa. Och ännu lättare nästa igen. En god fin spiral!

  K – tack för dina värmande ord. Blir alldeles glad! Du är en kämpe, och jag är jätteglad att du fastnat för träningen som du gjort! Bra jobbat med allt!

  Ulrika – skidor hade ju varit drömmen men jag äger tyvärr inga. Och med tanke på hur ofta vi har snö här nere så är det inte precis lönt att köpa heller. Så jag får traggla vidare i mina hala skor :)

 • Svara
  fartfylld!
  21 januari, 2010 kl 11:06

  Jag hoppas också på lägre puls med mindre kläder och annat underlag :) sprang i skoterspår härom veckan och det var drygt! igår blev det dock skidor istället :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.