Aktuellt

Jag fick till det!

Varje gång jag yogar inser jag att jag yogar alldeles för lite. Jag vill ju komma till den punkten när inte hela kroppen skriker i varje ställning.

Ta plogen (ovan) till exempel. Det finns ingen chans på jorden att jag ska få fötterna ÄNDA DIT. Då går min rygg av. Jag får snällt ta stöd mot mina händer och flaxa med benen i luften.

Men nu ska jag inte bara gnälla, för i dag lyckades jag med något jag aldrig fått till tidigare – andningen. Ni vet den där när man låter som en hel respirator. En ny upplevelse även om jag inte lyckades hålla den hela vägen. Än finns det hopp! 

11 Kommentarer

 • Svara
  egirl
  15 januari, 2010 kl 09:58

  Jag körde mycket yoga regelbundet för ett par år sedan och älskade det. Sen flyttade vi tyvärr och mina intentioner att köra pass hemma rann ut i sanden… Det krävs ju att man gör det ganska så regelbundet för att man verkligen skall få den där sköna känslan och inte bara behöver fundera på att göra övningen korrekt. Skall försöka komma igång med detta nu igen för när man väl får kläm på positionerna och andning så är det ju så skön träning! Första passet bokat på söndag =)

 • Svara
  Ulrika
  15 januari, 2010 kl 10:30

  Bra jobbat! Nu när du hittat andningen kommer du att märka hur du utvecklas i positionerna. Även plogen kommer att sitta där en vacker dag. Do your practice and all is coming.

 • Svara
  Peder
  15 januari, 2010 kl 10:32

  Förutom yoga en timme varje morgon äter jag också mycket gojibär. Det är min favorit bland superbären.
  Äter varje dag och är övertygad om att det gör mig piggare.
  Har provat många typer av gojibär, ett tips är http://www.goforlife.se/ . Hälsningar Peder

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  15 januari, 2010 kl 19:54

  egirl – det låter bra! Ha så trevligt på söndag!

  Ulrika – plogen? jag? Det tror jag inte förrän jag ser det. Känns troligare att jag vinner på lotto :)

  Peder – ok. Tack för tips. Själv har jag inte riktigt fallit för dom där.

 • Svara
  Anonymous
  15 januari, 2010 kl 21:43

  Hej

  Läste ett tidigare inlägg att du instruerar i army, jätte kul =)
  Har du någon utbildning att rekommendera att gå för att köra army?

  Tycker din blogg är kanon!
  Tacksam för alla tips

  Memlan

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  16 januari, 2010 kl 08:47

  Memlan – Jag gick utbildningen hos Jim på Activize. Läs mer här: http://www.activizeinmotion.se/
  Rekommenderas varmt! En härlig och tuff helg!

 • Svara
  BoelMaria
  16 januari, 2010 kl 10:23

  Visst är det skönt när man får till det! Yogan är även för mig den riktigt stora utmaningen, men samtidigt de pass som jag oftast mår bäst av – åtminstone efteråt…

 • Svara
  Ellen
  16 januari, 2010 kl 11:48

  Usch, det där är verkligen min värsta yogaposition. Jag kommer ner med fötterna, men det gör ju så förbannat ont i ryggen efteråt! Alltså fuskar jag också med fötterna i luften, annars har jag (dåligt) ont i ryggen hela kvällen sen.

 • Svara
  Karin
  17 januari, 2010 kl 18:53

  Härligt att du fick till det!

  Jag har börjat älska yoga och går på det regelbundet nu. För mig är det samma som för dig att jag inte kan komma ner med fötterna i marken när jag gör plogen. Men mitt mål är att jag ska lyckas. Med mer träning och envishet så ska jag klara det!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  19 januari, 2010 kl 11:52

  BoelMaria – ja det är underbart efteråt och jag känner verkligen att jag behöver det. Bara så svårt att få till i allt pusslande tyvärr.

  Ellen – tur att det är tillåtet att fuska lite i yoga.

  Karin – härligt! Jag lånar lite av din beslutsamhet! Jag ska också fixa det! Sådeså :)

  Lameilleuse – hade varit kul att testa någon gång. Verkar svettigt :)

 • Svara
  sofia
  31 januari, 2010 kl 11:29

  pettri räisänen – på bilden – spelade hockey innan han blev yogi. så det finns hopp för alla!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.