Aktuellt

Måndag 09.00: Yoga-start på dagen

yoga 1

I morse vidgade jag mina yoga-vyer och testade för första gången yoga utomhus med vinden i håret.

Bara ett par hundra meter från vårt hotell ligger ett yoga-retreat. Varje morgon mellan 9-11 är det drop-in på yogaklassen och idag var det alltså premiär.

Hemma framför yoga-dvd:n känner jag mig ganska normalbra på yoga.  Bland människor som KAN yoga kände jag mig idag mest som ett kylskåp. Men det var otroligt skönt att få sträcka ut kroppen och och känna hur den sakta men säkert samarbetade mer och mer.  Många av övningarna kände jag igen hemifrån men vissa var helt nya – och kanske lite mer wild and crazy än de jag stött på.

När det kom till huvudstående blev jag lite nervös. Det är ju liksom vardagsmat i mitt liv. Men sju miljoner plankor i veckan hade visst byggt upp en tillräcklig coremuskulatur för att hålla mig upprätt (fast upp och ner) och jag kände mig stolt att det fanns en övning där jag inte var sämst i klassen…

Dagens yoga var ett riktigt semesterlyft, kände mig nöjd och glad hela dagen. Om du ska till Koh Lanta så tveka inte att pröva. En perfekt start på dagen.

5 Kommentarer

 • Svara
  Magdalena
  21 december, 2009 kl 20:21

  Så härligt med ute-yoga. Njut och anamma det nya. Jämför dig ej, yoga = ingen prestation! God jul!

 • Svara
  Susanna
  21 december, 2009 kl 20:58

  Åh vilken perfekt yogamiljö!!

 • Svara
  Petra
  22 december, 2009 kl 00:01

  Yoga verkar så himla skönt och alla jag pratat med som testat det är lyriska. Dags för mig att få tummen ur…

 • Svara
  Ulrika
  22 december, 2009 kl 09:27

  Åhh! Låter helt fantastiskt ju. Och så härligt med huvudståendet. I övrigt håller jag med Magdalena. Yoga är ett sätt att öva sig på att inte behöva prestera hela tiden. Att inte jämföra sig, att inte värdera sina insatser, bara acceptera och känna efter.

 • Svara
  Anonymous
  26 december, 2009 kl 19:11

  Nyttigt! Så känner jag ofta…sämst liksom. Men jag känner en instruktör som brukar säga att man ska gå in i sig själv och bara tänka på den egna prestationen…. Hoppas att du har det bra, annars!
  Kram K

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.