Aktuellt

Strange…

Började min fredag med världens underligaste spinningupplevelse.

spin2 

En och samma person lyckades förgylla (?) morgonens förbränningsspinning med en hel rad lustigheter:

-Protesterar hej vilt när jag släcker lampan. Han kan inte se sin pulsklocka. Trots att han sitter vid fönstret och det är dagsljus i lokalen. Ingen annan vill köra i lysrörsbelysning så han får stå ut.

-Halvvägs in i uppvärmningen börjar mannen i fråga VISSLA. Han visslar från och till genom hela passet. Höjer volymen men det är svårt att överrösta…

-När jag står, sitter han. När jag sitter, står han. När vi andra försöker hitta ett flow, och glida genom passet med en jämn och fin intensitet, tokcyklar personen i fråga.

-När vi stretchar lämnar han salen för att komma tillbaka när vi är klara.

Och nu kommer poängen… Karln i fråga upplyser mig om att han spinnat i 20 år och det här var första gången han hamnat på ett pass utan uppvärmning! Han förklarar att man måste ha minst 8 minuter uppvärmning och att man inte bara kan sätta igång och köra sådär direkt.

Med tanke på att jag hade 8 minuter uppvärmning och att hela resten av passet bara är en förlängning på uppvärmningen, där vi ökar långsamt långsamt och aldrig når särskilt högt i puls, blev jag minst sagt förbryllad över hans påhopp.

Men aldrig ska man upphöra att förvånas.

18 Kommentarer

 • Svara
  Andréa
  13 november, 2009 kl 11:16

  Hahahahaha, nä man slutar aldrig att förundras :)

  Fast jag kan hålla med honom lite i det där med mörkret. Varför ska man cykla i mörker när man aldrig har mörkt på andra klasser (förutom möjligtvis yoga då, men då tycker jag inte heller att man behöver ha jättemörkt, men lite mysbelysning med levande ljus kan vara trevligt)?

  Vet att ”det alltid har varit så” på många ställen, och förr gillade jag det också bättre av nån enledning, men på senare tid har jag börjat fundera över detta.. På morgoncykling kan jag visserligen ha lite mörkare i början och sedan tända upp allteftersom (men lika ljust som på övriga klasser blir det inte eftersom det inte finns några fönster i vår sal och heller inte lika mycket lampor) men annars föredrar jag att ha det lite ljusare..

  Jag menar absolut INTE att det är FEL att ha det mörkt, det är bara lite intressant att det anses att ”det ska vara mörkt”.. Varför är det så tror du? :)

 • Svara
  Daniel
  13 november, 2009 kl 11:21

  Du kanske var med i ”dolda kameran” =)

 • Svara
  Anonymous
  13 november, 2009 kl 11:25

  Det var verkligen en upplevlse i morse. Kommer han på tisdag så ska jag kanske ta ett snack med honom.. ;-) / Camilla

 • Svara
  Emliscious
  13 november, 2009 kl 12:07

  vilken idiot!!! säker på att det inte var dolda kameran?

 • Svara
  Anna
  13 november, 2009 kl 12:31

  Otrevligt typ. Kan man hoppas på att han inte kommer tillbaka?:)

 • Svara
  Maria
  13 november, 2009 kl 12:59

  Konstig kille! Jag tänkte bara fråga dig, som verkar va bra på det här med spinning! Jag försöker köra så ofta som möjligt, då jag gillar att träna varje dag.. men varje dag kanske man inte känner för den där värsta blodsmaken i munnen.. kan man köra spinning, så att det känns skönt, utan det tyngsta motståndet och att det fortfarande förbränner och är meningsfullt? Eller måste man köra skiten ur sig varje dag för att man ska nå en förbättring? Vill inte ha dåligt samvete varje gång jag inte tar ut mig som mest… mvh Maria

 • Svara
  Viveca
  13 november, 2009 kl 13:14

  Det positiva var ju att vi fick oss ett glatt skratt. Jag vill ha mysbelysning när jag spinnar. Inte så lätt att koppla bort allt om man har en lampa mitt i nyllet. Det var ett bra pass som du kan vara stolt över.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  13 november, 2009 kl 13:15

  Andréa – på spinningen har man ju en annan möjlighet att ”gå in i sig själv” än vad man har på andra mer koreografi-krävande klasser. På vår förbränningsspinnig är det ju mycket mala i ett och samma tempo och det är skönast om man bara fokuserar inåt och inte funderar så mycket på världen runt omkring. Och jag tror mörkret underlättar lite för att hitta den känslan och det fokuset. Egentligen samma sak om det är ett tufft pass, du vill kunna fokusera på det du gör och hitta kraften inifrån. På ett aerobicpass har du ju helt annat behov av att se var du sätter fötterna… typ så..

  Daniel- ja man börjar ju undra…

  Camilla – ja snälla gör det. Och så glömmer du inte uppvärmningen :)

  Emlisious – man kan ju hoppas att det var det men jag tror tyvärr inte det…

  Anna – eller så kan man se det positivt, man slipper ju fixa med musik när man har en som visslar takten :)

  Maria – hemligheten är variation. För att förbättra syreupptag måste du ibland gå utanför bekvämlighetszonen och köra riktigt tufft. Samtidigt sliter det mycket på kroppen och du kan inte köra så varje dag för det bryter ner mer än det bygger upp. Därför är det bra att variera med lugnare återhämtningspass ibland, i en puls där det känns behagligt och med känslan av att du kan fortsätta evighet. Och såklart lite mittemellan pass däremellan. Dåligt samvete ska man aldrig ha när man tränar!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  13 november, 2009 kl 13:18

  Viveca – jag såg att du var full i fniss :) Mysbelysning is the shit, lysrör känns inte lika fancy på nått vis!

 • Svara
  malin
  13 november, 2009 kl 14:43

  ålbralla nummer 2 låter det som! /malin

 • Svara
  Andreas
  13 november, 2009 kl 16:58

  Instämmer med Malin.
  Låter som en ålbralla…kan fortfarande börja skratta bara av att tänka på den synen :)

 • Svara
  Jim
  13 november, 2009 kl 19:00

  en liten åsikt bara – mörker = sömn, ljus = vaken. rent fysiologiskt (enligt flera undersökningar som ja självklart inte hittar länk till nån just nu..) så ger mörker – flera slag lägre puls. Så MIN deal – jag kör ALDRIG mörkt om jag vill prestera. Jag kör gärna mörkARE om jag vill mysa/hålla intensiteten lite lägre. Värt å fundera på?
  Kram J

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  13 november, 2009 kl 19:14

  Malin och Andreas – Man kan aldrig få för många ålabrallor :)

  Jim – intressant! Nu var det här ett soft pass så här hade jag aldrig velat ha tänt i taket, men kanske ska prova på pulsspinningen och se om det har någon effekt. Spännande!

 • Svara
  Malin
  13 november, 2009 kl 19:30

  Haha låter som en lite udda typ

 • Svara
  JMElena
  13 november, 2009 kl 21:17

  Udda typ som möjligtvis kunde förgyllt dagen med sin uppenbarelse, om det inte vore för att han dessutom verkar vara en besserwisser. Då blir det platt fall…:-)

  Trevlig helg!

 • Svara
  Ingmarie
  14 november, 2009 kl 20:48

  Det allra allra värsta som finns är väl ändå de som sitter och spottar och FRÄSER sig igenom en klass. Det har hänt mer än två gånger att jag har fått säga till. Undra just hur man tänker då…? Urk!Sen håller jag med de som vill ha ljus även på spinningen. Det går att ”gå in i sig själv och fokusera” även med ljus (behöver ju inte vara spotlights). Det gör man ju när man springer t.ex.

 • Svara
  Cia
  15 november, 2009 kl 16:23

  Med tanke på att spinningen kom som träningsform 94-95 så är det rätt intressant att personen i fråga har spinnat i 20 år… ;-)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  15 november, 2009 kl 19:45

  Malin – minst sagt :)

  JMElena – ja det blev lite för mycket av det goda!

  Ingmarie – va? Finns det sånna? Det har jag aldrig råkat ut för, peppar peppar…

  Cia – det var kanske han som uppfann spinningen….med uppvärmning och allt :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.