Aktuellt

Så liten och klen…

Jag är lite upprörd så här på en måndag. Anledningen är den svenska avundsjukan och missunnsamheten.

arg

Viveca har gått ner 22 kg. Hon har gjort det genom små förändringar, i ett lagom tempo. Vi snackar ingen tok-bantning, ingen flygvärdinnediet, inget räknande av kalorier eller stränga förbud.

Så får hon frågan av en gemensam bekant, om hon är nöjd nu eller om hon ska gå ner mer. Viveca som väger kring 87 svarar att hon har lite kvar, varpå hon får till svar att hon ska akta sig så att hon inte blir för smal. Och med ett varnande pekfinger säger hon att “Anna som är så liten och klen” kanske försöker få Viveca att bli sån.

ALLTSÅ HALLÅ! Jag har inga egna intressen i att omvandla folk till att se ut som jag. Jag är byggd liten, jag har smalare handleder än mitt eget barn. Gud (eller nån…) ville så. Jag kan inte rå för det. Det betyder inte att jag tycker alla ska se ut som jag.

Vad jag vill när jag hjälper folk att gå ner i vikt, är att de ska hitta orken och energin som följer med en bra kosthållning. Att de ska hitta en vikt de trivs med och som inte begränsar dem i vardagen. När de är nöjda bestämmer de själva, jag har ingen hemsk baktanke lurandes i bakgrunden.

Jag blir bara så jäkla arg!!!! Tack för att jag fick avreagera mig…

14 Kommentarer

 • Svara
  Vepe
  16 november, 2009 kl 08:07

  Vad kasst av den personen. Du har ju bara hjälpt till för att Viveca ska nå ett mål hon förtjänar. Hur kan det vändas till att du gör det i egeninresse? Stå på dig o gratta Viveca för framgången, o ta åt dig lite själv med.

 • Svara
  Anonymous
  16 november, 2009 kl 08:37

  Jag tycker inte du ska fästa så stor vikt vid detta. Personen som sa detta är kanske bara lite orolig att Viveca ska nå sitt mål….dvs lite avis på hennes framgång/Kristina

 • Svara
  Viveca
  16 november, 2009 kl 08:49

  DU och jag vet. Sen struntar vi i de andra. Du är bäst.

 • Svara
  Daniel
  16 november, 2009 kl 09:43

  Man ska gå sin egen väg och sätta sina egna gränser.
  Vad andra säger för saker är bara att skaka av sig.
  Ofta stöter jag på oförstående och missunsamma personer som tycker jag mår ”för bra”. Jag borde tydligen vara deprimerad och tycka livet är skit. Då skulle dom må väldigt ”bra” ;)

  Kör hårt bara och visa dom var skåpet ska stå! Att gå ner 22kg är häftigt och beundransvärt så visst svider det på vissa håll ;)

  Frågar någon varför ni håller på som ni gör så svara bara:

  FÖR ATT VI KAN!!! :)

 • Svara
  Marre
  16 november, 2009 kl 11:09

  Va? Herregud vad folk håller på med! Jag blir galen! Samma sak hände mig för några år sedan när jag gjorde min viktresa, folk tyckte att det väl ”räckte” nu när när jag hade 10 kg kvar (hade tagit bort 20 kg). Men det var bara missunnsamhet, ingenting annat. Nä, kämpa på Anna och Viveka, ni gör ett kanonjobb!

 • Svara
  Emliscious
  16 november, 2009 kl 12:06

  men va fan!! vilka idioter!!
  det var som kommentaren jag fick förut när jag läste Caroline Gynnings Egogirl ”aha är hon din idol eller”
  lika ignorant och korkad kommentar som den du just fick!

  men ta inte åt dig, du hjälper någon att finna sin drömkropp, inte din drömkropp!

 • Svara
  Fitnesscoachen
  16 november, 2009 kl 13:12

  Det finns många puckon… avundsjuka är i de allra flesta fall orsaken.

 • Svara
  Anonymous
  16 november, 2009 kl 18:42

  Anna, jag tycker du är toppen! Du har inte bara hjälp mig att få ner måtten utan även guidat mig på rätt väg med kosten vilket har gett mig mer energi till vardagen och till träning. Inte en enda gång har du fått mig att känna att du har en baktanke – tvärtom, du har varit ett otroligt stöd för mig att nå Mina mål och det jag vill få ut av detta. Sådana kommentarer är onödiga och jag säger som de andra som har kommenterat – personen i fråga är något avis, ett problem den personen borde ta tag i. Forstätt vara bäst =)//Sara

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  16 november, 2009 kl 20:26

  Tack för er support! Känns mycket bättre nu!

 • Svara
  Anonymous
  16 november, 2009 kl 22:08

  Du är jätteduktig med dina Kom i form kurser!!! Fortsätt så, vi är många som är nöjda & glada med din peppning till både kost och träning! Det enda tråkiga är att de tolv veckorna snart är slut!

  Viveca du är en kämpe! Stort grattis till dina framgångar!

  Jeanette

 • Svara
  Johanna
  17 november, 2009 kl 16:28

  Jag har hört samma hur mycket som helst. När man går ner mkt så blir folk så rädda att de tror man har anorexi eller liknande. Alla är desutom helt olika byggda precis som du säger…

  Kan ju erkänna att man många gånger kolla med en avundsjuka på dessa ”små och klena” hur man nu kan säga så… För jag skulle ju hellre vara liten och klen än stor och klumpig…

 • Svara
  Malin
  18 november, 2009 kl 14:22

  Ja vad ska man säga. Blir sååå trött på avundsjuka människor. Hur orkar de? Det är väl egentligen synd om dem som inte skulle klara nåt sånt själva, ofta mår de ju inte bra. Bättre att kasta skit på andra då…Nä fy!!

 • Svara
  Lotta
  18 november, 2009 kl 15:35

  Men fyy vilken stil! Men strunta i dumma kommentarer för de är inget annat än.. dumma!

  Stå på dig! Du gör något bra!

 • Svara
  Anonymous
  20 november, 2009 kl 15:09

  har du hälsosamma tips på att gå upp i vikt? näringsdrycker? kolhydrater har jag lite svårt för, också nötter och sötsaker överlag.. men dricka kan jag allt från yoghurt till milkshake :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.