Aktuellt

Klocka?

Den här frågan verkar dela svenska folket (eller i alla fall Kävlingeborna) i två läger: ska det finnas en klocka på väggen i en spinningsal???

Jag röstar NEJ. Vad tycker ni?

30 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  23 november, 2009 kl 11:09

  jag röstar ja! den som inte vill se behöver ju inte titta??

  dessutom röstar jag JA för att instruktören ska säga hur lång tid det är kvar på en låt när vi kör tufft. ”lite till” och ”bara några tramptag” är ju helt individuellt. för mig är ”några” i alla fall mellan 3-10. inte fasiken är det 20 sekunder till.

 • Svara
  Ann
  23 november, 2009 kl 11:11

  På F&S i E-tuna där jag kör spinning finns en klocka, och det är jag väldigt tacksam över! Då kan jag se hur lång tid det är kvar på varje låt, till återhämtning och av passet i helhet och vet precis hur jag ska belasta för att ta ut mig till fullo men ändå inte köra slut på mig innan passet är klart…
  Jag röstar ja! Fast jag bor inte i Kävlinge så jag har nog inte rösträtt…

 • Svara
  funrun
  23 november, 2009 kl 11:14

  jag går aldrig på spinning och det verkar vara en lite egen värld (släckta lampor hela tiden osv), så jag har egentligen inget svar på din fråga…
  Men när jag går på vanliga pass vill jag ha en klocka – för att kunna beräkna min egen ansträngning, eller om jag måste gå i förtid, eller om ledaren är tråkig så vill jag titta om det är värt att stanna kvar eller om jag ska gå och köra min träningstid på gymet.

 • Svara
  Anna
  23 november, 2009 kl 11:22

  Jag säger JA! Måste ha en klocka annars blir jag inte alls lika taggad på något konstigt vis.

 • Svara
  Russin
  23 november, 2009 kl 11:29

  Jag röstar ja. Jag gillar att kunna se hur länge jag har kört och hur lång tid det är kvar.

 • Svara
  Fitnesscoachen
  23 november, 2009 kl 11:46

  Ja, fast kanske den ska sitta så att ffa instruktören ser den? En del kunder blir stressade av klockan, eller sitter bara och tittar och undrar när de får gå hem, då blir det ju helt fel.

 • Svara
  Ola
  23 november, 2009 kl 12:04

  Röstar Nej.
  Passar kanske vissa och inte andra.
  Själv tycker jag inte tiden har så stor betydelse, bättre att fokusera på själva träningen och kämpa som varje minut den sista. Då ger det något, i alla fall för mig.

 • Svara
  Magnus
  23 november, 2009 kl 12:10

  Jag röstar för klocka. Gärna ett gök-ur;)

 • Svara
  Mats
  23 november, 2009 kl 12:15

  Jag håller med Magnus, gärna variant stor som står på golvet också. ;)

 • Svara
  Cia
  23 november, 2009 kl 12:33

  Definitivt klocka… för att kunna lägga upp passet för sig själv maximalt. Det vill jag ha på ALLA pass… ;-)

 • Svara
  Sofia
  23 november, 2009 kl 13:28

  Jag vill ha klocka i spinnigsalen för att kunna disponera mina krafter rätt.

 • Svara
  Ingmarie
  23 november, 2009 kl 14:20

  Jag röstar med JA!Jag vill veta exakt hur länge jag håller på. Sen röstar jag JA till ljus och JA till att man får fortsätta trampa även under stretch och tills klassen är helt slut.Jag känner mig lurad om det står 60 minuters spinning när dte i verkligheten är 45 för det ska stretchas och köras ”avslappning” (hur man nu kan det med dyngsura kläder som blir iskalla…)

 • Svara
  Elin
  23 november, 2009 kl 14:26

  Jag röstar Jag vill gärna veta hur lång tid det är kvar på passet.

 • Svara
  Dessi
  23 november, 2009 kl 15:07

  Jag tycker det ska finnas en klocka! För planeringens skull :)

 • Svara
  Denize
  23 november, 2009 kl 15:18

  Jag tycker att det ska finnas en klocka, men den ska inte sitta så att man lätt ser den. Som motionär ska man kunna göra ett aktivt val om man vill titta på den. Det är ju stor risk att man annars fastnar i att stirra på klockan, men samtidigt är det skönt att veta hur långt in på passet man är.

 • Svara
  Iris
  23 november, 2009 kl 15:43

  Jag vill absolut ha en klocka. Känns skönt att ha koll på hur mycket som är kvar! fast den kanske ska sitta på en vägg bakom alla cyklister.. så att man måste anstränga sig lite för att titta, man måste ju inte titta hela tiden..

  kram /iris

 • Svara
  Jim
  23 november, 2009 kl 15:48

  Jag röstar oxå JA.
  Fast någonstans där den e lite lurig att se, så att man liksom medvetet måste titta mot dem.
  Framförallt om intstruktören kanske är typen som inte prioriterar tidsangivelser som någon skrev innan här. Då behöver jag veta. Sen har jag ju å andra sidan alltid min egen pulsklocka så.. :)

 • Svara
  Emelie
  23 november, 2009 kl 15:53

  Ja, absolut!

 • Svara
  Andréa
  23 november, 2009 kl 15:56

  Jag röstar nog JA jag med.. Fast i min drömvärld så har ju alla egen pulsklocka och det är tillräckligt ljust så att man ser den, då kanske det inte behövs iofs :) men innan dess så kan det vara bra ja!

 • Svara
  sanna
  23 november, 2009 kl 16:54

  Jag röstar JA men den ska vara bak i spinningsalen så att man inte ser den om man inte behöver/vill det!

 • Svara
  Ellinors dröm
  23 november, 2009 kl 19:18

  Jag röstar Ja och jag säger som Sara-träningsglädje att jag vill veta hur långa intervaller det är samt hur lång tid det är kvar på intervallen.

 • Svara
  tiWi
  23 november, 2009 kl 20:47

  JA till klocka!

 • Svara
  River
  23 november, 2009 kl 23:08

  För min del får det gärna finnas en klocka på väggen, men jag använder mig inte av den för att hålla reda på mitt pass. Det har jag i huvudet/tar lite hjälp av displayen på stereon.

  Sedan måste jag kommentera Ingmaries kommentar: Om en cykelklass är 60 minuter så ska det finnas tid till nedvarvning och stretch. Jag tycker att det är mycket viktigt att detta är med då nedvarvning är minst lika viktigt som uppvärmning.

  Vill man köra sitt eget race ändå skulle jag rekommendera att man sitter längst bak där man inte stör någon annan lika mycket som faktiskt vill njuta av lättare nedvarvning, kanske reflektera över sin prestation och känna pulsen gå ner, utan att känna sig stressad av någon som cyklar järnet på sidan om.

  Nedvarvning ska ingå i seriös träning.

  Ta med en extra tröja om du blir kall och se till att köra extra hårt på dom där 45 minuterna :)

 • Svara
  River
  23 november, 2009 kl 23:09

  Och ja, klockan får alltså finnas där för dom deltagarna som vill titta på den ;)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  24 november, 2009 kl 07:52

  Gaaah, så många svar. Och 25-0 till klocka i salen. Känner mig minst sagt nerröstad :)

  Förstår absolut poängen med en klocka och jag har ju själv en på armen när jag tränar för andra, men det ska liksom krävas en ansträngning att se den, man ska inte ha den mitt framför näsan och se den hela tiden utan bara vid behov…Men en klocka på sidoväggen eller bak kan ju vara en idé för de som inte har klocka. Filurar vidare…

 • Svara
  Christian Rosberg
  24 november, 2009 kl 10:53

  NEJ!!

 • Svara
  Anonymous
  24 november, 2009 kl 11:45

  Jag röstar NEJ! Den som vill se tiden kan ta på sig en pulsklocka och därmed förena nyttan med nöjet att hålla koll på tiden och pulsen samtidigt :-) /Kristina

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  25 november, 2009 kl 06:54

  Intressant! 24-3 i frågan och alla de tre kommer från Kävlinge….

 • Svara
  shotgun
  25 november, 2009 kl 08:54

  jo klart det ska :D annars vet man inte när det är dags för de sista låtarna och man kan maxa!! (om inte ledaren säger det då, men det brukar de inte göra=

 • Svara
  Jessica
  25 november, 2009 kl 12:33

  Ja!!! Framför allt när man går på pass man inte brukar gå på är det kanon. Då kan man själv hålla reda på när det är dags att lägga in en andra, och tredje och kanske fjärde växel så man orkar hela passet och får ut maximalt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.