Aktuellt

City Gross goes Äkta vara…

Även fast jag känner mig rätt duktigt på att läsa innehållsförteckningar tycker jag det är helt sanslöst att man ska behöva gå omkring och läsa på allt man stoppar i kundvagnen för att försäkra sig om att inte få i sig vad skit som helst.

Därför blev jag alldeles till mig när jag läste att City Gross inför en ÄKTA VARA – märkning i samarbete med “den hemlige kocken” Mats- Eric Nilsson.

Nu slipper man läsa det finstilta och vara halvt högskoleutbildad i konstiga ämnen. Nu räcker det med att leta efter ÄKTA VARA –märkningen för att veta att produkten är hederlig mat och fri från konstiga ämnen, medel och utfyllnadsmaterial. 

Bara att hoppas att ICA, Coop och dom andra hänger på.

11 Kommentarer

 • Svara
  Anna
  15 oktober, 2009 kl 06:57

  Men det är ju kanon. Iof kollar jag bara sockerarten på brödet jag handlar men ändå. Jag inbillar mig att de flesta varor jag stoppar i vagnen är bra. (ialla fall nu).

 • Svara
  Träningsglädje
  15 oktober, 2009 kl 09:29

  skitsmart! bara det blir en ärlig märkning också!

 • Svara
  Anonymous
  15 oktober, 2009 kl 12:04

  Det kommer att funka tills de börjar skriva ”ÄKTA VARA” och sen i superfinstilt…(men kan innehålla spår av nötter, färgämne, olika e-ingredienser, allergiframkallande medel och en massa annat onödigt som vi inte ens vet)…
  Så länge man kan tjäna pengar på det kommer det att vara så.
  Cyniskt?
  Nja, tyvärr realistiskt :(
  Fast visst är det ett steg i rätt riktning!

 • Svara
  Andreas
  15 oktober, 2009 kl 12:06

  Det var min lite tråkiga kommentar ovan men tyvärr så som jag tror det är :(
  Namnet kom inte med bara.
  Fast dukan ju allt jaga på dem Anna så att de skärper sig!
  Annars skickar vi dig med visselpipa efter dem :)

 • Svara
  Daniel
  15 oktober, 2009 kl 12:57

  Det där är nog det bästa som hänt sen dom började med färdigskivat bröd!! Me like!! :)

 • Svara
  MarathonMia
  15 oktober, 2009 kl 14:01

  Wow – bara att böraja handla på CityGross då!

  Risken finns ju att de bara sätter märkningen på färsk broccoli… och inte på svårare E-varor.

 • Svara
  Sofy
  15 oktober, 2009 kl 20:26

  WOW, det är ju så att man skulle åka dit för att handla jämt bara för detta. Kanon!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  16 oktober, 2009 kl 08:23

  Anna – fast man blir ju rädd när svarta oliver inte är svarta oliver utan gröna som blivit färgade… sånt som man liksom tar för givet att det inte ska vara något konstigt med. Eller räkorna, som ibland är färgade…

  Träningsglädje – ja det får man hoppas!

  Andreas – släpp loss mig med visselpipan så aktar dom sig nog. Om inte annat för att undvika hörselskador…

  Daniel – haha, håller med! Förstår inte hur man klarade sig innan bröden var skivade, jag kan ju inte skära rakt!

  Marathonmia – mmm, det är nästan så man är sugen på att åka dit och kolla!

  Sofy – eller hur? Hoppas Ica följer efter, jag har så långt till city gross…

 • Svara
  Paula
  16 oktober, 2009 kl 10:25

  Yes. Detta är trendkänsliga och snabbrörliga marknadsstrateger som fattar vad folk vill ha. Smart och snyggt utformat! Vore konstigt om inte de andra stora kedjorna kommer med motsvarande. Bråttom, bråttom.

 • Svara
  Theres
  17 oktober, 2009 kl 09:00

  Till Andreas: Det är inte Citygross, utan föreningen Äkta Vara som bestämmer vilka produkter som blir godkända och då är E-numer och annat bannlyst.
  http://www.aktavara.org/

 • Svara
  Amanda
  16 november, 2009 kl 15:47

  jag är då med i äkta vara reklamen men jag har tyvärr inte köpt någon äkta vara ;d

  kolla min blogg http://ammmandas.blogg.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.