Aktuellt

Planering 2010

Maratonkarta

Jag och Fredrik Coach satt och diskuterade upplägget för 2010 med anledning av att inbjudan till Stockholm Marathon damp ner i brevlådan häromdagen.

Hela mitt ego säger ju att jag vill springa maran med nr SJUTTIONIO på magen. Det skulle se så fint ut. 

Men jag är inte särskilt förnuftig. Det är min man. Han tycker det är dumt att stressa igång löpningen för att hinna i form, när man precis varit (och fortfarande är) skadad. Det är såklart sant – men ack så tråkigt!

Därför har han bestämt mig för ett marathonfritt år nästa år. Nästa års fokus ska handla om kvalitet och inte kvantitet. Jag har som målsättning att persa på mil och halvmara, men sen är det stopp. Jag ska bli snabb.

Ni som känner mig vet att jag är SEG, inte SNABB. Så det här blir en utmaning så god som någon.

Jag kommer att springa Göteborgsvarvet för att det är ett sånt fantastiskt lopp, men det är på Stockholm halvmara det gäller. Det är då jag ska mosa mitt gamla rekord på 1.37.50! Under året ska jag slå mitt PB på milen så det stänker om det. Jag ska springa fort. Inte långt.

Dessutom ska jag trampa runt en liten sjö som heter Vättern och trampa hem till mina föräldrar 150 mil bort. Så har det stått i tidningen så där finns ingen återvändo.

Nytt fokus alltså. Men sen jäklar ska jag springa långt. OCH snabbt.

9 Kommentarer

 • Svara
  fartfylld!
  17 september, 2009 kl 07:29

  Klart du ska! Och att du kommer att göra det, det tvivlar nog ingen på! Jag tänkte springa min första mara istället, och kanske åka Vasaloppet. Definitivt Tjejvasan iaf och slå förra årets tid (2.27). Men sen vore det ju kul att få till en bra tid på 10 km löpning också… hur ska man kunna välja bland alla roliga mål som går att ställa upp? :P

 • Svara
  Anna
  17 september, 2009 kl 08:55

  Vilket roligt upplägg, mycket roligare än marathonupplägg. Jag har tänkt ungefär likadant även om jag ska springa marathon i Stockholm. Marathon kommer i andra hand eftersom jag tycker träning mot halvmara och milen är roligare. Jag tycker nog att du är snabb, rent av jättesnabb även om du kanske ser dig mest som uthållig. Med mer kvalitet kommer du krossa din halvmarathon tid.

 • Svara
  Ann
  17 september, 2009 kl 09:19

  Låter sundt!
  Men nog sjutton tycker jag du är jäkligt snabb alltid, men det beror väl på vad man jämför med och allt är relativt, som sagt många gånger.

 • Svara
  Andréa
  17 september, 2009 kl 09:51

  Men snabb är du ju också! att springa halvmaran på 1:37 och milen på 43-44-nånting(??) är INTE att vara långsam.. men jag fattar vad du menar, jag är ju likadan(fast lite långsammare) :)

 • Svara
  Katarina M-I
  17 september, 2009 kl 12:16

  Jag håller inte med dig, du har redan bevisat att det finns snabba fibrer i din ben.

  2010 kommer bli ett kanonår för dig och jag stöttar Coach-F till 100% i beslutet att 2010 ska vara marafritt för din del.

 • Svara
  River
  17 september, 2009 kl 13:29

  På Stockholms Halvmarathon nästa år ska jag springa under 1:38!!! Lycka till med träningen..

 • Svara
  Andfreas
  17 september, 2009 kl 17:17

  Bra beslut…allt en klok coach du har :) Han är ju gift med en kändis och det har sina förpliktelser, bara fråga Anna Anka eller vad hon hette i Svenska Hollywoodfruar…*ler*
  Ser fram emot dina snabba pass, fast väldigt tveksamt om jag hänger med!
  Träna på!

 • Svara
  Träningsglädje
  17 september, 2009 kl 20:25

  vem sa att du var långsam? tror att det är något som bor i ditt huvud, inte i dina ben. :)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  17 september, 2009 kl 20:40

  Fartfylld – då får jag hejja på dig nästa år när jag inte får springa själv! Kommer vara avis så det slår gnistor :)

  Anna – Fast milen är ju det jobbigaste som finns. Halvmara är bättre :)

  Ann- jo så är det ju. Att jag inte är snabb baserar jag på att jag inte springer en mil i högre hastighet en än halvmara. Har bara en bekvämlighetsfart. Kan inte öka den bara för att det är en kortare distans…

  Andréa – vet faktiskt itne vad jag gör milen på, var 1.5 år sen jag sprang ett millopp och då gick det på 47 nånting. Sprang första milen på gbg-varvet på 46. Vet faktiskt inte om jag kan fortare…

  Cykelmygga – jag hoppas du har rätt. Annars blir det ett jobbigt projekt!

  River – det ska jag också! :)

  Andreas – haha. Tur att jag och Fru Anka inte har mer än förnamnet gemensamt! Hänger med gör du nog. Om jag inte tvingat dig att göra fyrahundrafjorton grodhopp innan förståss :)

  Träningsglädjesara- ja tänk om det är så enkelt? Hoppas du har rätt ju!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.