Aktuellt

Höstlöpning i skogen!

Jag är en asfaltsknarkare. Älskar att springa långt och länge på asfalt. Uppskattar mot-studset man får, att ingen kraft försvinner långt ner i det mjuka underlaget och försvinner.

Nu när jag springer så korta sträckor kommer jag dock knappt utanför bostadsområdet där jag bor – och där är det ju lagom inspirerande att springa. Så jag tog bilen (ja, jag har cykelförbud!) till en liten “skog”, förmodligen kallad dunge i Norrland, och rev av gårdagens 6 stycken 4 minutrare.

Underbart löpväder, sol och lite kyligt. Och faktiskt ganska skönt att landa mjukt som omväxling. Gick ut lugnt, men sen kände jag att jag lika väl kunde brassa på lite. Får man inte kvantitet kan man väl ha lite kvalitet istället. Nere på 4.29-fart och gottade mig lite. Men än är det långt till 4:10!

Nästa gång får jag öka en minut, till 5×5, allt enligt FIRST nybörjarprogram… Hepp!

DSC00235 DSC00241

13 Kommentarer

 • Svara
  Glom
  15 september, 2009 kl 06:11

  Hösten är min favoritårstid, jag gillar verkligen inte att springa men att vara ute i det vackra höstvädret och gå är något jag gör oerhört gärna under den här tiden! Så länge man är ute och rör sig right ;)?

  Men varför har du cykelförbud!?

 • Svara
  Emliscious
  15 september, 2009 kl 06:52

  hihi ovanligt att nån erkänner att de gillar att springa på asfalt! men håller med om att det är skönt, tycker oxå det är skönt att inte tappa energi i en mjuk backe!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  15 september, 2009 kl 07:20

  Glom – odefinierbar skada i knä/baksida/utsida lår. Funkar inte att cykla med, inte ens till Ica… Trist som attan men vad göra?

  Emlisious – mmm, asfalt is the shit. Tänk om de kunde asfaltera skogsvägarna lite :)

 • Svara
  Marina
  15 september, 2009 kl 07:39

  Här har du en till som gillar att springa på asfalt. Tycker jag får mycket bättre grepp & fart. :) Skönt för dig att ha kommit igång med löpningen igen. Ha en fin dag!

 • Svara
  Daniel
  15 september, 2009 kl 07:55

  Du är en sann kämpe Anna! Bra jobbat!
  Håller med om att asfalten är bättre men en fin skog på grus är inte fel heller :)
  Det räcker ju med 10 st björkar som står tätt så är det som en skog här nere på Söderslätt ;)

 • Svara
  Anna
  15 september, 2009 kl 07:58

  Hösten är verkligen underbar och vilken start vi fått. Skönt att allt känns fint. 4.30fart är inte dåligt. Det var ju faktiskt ett tag sedan du kunde springa. Jag gillar nog både skog och asfalt men det blir ju mest asfalt här i Malmö. Skog och mjuka underlag är härligt att få då och då.

 • Svara
  Glom
  15 september, 2009 kl 08:44

  Men huga! Hoppa skadan ger med sig så snart det bara går!!!

 • Svara
  Lena
  15 september, 2009 kl 11:06

  Jag älskar grusväg och skogsstig (så länge som den är löpbar och inte kuperad). Men däremot gillar jag 4.10 fart… Dock händer det inte så ofta… Den där skadan låter inte så kul. Hur känns det när du springer?

 • Svara
  Anonymous
  15 september, 2009 kl 11:18

  Din energi smittar :)
  OM jag skulle få för mig att springa så vore det i skog, mjuka tysta underlag…

  Tack för spinningtips – skor för detta kommer inhandlas innan nästa spinningpass på måndag har jag tänkt.

  Sen har jag en annan träningsfråga nu eftersom du verkar träna det mesta..;-)
  Hur är det med Body Pump? Bra träning? Tips i så fall?

  Ha det gott i höstsolen!
  /Eva

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  15 september, 2009 kl 13:27

  Marina – Tack detsamma :)

  Daniel – det har du rätt i, 10 björkar får härmed vara definitionen på skog!

  Anna – nej jag vet, man man vill inte gärna inse att man tappar. Vill bara forsätta nöta där man slutade….

  Glom – hoppas jag med. Måste fortsätta stretcha bara, typ det tråkigaste som finns…

  Lena – känns ok när jag springer. Men det känns vid andra tillfällen (cykling, trappgång, vila) så jag vet att det ligger och lurpassar på mig. Måste öka lååååångsamt!

  Eva – jag gillar bodypump, men det gör dig mer uthållig än stark. Vill du ha starka, stora och explosiva muskler är det fel träningsform, då är det bättre med styrketräning (färre repetitioner och tyngre vikt). Själv har jag inte lyckats fastna för ”riktig” styrketräning (fast jag vill..) och har lättare att motivera mig i grupp med någon som piskar mig.

  Ha det gott själv!

 • Svara
  Nina
  15 september, 2009 kl 20:36

  Jag är helt ny i löpningstjusningen, men klarade min första mil idag (på löpband). Ger mig ut i naturen när jag känner att jag har lite mer rytm i löpandet. Får väl smygläsa lite tips här..

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  16 september, 2009 kl 03:52

  Nina – grattis till din första mil! Och välkommen att smygläsa hur mycket du vill! Men vänta inte för länge med att ge dig ut i naturen, det är så mycket skönare där! I alla fall i någon månad till :)

 • Svara
  Mikkan
  20 september, 2009 kl 12:26

  Nackdelen med terrängen, förutom att den generellt är jobbigare att springa än asfalten, är ju att snubblingsrisken är betydligt högre om man blir lite trött i benen…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.