Aktuellt

Blandade känslor

Jag kommer aldrig oförberedd till ett lopp. Skulle aldrig ge mig på ett lopp utan att veta att jag fixar det. Att plåga mig igenom är inget alternativ, jag vill göra det med en känsla av styrka, välbehag, och självförtroende. Det kan vara hur tufft som helst men det ska vara upp till mig att styra, för jag vill ha kontroll. Det ska inte vara tufft för att jag helt enkelt är otränad.

Hittills har jag persat i varje lopp jag ställt upp i. Hela tiden blivit bättre. Njutit av att läsa resultatlistan och helst av allt hade jag velat tapetsera stan med den. Men så kan man ju inte göra…

Idag ska jag springa 5 km. Jag är grymt laddad och det ska bli jättekul på alla sätt och vis. Men det finns en hake: mitt längsta löppass sedan maj är 1200 meter långt. Det har jag sprungit tre gånger. Det är som att springa maran när man bara sprungit milen tre gånger… Lite läskigt alltså.

I vanliga fall låter man sig dras med, pushas av stämningen, trycka på lite till. Idag håller jag tillbaka. Känner efter i varje steg – gör knä-eländet ont nu? Jag kommer inte att titta på resultatlistan, än mindre tapetsera stan med den.  Jag kommer att vara glad om jag kommer runt, och hysteriskt besviken om det inte går. Vilket det förmodligen inte gör.

För att inte fokusera för mycket på mig själv och min sextusennittitredje placering, kommer jag att ägna all fokus på Viveca. För det här är hennes lopp. Jag är med som peppare och hare. Även om det eventuellt blir så att haren kommer haltandes i mål en kvart efter (när picknicken är uppäten!).

Så nu håller vi tummarna för Viveca och hennes löppremiär. 5 km utan promenad är utmaningen, jag är övertygad om att hon fixar det!

karta_iform-1

5 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  1 september, 2009 kl 12:18

  håller alla mina 2 tumma för viveca och för ditt knä!! för jag vet att resten av dig klarar det. jag tror banne mig att viveca har den bästa pusharen on earth!

 • Svara
  mer_kondis
  1 september, 2009 kl 13:21

  tror me Viveca har den bästa Pus-hare-n on earth …. hoppas verkligen du me får njuta av picknicken efter att du defilerat i mål… skulle tro något bättre än sextusennittitredje plats.. :)

 • Svara
  Andréa
  1 september, 2009 kl 13:30

  lycka till båda två! kommer säkert gå som en dans :)

 • Svara
  BoelMaria
  1 september, 2009 kl 17:52

  Lycka till!

 • Svara
  Anonymous
  2 september, 2009 kl 07:23

  Vad skönt att knäet höll! Håller med om att det fanns en hel del övrigt att önska av arrangemanget t ex vore det bra om arrangörerna hade bett oss ”traskare” att alltid hålla till höger/vänster så att löparna hade fri bana. Dessutom tog de ner banan 30 minuter tidigare än de skulle… men det var det kanske bara jag som märkte…. (fniss!) Se gärna namnet längst ner på listan på damernas 10 km!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.